Binnenland

Wie het artikel van Nederlandse onderzoekers over de oversterfte goed leest ‘schrikt zich werkelijk een hoedje’

Help ons door dit artikel met kennissen op je socials te delen!

In een peer-reviewed artikel in het British Medical Journal (BMJ), één van de meest gerenommeerde medische vaktijdschriften ter wereld, kraken Nederlandse onderzoekers kritische noten over de inmiddels jarenlang aanhoudende oversterfte, de effecten van niet-farmacologische maatregelen, de prikken en de wetenschappelijke onderbouwing van het officiële verhaal.

Wie de moeite neemt om het her en der vrij technisch geschreven artikel goed te lezen, schrikt zich werkelijk een hoedje, zegt huisarts Jan Vingerhoets.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png

“Binnen de doelgroep zullen kritische artsen zich eindelijk erkend voelen. En wie tot dusver wegkeek en er het zwijgen toe deed, voelt zich nu vermoedelijk uiterst ongemakkelijk. Want dit stuk liegt er niet om,” aldus Vingerhoets.

Meer dan 3 miljoen

In de periode 2020 tot en met 2022 werden er meer dan 3 miljoen onverklaarde doden geteld in meer dan 40 landen, met een piek in 2021, het jaar waarin de vaccins uitgerold werden. In dat jaar bedroeg de onverklaarde oversterfte maar liefst 1,2 miljoen. In Duitsland viel de start van de oversterfte precies samen met de introductie van de prikken, merkt Vingerhoets op.

De auteurs van het artikel wijzen er verder op dat het aantal ernstige bijwerkingen van de prikken aanzienlijk was, variërend van 6 procent (Moderna) tot zelfs 36 procent bij het veelgebruikte Pfizer-vaccin.

Dan gaat het niet om spierpijn of een dagje verhoging, maar om ernstige bijwerkingen die ziekenhuisopname, invaliditeit of zelfs overlijden tot gevolg hebben.

Niet als zodanig herkend

Dergelijke complicaties worden vaak niet als zodanig herkend: hartinfarcten, beroertes en trombose kwamen immers altijd al voor, waardoor de toename van een paar procent geheel ten onrechte geen argwaan wekt.

Vingerhoets voegt daar zelf aan toe dat veel artsen liever wegkeken uit angst om voor gek te worden verklaard.

De Nederlandse onderzoekers zijn ronduit kritisch op vele aspecten van het officiële COVID-19-verhaal. De enorme onderrapportage van bijwerkingen, de onduidelijkheid over de balans tussen nut en nadeel, de discussie of de ‘vaccins’ niet gewoon neerkomen op gentherapie, de grote verschillen in bijwerkingen tussen verschillende vaccin-‘batches’ en het feit dat er nog altijd nauwelijks lijkschouw plaatsvindt na onverklaard overlijden: het wordt allemaal benoemd in het artikel.

Wegkijken is geen optie meer

“Het feit dat een dergelijk kritisch stuk nu verschijnt in een mainstream medisch vakblad van grote reputatie is niet alleen een verademing, maar ook een breuk met het verleden waarin doorgaans vooral artikelen werden toegelaten die het officiële verhaal trouw volgden,” schrijft Vingerhoets op zijn website.

Met dit soort gedegen onderzoeken is wegkijken – eindelijk – geen optie meer, benadrukt hij.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.9 193 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

82 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Bas
Bas
12 dagen geleden

Criminelen Mark R, Hugo de J, Marion K, Mark van D etc lopen nog altijd vrij rond in ons land… Waarom?

Brioche
Brioche
12 dagen geleden

Nu eindelijk eens ingrijpen en de daders veroordelen. Wordt het eens niet tijd. DIT TE DOEN UIT RESPECT VOOR DE SLACHTOFFERS.

Hugo
Hugo
12 dagen geleden

Wat ben ik blij dat ik mijn gevoel heeft vervolgd. Maar mijn vertrouwen in de medische wetenschap en bij de artsen die daarin zijn meegegaan is verdwenen. Het zijn trieste figuren.

Baardstaart
Baardstaart
12 dagen geleden

De heersende macht zal altijd de aandacht hierop af proberen te leiden en ze hebben ook de greep op de reguliere media. En met een bevolking dat nog steeds in een diepe narcose is en een geplande NCTV’er als MP zie ik het in Nederland niet gebeuren. Ook is er geen klap veranderd in de politiek sinds de Coronatijd en afdekken, liegen, bedriegen en dissidenten treiteren is inmiddels het nieuwe normaal hier.

Back to top button
82
0
We lezen graag je reactie!x