Buitenaards

“Buitenaardse hypothese is verreweg de meest waarschijnlijke”

Help ons door dit artikel met je vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In het KRO-programma Brandpunt was afgelopen zondag aandacht voor de mogelijkheid van buitenaards bezoek. De regering van Frankrijk liet een speciale commissie onderzoek doen naar honderden meldingen van vliegende schotels. De commissie concludeerde dat de buitenaardse hypothese de meest waarschijnlijke is, zegt dr.ir. Coen Vermeeren van de TU Delft.

De afgelopen jaren zijn er alleen al in Nederland zes officiële meldingen geweest van de luchtverkeersleiding of piloten van een object waarvan men niet weet wat het is geweest.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png

“De openlijke stellingname van autoriteiten is vaak dat het een weerfenomeen of een luchtballon is en dat we ons verder geen zorgen hoeven te maken,” zegt Vermeeren, auteur van het boek UFO’s bestaan gewoon. Hij zegt dat je er niet in hoeft te geloven, omdat ze gewoon bestaan.

Het UFO-fenomeen serieus onderzoeken is een taboe, het wordt belachelijk gemaakt. Het zit in de volksaard. Al jaren wordt het geassocieerd met gekke ruimtewezens en vliegende schotels. “Het is allemaal fantasie, want het komt allemaal uit Hollywood en er wordt alleen in sciencefiction over geschreven. Als je het dus serieus neemt, neem je iets serieus wat niet serieus is,” legt Vermeeren uit.

Tussen 1989 en 1991 zagen duizenden Belgen driehoekige UFO’s. Onbekende voorwerpen werden gevolgd op de radar, gefotografeerd en waargenomen. Na het incident bracht de Belgische luchtmacht een rapport uit over de gebeurtenissen.

“Het mysterie blijft onopgelost,” schreef generaal Wilfried de Brouwer, hoofd operaties van de luchtmacht, in het verslag over het onderzoek naar de UFO-meldingen. Daarin bevestigde hij dat de piloten ‘iets’ op hun radarscherm zagen, maar niet in staat waren het fenomeen te verklaren.

“Deze objecten waren in staat om stil te hangen en grote afstanden geluidloos af te leggen,” zegt Vermeeren. “De consequenties zijn gigantisch op het moment dat we accepteren dat de wetenschap geen antwoord heeft op dit soort objecten.”

Waarnemingen van onbekende objecten waren voor de Franse overheid reden om het UFO-fenomeen te laten onderzoeken door Geipan, een onderdeel van de Franse ruimtevaartorganisatie dat nauw samenwerkt met de politie en het leger.

De Franse Cometa-groep, die bestond uit hooggeplaatste functionarissen van het Franse ministerie van Defensie, publiceerde in 1999 een rapport over het UFO-fenomeen. De commissie concludeerde dat de buitenaardse hypothese verreweg de meest waarschijnlijke is. “Deze commissie was buitengewoon zwaar,” zegt Vermeeren. “Dan praat je over mensen uit de wetenschap, uit het leger en van de overheid. Mensen met enorme staten van dienst.”

[Brandpunt]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel waardevol?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

50 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Henk001
Henk001
10 jaren geleden

Het COMETA-rapport is NIET door of in opdracht van de Franse overheid gemaakt. Die heeft zich er zelfs van gedistantieerd. Het rapport was inhoudelijk ook zeer zwak:
http://www.grenswetenschap.nl/permalink.asp?i=9484

Paul Harmans
Paul Harmans
10 jaren geleden

Voor belangstellenden die het complete Cometa rapport in het Nederlands willen lezen:
http://www.ufowijzer.nl/pdf/Cometa%20Rapport%20Compleet.pdf

simpel
simpel
10 jaren geleden

Om te beginnen is het noodzakelijk voor mensen van waar dan ook, om te begrijpen dat de mensheid op aan het komen is in een Grotere Gemeenschap van intelligent leven. Jullie wereld wordt “bezocht” door meerdere buitenaardse rassen en door meerdere verschillende organisaties van rassen. Dit is reeds een tijdje druk aan de gang. Er hebben bezoeken plaatsgevonden gedurende de hele menselijke geschiedenis, maar niets van deze omvang. De komst van nucleaire wapens en de vernietiging van jullie natuur hebben deze machten naar jullie kusten gebracht.

Extraterrestrial Intruders: The Reality Of The Extraterrestrial Life Visiting Our World http://www.youtube.com/watch?v=5QEqPZpbA5g&list=PLxgfBwG_5wUBlqkSKTgfC3XK4Z1R1vN4
PROJECT CAMELOT: MARSHALL VIAN SUMMERS – INTERVIEW http://www.youtube.com/watch?v=U2ww35AIYyE
http://alliesofhumanity.org/nl

Daisy
Daisy
10 jaren geleden

Ik heb nooit, maar echt ook nooit, begrepen waarom mensen het idee van buitenaards leven belachelijk maken. 🙁

In mijn ogen is het veel dommer om het idee compleet af te wijzen aangezien we op deze speldeprik (Moeder Aarde) in onze Melkweg maar een miniscuul onderdeel zijn van het Universum.

Het lijkt mij juist getuigen van nuchter verstand als je niet zo arrogant bent om te denken dat wij de enige levende wezens zouden zijn! :))

Back to top button
50
0
We lezen graag je reactie!x