Het Complot

Deze meedogenloos eerlijke tekenfilm over complotten werd slechts één keer op tv uitgezonden

Help ons door dit artikel met je vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het komt niet vaak voor dat de mainstream media echt eerlijk zijn. In de wereld van de media wordt veel geld verdiend en ze hebben een grote invloed op ons leven.

Kritische geluiden

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

In de Verenigde Staten is meer dan 90 procent van alle media in handen van slechts zes bedrijven. De baas van één van die bedrijven, Rupert Murdoch, kocht onlangs nog de mediadivisie van National Geographic op voor 647 miljoen euro. Kritische geluiden hoor je zelden, maar zo heel af en toe komt de waarheid naar buiten.

In 1998 maakte Robert Smigel een korte tekenfilm voor TV Funhouse, een onderdeel van de wekelijkse tv-show Saturday Night Live op de Amerikaanse zender NBC. Het filmpje van 2,5 minuut heet Conspiracy Theory Rock en is een parodie op het Amerikaanse onderwijsprogramma School House Rock uit de jaren zeventig en tachtig.

JFK

Dit stukje antipropaganda onthult de waarheid over mediacensuur, oorlog en verkiezingen. Zelfs de moord op JFK komt aan bod. Velen vermoeden dat Conspiracy Theory Rock werd verboden omdat de bazen van NBC, General Electric en andere grote corporaties daartoe opdracht hadden gegeven. De tekenfilm werd slechts één keer uitgezonden. Volgens de officiële verklaring werd het filmpje geschrapt omdat het ‘niet grappig was’.

Het meedogenloos eerlijke filmpje werpt licht op de incestueuze relatie tussen de media, politiek en het profiteren van oorlog.

[Waking Times]

1 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
trackback
Eindtijdberichten en ander nieuws, verzameld door: Arie Goedhart | Silvia's Boinnk!!!
8 jaren geleden
Back to top button
1
0
We lezen graag je reactie!x