Homepagina » Mens en Dier » Oud-VVD-fractievoorzitter tegen Grapperhaus en Halsema: ‘Stop met intimideren’
vvd
Foto: Nee tegen de coronamaatregelen (Flickr/Karen Eliot CC BY-SA 2.0)

Oud-VVD-fractievoorzitter tegen Grapperhaus en Halsema: ‘Stop met intimideren’

In Amsterdam kwamen vanmiddag veel mensen bijeen om te gaan ‘koffiedrinken’, zoals het protest tegen de coronamaatregelen op social media wordt genoemd. Op het Museumplein verzamelde zich een grote mensenmassa. Rond 15.30 uur werden de betogers door ME-busjes en politie te paard ‘verspreid’.

De organisatie van het ‘koffiedrinken’ zegt dat de ‘finale’ van de demonstraties op 14 maart, vlak voor de verkiezingen, plaatsvindt. Dan willen de betogers naar het Malieveld in Den Haag gaan.

Spreker en auteur Hans van Tellingen was ook op het Museumplein en maakte onderstaande beelden. Over het politieoptreden zei hij: “Onnodig. De sfeer was 100% vreedzaam. De politie greep proactief in met veel intimidatie, menskracht en paardenkracht.”


Hij kwam dus leraren, ondernemers en geneeskundig personeel tegen. Zelfs de achterban van premier Rutte begint zich nu te roeren. Ghislen Nysten legde enkele dagen geleden per direct zijn fractievoorzitterschap namens de VVD in de gemeente Beek neer. Hij publiceerde eerder vandaag een open brief gericht aan Rutte.

Sinds wanneer staat de VVD voor willekeur en dubbele standaarden?

“Gezien de beangstigende ontwikkelingen kan ik mijzelf niet langer met een zuiver geweten in de spiegel aankijken, wetende dat mijn partij – de VVD – grotendeels verantwoordelijk is voor de ontmenselijking die momenteel plaatsvindt,” schrijft Nysten. “Niet langer wil ik een beleid steunen dat een kakkerlak probeert te doden met een atoombom.”

“De kleine alledaagse dingen die ons hoop geven, die ons mens maken, worden kapotgemaakt,” stelt hij. Nysten wijst erop dat gedrag dat eerst normaal en zelfs gezond was vandaag de dag uitnodigt tot een huisbezoek van de politie met het stempel ‘opruiing’.

“Ik kan me als VVD’er niet inbeelden waarom jij, als je ook maar enig belang hecht aan vrijheid en democratie, dit beleid ten uitvoer brengt. Jij en andere leden van het kabinet doen alsof jullie neuzen bloeden. Wetenschappers en zelfs rechters die het beleid in twijfel trekken, worden terzijde geschoven, vreedzame protesten worden met grof politiegeweld uit elkaar geslagen en hardwerkende mensen worden in hun eigen woonkamer beschuldigd van opruiing. Sinds wanneer staat de VVD voor willekeur en dubbele standaarden?”

Stop met intimideren

De oud-VVD-fractievoorzitter zag hoe de ME vandaag werd ingezet om betogers van het Museumplein te verjagen. Nysten richtte zich op social media tot minister Grapperhaus en burgemeester Halsema: “Stop met intimideren. Vreedzaam protest. Vreedzame mensen. Vreedzame boodschap.”

Mensen vinden het heel moedig wat Nysten heeft gedaan. “Dank hiervoor Ghislen. Ik hoop dat velen jouw voorbeeld zullen volgen!” zegt ondernemer Jorn Luka. Femke schrijft: “Wat een opluchting moet het zijn om die VVD-ketens van je af te schudden. Hoop dat er nog velen volgen.”

4.8 115 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
75 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
ProAsfalt
ProAsfalt
1 maand geleden

Intimideren, indoctrineren is nu eenmaal een kenmerk van een totalitaire dictatuur.

“(…)  – de VVD – grotendeels verantwoordelijk is voor de ontmenselijking die momenteel plaatsvindt,”
Heeft de VVD ooit een ziel gehad?

Baert.a
Baert.a
1 maand geleden

mochten er nu nog meer wetjes zijn waar meneer de rechter een afwijzing op kan geven…..? Nou dan veranderen wij hier in den haag die wet toch,aldus Dhr.Rutten en de rest van het kabinet

het nieuwe normaal ??
het nieuwe normaal ??
Reactie op  Baert.a
1 maand geleden

En nog zijn er mensen welke zeggen
“hier een dictatuur, hoe kom je erbij”
Deze mensen zullen hard vallen, maar dan is het nog niet te laat.
Wat doet Rutte tegen 17,5 mij burgers.
Die gene die nu er aan mee werken zullen na afloop goed of slecht de rekening krijgen.
let wel als je niet meer nodig ben dan ben je lastig en een mooi baantje zit er dan niet meer in.

Jelle
Jelle
1 maand geleden

Welke lid van de VVD stapt nu op .Hij heeft gelijk

Rob
Rob
Reactie op  Jelle
1 maand geleden

Hij, en eventuele volgende, zijn alleen wel te laat met opstappen. Dat hadden ze moeten doen voordat Rutte en de Jonge (en Grapperhaus?) de macht in handen kregen toen de regering ‘ontslag indiende’. Als hij dat had gedaan toen de regering er nog zat had het meer betekend. Nu hebben twee of drie psychopaten de macht, zonder dat de rest van de kamers straks nog iets in te brengen hebben. Rutte lacht hem nu uit want het is eigenlijk mosterd na de maaltijd. Maar ook dat had waarschijnlijk niks uitgemaakt. Als het kabinet zou vallen doordat ze een minderheid zouden zijn, zou het drietal zeer waarschijnlijk net zo door gaan als nu. Het is immers ‘een crisis’ en daar kan dat gaaies niet zomaar van weglopen.

antje
antje
Reactie op  Rob
1 maand geleden

al jaren worden rutte en cornaten gekozen met de verkiezingen, door wie??

Rob
Rob
Reactie op  antje
1 maand geleden

Ze worden niet door het volk gekozen, ze worden al geselecteerd door de elite (kapitalisten / globalisten) voordat ze in de politiek terecht komen.

Arnold
Arnold
Reactie op  Jelle
1 maand geleden

S.v.p. meer VVD’rs opstappen. Deze partij lijkt al Nazi-trekjes te hebben. In geen honderdduizend jaar zou ik lid van deze partij willen zijn.

Omdat
Omdat
Reactie op  Jelle
1 maand geleden

VVD staat tegenwoordig voor Verraders van Vrijheid en Democratie.

Maar de rest van het Haagse kliekje is op een paar na niet veel beter. Een meerderheid van beide kamers vind het prima dat het toeslagenterreur onbestraft blijft. Gooien gerechtigheid zonder blikken en blozen het raam uit. Stemmen zichzelf weg en lullen alleen maar over onbelangrijke zaken. Tegelijkertijd gaan ze akkoord met een dictatuur en plegen verraad aan de mensen waarvoor ze op zouden moeten komen.

Het is bijna onverklaarbaar dat dit gebeurd. De enige verklaring lijkt mij dat de Haagse bubbel hermetisch is afgesloten van elke mogelijke realiteitszin en totaal feitenvrij is. Of dat de Haagse variant een volledige democratische verstandsverbijstering tot gevolg heeft. Dit is te prevaleren boven andere verklaringen.

het nieuwe normaal ??
het nieuwe normaal ??
Reactie op  Jelle
1 maand geleden

ze zouden alle van de VVD zo wijs moeten zijn.

Waldemar
Waldemar
1 maand geleden

Femke schrijft: “Wat een opluchting moet het zijn om die VVD-ketens van je af te schudden. Hoop dat er nog velen volgen.”

Prachtig gezegd.

exegese
exegese
Reactie op  Waldemar
1 maand geleden

Mooie woorden van Halsema, een satanische heks, koningin van de dubbele standaarden. Zij geeft het bevel tot geweld naar vredelievende demonstranten. Was het een B.L.M. demonstratie geweest was het geen probleem geweest. Dat soort hypocriete en kwaadaardige leugenaars kennen geen mooie woorden, alleen leugens en misleidingen !

Lex
Lex
Reactie op  Waldemar
1 maand geleden

Ja, eens. En dan Femke ook even van je afschudden, misschien wordt het dan nog wat. Hypocriete dame…

BrrrMan
BrrrMan
1 maand geleden

Femke die een noodbevel uitroept. Zij gaat er vanuit dat er forse ongeregeldheden komen, anders mag zij dit per wet niet doen.

nos=fakenews
nos=fakenews
1 maand geleden

Het was ook weer hypocriet van de politie om mensen op de 1,5 meter te wijzen in Amsterdam en Leeuwarden terwijl ze er zelf ook niet in geloven.
Als je de foto’s ziet dat de politie met met 30 man naast elkaar voor de snackbar staat te wachten op eten is het helemaal belachelijk.
Maar ja befehl ist befehl ze zijn allemaal bang dat ze hun baan verliezen.
En dan zeggen ze achteraf natuurlijk wir haben es nicht gewusst….
Wanneer worden ze eindelijk wakker?

-= GensNet =-
-= GensNet =-
Reactie op  nos=fakenews
1 maand geleden

Van Friezen kun je zoiets verwachten maar niet van mensen uit het “wilde westen”. Friezen zijn sowieso van nature erg “gezagsgetrouw” en durven zich echt niet te verzetten. Alleen in de 2e wereldoorlog waren de Friezen “moedig” door onderduikers en mensen uit dat zelfde “wilde westen” te helpen met onderduiken of die te helpen door die op te nemen in hun gezin. Dus wat dat betreft is mijn hoop op de mensen uit het “wilde westen” en dus niet uit Friesland…….

Anneke
Anneke
Reactie op  -= GensNet =-
1 maand geleden

@Gensnet, helaas zie ik wat je bedoelt wat betreft Friezen.
Waar is de vechtlust gebleven van Grutte Pier? ‘Leaver dea as slaef’. Waar is de trots?

mikkie
mikkie
Reactie op  Anneke
1 maand geleden

Sinds er ALUMINIUM in DEO zit!!!!
Aluminium maakt een mens mak.
Ook prefab maaltijden zitten vaak in Aluminium bakjes.

Realistic
Realistic
Reactie op  -= GensNet =-
1 maand geleden

Niet meer komen om eten te vragen de volgende keer.

Rob
Rob
Reactie op  nos=fakenews
1 maand geleden

Als je je afvraagt waarom we ons aan die 1,5 meter zouden moeten houden dan hoor je ze al schreeuwen: “weil ich es will”.

salvar
salvar
Reactie op  Rob
1 maand geleden

weil ich es will en tegenvraag wie ben jij?

densie
densie
Reactie op  Rob
1 maand geleden

Gods willen is het zéker niet……..

namaste

Linda Sprangers
Linda Sprangers
1 maand geleden

Heel heeeeeeel langzaam ontwaakt de samenleving. De massale hersenspoeling is niet helemaal gelukt. Er is nog hoop

Edward
Edward
Reactie op  Linda Sprangers
1 maand geleden

Ik vrees te langzaam, de psychopaten maken heel veel haast om de test en vaccinatie samenleving uit te rollen. Vanaf dat moment is er een “point of no return” bereikt en is er nooit meer sprake van een vrije samenleving. We leven dan in een voorwaardelijk vrije samenleving. Vrijheid dus onder voorwaarde van iemands bepaalde medische status en die bepaald gaat worden door de keuze of iemand zich wil laten onderwerpen aan een onbetrouwbare test of het accepteren van een schadelijke injectie. Het morele kompas is bij bestuurders volledig op hol geslagen of zelfs afwezig.

Dubito
Dubito
Reactie op  Edward
1 maand geleden

Ze hebben geen moreel kompas, maar een economisch kompas. En dat wijst hardnekkig naar De Nieuwe Wereld Orde.
Daar valt niet tegenop te werken met samen koffiedrinken op een grasveld. Maar geniet er vooral van nu je er nog kunt ‘vertoeven’. Binnenkort zit je de hele dag thuis.

Veterans_Resistance
Veterans_Resistance
Reactie op  Linda Sprangers
1 maand geleden

Onderstaand laat zien welke idiote kant we opgaan.
Dit moet zoveel mogelijk worden gedeeld.

” Gezondsheidscheck om de #hogeveluwe op te mogen? Ze zijn helemaal gek.”

https://twitter.com/alindak36/status/1363201331092213760/photo/1

Veterans_Resistance
Veterans_Resistance
Reactie op  Veterans_Resistance
1 maand geleden

Maar dit gebeurt ook.

Gelukkig!!!

Vondelpark:

https://www.facebook.com/VideoInVerzet/videos/268359898032430/?t=1

Nina
Nina
Reactie op  Veterans_Resistance
1 maand geleden

Goed zo , dit moet overal gebeuren!

Raymond
Raymond
1 maand geleden

Trek vvd door de plee.

kuus
kuus
Reactie op  Raymond
1 maand geleden

En Femke gelijk mee.

Linnepinny
Linnepinny
Reactie op  kuus
1 maand geleden

Zeker zij ook!🤮

Linnepinny
Linnepinny
Reactie op  Raymond
1 maand geleden

Een hele goeie!

Reliable Liar
Reliable Liar
1 maand geleden

Alleen als je van antifa of blm (dus terrorist!) bent, wordt je beschermd en krijg je voorrang in A’dam. Gisteren een optocht/betoging van dat antifa-tuig (want dat is het) waarbij niet ingegrepen werd (zie: Geenstijl).
Echt, het is tijd voor een revolutie. En te beginnen in Amsterdam ….

Anti-Rutte
Anti-Rutte
Reactie op  Reliable Liar
1 maand geleden

Sowieso als je zwart bent heb je hier allemaal voorrechten,ze worden aan alle kanten voortgeholpen terwijl het eigen volk kan barsten,maar dat is al jaren zo.

Nijntje
Nijntje
Reactie op  Anti-Rutte
1 maand geleden

Dit is de verdeel en heers politiek om de bevolking uitelkaar te drijven. Daarom worden in Europa zoveel zogenaamde asielzoekers toegelaten.
Maak dus niet de fout om huidskleuren te veroordelen.
Dat is precies wat ze willen.

Nina
Nina
Reactie op  Anti-Rutte
1 maand geleden

Klopt helemaal, niet Nederlandse sollicitanten gaan steeds voor.

Linnepinny
Linnepinny
Reactie op  Reliable Liar
1 maand geleden

Dat had al heel lang geleden gemoeten, waar blijft de opstand tegen dit dictatoriale regime?

Mart
Mart
1 maand geleden

Helden bestaan nog steeds. Klasse.

x

Check Also

rutte

Naar eer en geweten (gelogen): Rutte, Kaag en de nieuwe Kamervoorzitter

Vera Bergkamp van D66 is gekozen tot ...

rutte

Open brief aan Rutte: ‘Er is hier iets ontzettend mis en daar heeft u een hele belangrijke rol in’

Kamerlid Wybren van Haga (FVD) stelde VVD-leider ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

75
0
We lezen graag je reactie!x