Mens en Dier

Oud-VVD-fractievoorzitter tegen Grapperhaus en Halsema: ‘Stop met intimideren’

Help door dit artikel met anderen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In Amsterdam kwamen vanmiddag veel mensen bijeen om te gaan ‘koffiedrinken’, zoals het protest tegen de coronamaatregelen op social media wordt genoemd. Op het Museumplein verzamelde zich een grote mensenmassa. Rond 15.30 uur werden de betogers door ME-busjes en politie te paard ‘verspreid’.

De organisatie van het ‘koffiedrinken’ zegt dat de ‘finale’ van de demonstraties op 14 maart, vlak voor de verkiezingen, plaatsvindt. Dan willen de betogers naar het Malieveld in Den Haag gaan.

---Lees verder na dit advertentieblokje---

Spreker en auteur Hans van Tellingen was ook op het Museumplein en maakte onderstaande beelden. Over het politieoptreden zei hij: “Onnodig. De sfeer was 100% vreedzaam. De politie greep proactief in met veel intimidatie, menskracht en paardenkracht.”


Hij kwam dus leraren, ondernemers en geneeskundig personeel tegen. Zelfs de achterban van premier Rutte begint zich nu te roeren. Ghislen Nysten legde enkele dagen geleden per direct zijn fractievoorzitterschap namens de VVD in de gemeente Beek neer. Hij publiceerde eerder vandaag een open brief gericht aan Rutte.

Sinds wanneer staat de VVD voor willekeur en dubbele standaarden?

“Gezien de beangstigende ontwikkelingen kan ik mijzelf niet langer met een zuiver geweten in de spiegel aankijken, wetende dat mijn partij – de VVD – grotendeels verantwoordelijk is voor de ontmenselijking die momenteel plaatsvindt,” schrijft Nysten. “Niet langer wil ik een beleid steunen dat een kakkerlak probeert te doden met een atoombom.”

“De kleine alledaagse dingen die ons hoop geven, die ons mens maken, worden kapotgemaakt,” stelt hij. Nysten wijst erop dat gedrag dat eerst normaal en zelfs gezond was vandaag de dag uitnodigt tot een huisbezoek van de politie met het stempel ‘opruiing’.

“Ik kan me als VVD’er niet inbeelden waarom jij, als je ook maar enig belang hecht aan vrijheid en democratie, dit beleid ten uitvoer brengt. Jij en andere leden van het kabinet doen alsof jullie neuzen bloeden. Wetenschappers en zelfs rechters die het beleid in twijfel trekken, worden terzijde geschoven, vreedzame protesten worden met grof politiegeweld uit elkaar geslagen en hardwerkende mensen worden in hun eigen woonkamer beschuldigd van opruiing. Sinds wanneer staat de VVD voor willekeur en dubbele standaarden?”

Stop met intimideren

De oud-VVD-fractievoorzitter zag hoe de ME vandaag werd ingezet om betogers van het Museumplein te verjagen. Nysten richtte zich op social media tot minister Grapperhaus en burgemeester Halsema: “Stop met intimideren. Vreedzaam protest. Vreedzame mensen. Vreedzame boodschap.”

Mensen vinden het heel moedig wat Nysten heeft gedaan. “Dank hiervoor Ghislen. Ik hoop dat velen jouw voorbeeld zullen volgen!” zegt ondernemer Jorn Luka. Femke schrijft: “Wat een opluchting moet het zijn om die VVD-ketens van je af te schudden. Hoop dat er nog velen volgen.”

4.8 115 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit goed?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

75 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
ProAsfalt
ProAsfalt
3 jaren geleden

Intimideren, indoctrineren is nu eenmaal een kenmerk van een totalitaire dictatuur.

“(…)  – de VVD – grotendeels verantwoordelijk is voor de ontmenselijking die momenteel plaatsvindt,”
Heeft de VVD ooit een ziel gehad?

Baert.a
Baert.a
3 jaren geleden

mochten er nu nog meer wetjes zijn waar meneer de rechter een afwijzing op kan geven…..? Nou dan veranderen wij hier in den haag die wet toch,aldus Dhr.Rutten en de rest van het kabinet

Jelle
Jelle
3 jaren geleden

Welke lid van de VVD stapt nu op .Hij heeft gelijk

Waldemar
Waldemar
3 jaren geleden

Femke schrijft: “Wat een opluchting moet het zijn om die VVD-ketens van je af te schudden. Hoop dat er nog velen volgen.”

Prachtig gezegd.

Back to top button
75
0
We lezen graag je reactie!x