Homepagina » Universum » ‘Einde der tijden’: Vier totale maansverduisteringen in aantocht

‘Einde der tijden’: Vier totale maansverduisteringen in aantocht

Liefhebbers van bijzondere hemelverschijnselen kunnen de komende maanden in Amerika, Nieuw-Zeeland en Australië een aantal maansverduisteringen zien. Er zijn liefst vier volledige maansverduisteringen in aantocht. Op 15 april valt de schaduw van de aarde de eerste keer over de maan. De maan krijgt dan een oranjerode kleur doordat de atmosfeer van de aarde nog een aantal rode zonnestralen richting de maan buigt.

De serie van vier opeenvolgende totale verduisteringen vindt plaats met tussenpozen van ongeveer zes maanden: 15 april 2014, 8 oktober 2014, 4 april 2015 en 28 september 2015. De totale verduistering aanstaande dinsdag is in de Benelux net niet zichtbaar. De eerstvolgende maansverduistering die vanuit deze streken goed te zien is, is de totale maansverduistering van 28 september 2015.

Gemiddeld doet een maansverduistering zich twee keer per jaar voor, maar het gaat lang niet altijd om totale verduisteringen. Er zijn drie soorten verduistering: Een penumbrale maansverduistering doet zich voor wanneer de maan door de bijschaduw van de aarde trekt en niet door de kernschaduw. In dat geval is de volle maan wat minder helder. Een totale maansverduistering doet zich voor wanneer de maan wel door de kernschaduw van de aarde trekt. Als slechts een gedeelte van de maan door de kernschaduw gaat, is er sprake van een gedeeltelijke maansverduistering.

Maansverduisteringen doen zich alleen voor bij volle maan, wanneer de maan tegenover de zon staat. Er doet zich niet bij elke volle maan een verduistering voor, doordat de baan van de maan helt ten opzichte van het baanvlak van de aarde rond de zon. Als zich vier totale maansverduisteringen op rij voordoen, spreekt men van een tetrade. In de 21e eeuw zijn er in totaal negen tetrades. Tussen 1600 en 1900 waren er helemaal geen tetrades.

Eerder deze week was er ook al een ‘zeldzame samenstand’ van Mars, de aarde en de zon. Deze oppositie doet zich maar één keer in de 778 dagen voor. Volgens christenen luidt de tetrade het einde der tijden en de wederkomst van Jezus in. Zij verwijzen naar Joël 2:31: De zon zal veranderd worden in duisternis, en de maan in bloed, eer dat die grote en vreselijke dag des heeren komt.

'Einde der tijden': Vier totale maansverduisteringen in aantocht

Pastoor John Hagee en zijn boek

Een tetrade is de laatste paar duizend jaar slechts een paar keer voorgekomen. De laatste drie keer viel de tetrade samen met een belangrijke religieuze gebeurtenis. Pastoor John Hagee uit Texas heeft een boek geschreven over dit fenomeen. Volgens hem zal er iets gaan veranderen op aarde. “Dit is niet bedacht door één of andere religieuze denktank,” zei hij.

Tijdens de eerste tetrade sinds de middeleeuwen, in 1493, vond een grote verbanning van Joden plaats na de herovering van moslim-Spanje, die door de Spaanse Inquisitie werd gevolgd. De tweede tetrade viel samen met de erkenning van de staat Israël in 1949. De laatste vond plaats in 1967, precies tijdens de Zesdaagse Oorlog tussen Israël en zijn Arabische buurlanden Egypte, Jordanië en Syrië.

“Volgens de Bijbelse profetie zal de wereldgeschiedenis ingrijpend gaan veranderen,” zei Hagee. “Om vier bloedmanen te krijgen, moet er astrologisch gezien heel wat gebeuren.” Hij wees erop dat de vier totale maansverduisteringen samenvallen met joodse feesten. “De eerste bloedmaan komt op 15 april, tijdens Pesach. De tweede zal te zien zijn op 8 oktober, ten tijde van het Loofhuttenfeest,” zei hij. “Op 4 april 2015, tijdens Pesach, is er opnieuw een bloedmaan. Tijdens het Loofhuttenfeest van volgend jaar, op 28 september, is de vierde en laatste bloedmaan te zien.”

Niet iedereen is ervan overtuigd dat de tetrade een bepaalde betekenis heeft, laat staan het einde der tijden zal inluiden. Oud-pastoor en hoogleraar van de Universiteit van Aberdeen Gary Shogren zei: “Een verduistering tijdens Pesach lijkt onwaarschijnlijk, maar we moeten niet vergeten dat maansverduisteringen zich alleen voordoen bij volle maan en dat Pesach altijd wordt gevierd bij volle maan. Het Loofhuttenfeest valt ook samen met de volle maan.”

[Express, NASA]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Wim schreef:

  Nu Poetin alleen nu voor staat gaat hij zeker Israël met de Moslim wereld Israël aanvallen, maar Jezus zal precies op tijd komen. Het is Zijn staat en Land voor eeuwig, Amen.

  Ik weet wel het probleem met de Palestijnen of Filistijnen, maar hun moeten hun hoofd buigen niet God.

  3 likes
  • Mescal schreef:

   Jezus zal op tijd komen??? Volgens mij is hij al eeuwen te laat

   14 likes
  • Sander schreef:

   Allereerst, waarom zou Poetin er alleen voor staan? Al zou dat het geval zijn, dan zou je met je volgende opmerking je eerste opmerking al ontkrachten: ”gaat hij zeker Israël met de Moslim wereld Israël aanvallen”
   Immers als hij iets wil aanvallen met iemand anders zou hij er dus niet alleen voor staan.
   Ten tweede wat heeft hij in het midden-oosten te zoeken? Om dan nog maar niet te spreken over de idiote uitspraken dat hij zou samenwerken met Moslims. Waarom zou hij dat vanuit historisch en economisch standpunt willen doen?

   Ik vind het om eerlijk te zijn niet prettig dat je op deze manier je eigen ”volk” voor schut zet.
   Ik wil het even duidelijk zeggen, niet elke christen is zo slecht geïnformeerd over de geschiedenis, wetenschap en retorica als deze ”Wim”.

   Verder wil ik nog even kwijt dat ik het vanuit historisch standpunt eens ben met Poetin. Zeker aangezien de ”annexatie” geregeld werd met behulp van een referendum, een referendum dat zelfs nog door waarnemers veelal als eerlijk wordt gezien. En al zou het niet eerlijk gegaan zijn, is het dan niet: Oog om oog, tand om tand? Wie zegt immers dat de huidige premier (en de wetsveranderingen, bijv dat separatisme als terrorisme gezien wordt) niet oneerlijk benoemd zijn?

   Ik keur het niet goed, maar logisch is het wel

   13 likes
   • bro schreef:

    Het gaat er alleen niet om of de annexatie eerlijk is, Rusland staat er met de Krim gewoon te sterk voor militair gezien. Alle landen die hier tegen zijn, willen gewoon de wereld beschermen. Want waarom zou Rusland geen oorlog gaan voeren met wat voor reden dan ook als ze toch zo goed als onschendbaar zijn, want ze staan er militair te sterk voor. (Zie balance of power.)

    0 likes
    • Sander schreef:

     Vroeger hadden ze ook de krim en ook toen waren ze niet sterker. Ze kunnen grote delen van oost-europa overnemen en nog op hetzelfde niveau staan met de rest van de wereld. China is overduidelijk de opkomende macht terwijl Rusland enkel reageert op recente gebeurtenissen. Rusland heeft de krim sinds ze het cadeau gegeven hebben altijd geclaimed, en bij een onstabiele situatie in Oekraïne zat het er dan ook aan te komen dat ze het weer terug zouden nemen. Ik had het stukken eerder verwacht, in 1995 al toen de autonomie van de krim vrijwel werd afgepakt door de toenmalige president van Oekraïne. De macht van Rusland was toen echter nog niet zo stabiel als het nu was, waardoor er niks had kunnen gebeuren.

     Ik durf te wedden dat Rusland niet verder gaat dan de gebieden die ze al tijden claimen (tientallen tot honderden jaren) en ja daar behoren Donetsk en andere steden in Oost-oekraïne ook bij. Het is een kwestie van tijd tot die weer Russisch worden.

     Vroeger stond Amerika er het sterkste voor, wat resulteerde in vele doden in verschillende landen die ze tot vazalstaten hadden omgevormd. Die situatie is vanaf 2008 of wellicht al eerder aan het verminderen ten koste van opkomende machten in het oosten. Pas als china en rusland zouden samenwerken zou er een sterkere alliantie in het oosten zijn.

     Waarom zou het negatief zijn als de VS zijn functie verliest? De VS representateerd in geen geval een democratie en/of beschermingsfunctie van de wereld, die status hebben ze lang geleden al verloren. Het is eng hoe ver de VS door probeerde te dringen op de rest van de wereld, via media, oorlogen, en de verschillende propoganda gerelateerde organisaties alsmede spionage zoals de NSA.

     Het is tijd voor Europa om een geheel te vormen, de grenzen te beveiligen (en nee, oekraïne is daar niet deel van) en tegen zowel rusland als amerika te laten zien dat elke vorm van agressie of inbreuk op de privacy gevolgen heeft. Het is gezien de economische belangen en de NAVO niet makkelijk, maar de VS heeft herhaaldelijk het vertrouwen geschonden, en dat blijven ze doen tot iemand laat zien dat ze dat simpelweg niet meer kunnen en mogen doen.

     Desalniettemin zou ik als ik zou moeten kiezen voor Rusland zijn. De ”annexatie” van de Krim is historisch gezien logisch, en wat uitvoering betreft probleemloos. Hoeveel annexaties verlopen nou met zo weinig doden of gewonden?

     3 likes
 • barsoomx schreef:

  Al deze doemsceneriogeilheid is een uitdrukking van een vurig innerlijk verlangen:
  hoe kom ik van mijn schoonfamilie af?

  5 likes
 • Vonzie schreef:

  Er worden de laatste tijd Jeruzalem best wel veel archeologische vondsten gedaan. Misschien ontdekken ze daar wel iets belangrijks wat de religie op de schop brengt.

  5 likes
 • Wim schreef:

  Bloedmanen, het gaat altijd over het oordeel van GOD over Israël en Zon verduisteringen over de wereld. Israël is de middelpunt van de Aarde qua geestelijk en vleselijk.

  Het gaat wat gebeuren.

  0 likes
  • madelief schreef:

   ik hou niet zo van mensen die voor god praten !!!!net of wij daar toe in staat zijn …nou mischien een glimp en denken ..nou dat is het!onzin!!

   3 likes
   • Frans Wolbert schreef:

    je bent een Godin/God aan het worden. Hoe jij je ook went een keert.
    Het Christusbewustzijn is onomwonden dat wat wij ons eigen mogen maken.
    Je gaat niet voor God spreken maar namens God

    2 likes
 • Andries schreef:

  Pfff. Als Christen zeg ik: Is dat alles? Pesach en Loofhutten zijn ALTIJD op volle maan. De hele kalender van de Thora is erop gebaseerd. ( Exodus 12)
  Wat in mijn ogen veel belangrijker is, is dat er twee martelaren aangekondigd zijn in het boek Openbaring, het laatste boek uit de Bijbel. In hoofdstuk 11 wordt de komst aangeduid van twee figuren die een getuigenis gaan afleggen ten overstaan van de gehele wereld, en voor die getuigenis in Jeruzalem gaan sterven.
  En als het het goed begrijp, wordt de aanwezigheid op aarde van die figuren een spectaculaire aangelegenheid. Bovendien worden de zon en de maan pas verduisterd na de grote verdrukking. (Mattheus 24 vers 29). Christenen gaan namelijk massaal vermoord worden in de periode daarvoor. Dat heeft Jezus zelf gezegd. ( Mattheus 24 vers 9).

  En die twee getuigen, twee profeten, verschijnen in de eerste helft van die periode van grote verdrukking ten tonele.
  Dus, dhr Hagee heeft een leuk boek geschreven, maar de Bijbel zelf is toch een veel betere handleiding.
  Lees Mattheus 24, Marcus 13, en Lucas 21 als je wilt weten over welke periode John Hagee het in zijn boek heeft. Het boek openbaring is een studie op zich. Pastor Steven Anderson geeft er nog de meest realistische uitleg aan, op YouTube.
  Eigenlijk is het enige waarin ik de schrijver gelijk geef dat onze generatie exact in de periode leeft die in de Bijbel de “Eind Tijd” wordt genoemd. Echter, de volgorde van evenementen zoals hij die schetst zijn in tegenspraak met de woorden van Jezus.

  5 likes
 • Anna schreef:

  Als je gaat, ga niet door die Bodyscanners heen.
  Die geven zoveel straling af…dat je er ziek van kan worden.

  Je hebt het recht om gewoon ouderwets door die metalpoortjes te gaan.
  (The old way)

  Laat je niks wijs maken en ga gewoon op de ouderwetse manier door de metaaldetector heen.
  Reis veilig! En Have Fun!

  4 likes
 • Jaco de Boer schreef:

  Een kritische inhoudelijke kanttekening vanuit christelijke hoek: http://www.dirkvangenderen.nl/2014/04/04/tekenen-aan-zon-maan-en-sterren/

  1 likes
 • Huisheks schreef:

  En op 25 april een gedeeltelijke zonsverduistering.

  0 likes
 • Aloysius Kruiden schreef:

  Een heel serieus boek over de woelige tijd waarin we leven is dat van de kundige auteur R. Hamers: De tijd van de Apocalyps. Hierin worden heel wat gevoelige zaken behandeld complotten blootgelegd, corruptie en manipulatie van media en bedrog door wetenschappers, de financiële wereld en de media!

  0 likes
 • Kalki schreef:

  Einde der tijden; beam me up!

  0 likes
 • Jasper schreef:

  Iedereen speelt zijn of haar eigen rol vanuit de ordes / vrijmetselaarijen ook Poetin is een Royal Arch-mason het gaat om het volgen van de symboliek beschreven in het N.T. (nieuwe testament / book of revelations ). Om de wetten of de waarschuwing van God te bespotten of zich er boven te plaatsen zal men het tegenovergestelde moeten uitvoeren om daarmee ook alsmede satan te dienen. Wie weet het kan ook allemaal desinfo wezen maar 1 ding staat vast men lijkt b.v. de symboliek van de woorden beschreven zoals in asaiah 9:10 wel na te leven en dat gegeven staat direkt in verbinding met 9/11. Google of kijk maar op youtube naar de speech van Tom Daschle op 10 / 11 / 2001 en bekijk de docu Harbingers van ongeveer 50 min. de correcte en die start met het logo van Winde daarin zie je de verbinding uitgelegd worden. Men hangt in de ordes het satanisme aan er komt 1 satanisch wereldrijk aan daarvoor moeten eerst de wereldse religies verdwijnen. Ik heb de docu nog niet opnieuw kunnen vinden als ik die vind kom ik retour met de link, de docu bestaat er zijn meerdere wegen die naar Rome leiden… Mvg. Jasper.

  0 likes
  • Jasper schreef:

   Mijn excuus de docu was van WND ik heb de link toch nog gevonden het is de volgende :
   http://youtu.be/wZwZyaKbuFw
   Ik heb wat onderzoek gedaan betreffende de inhoud en heb alle beschreven zaken gevonden welke aangehaald worden in de video / docu , dus alle zaken zijn door de Amerikaanse regering daadwerkelijk in alle letterlijkheid volgens de beschreven symboliek uitgevoerd op juiste tijd en tijdstip e.d.. Toeval ?? Dat zal de tijd leren….

   0 likes
 • Jasper schreef:

  De Tom Daschle speech brengt 9/11 in verbinding met de beschreven symboliek in de bijbel(s) waarin ook de bloedmanen beschreven staan en de de totale zons-verduistering op een zeer belangrijk event voor de ordes -vrijmetselarijen als het Joodse nieuwjaar het jaar 6000 zal inluiden volgens de jaartelling die de cabal volgt die de wereld aanstuurt. http://youtu.be/ukYiWd3T9sk

  0 likes
 • x

  Check Also

  nasa

  NASA-wetenschappers ‘ontdekken parallel universum naast het onze’ waar de tijd achteruit loopt

  NASA-wetenschappers hebben bewijs gevonden voor een parallel ...

  universiteit leiden

  Universiteit Leiden, hou toch op met dat ‘factchecken’

  De site Nieuwscheckers van de Universiteit Leiden ...

  >