CoronaBinnenland

Adviesbureau McKinsey kreeg opdrachten zonder aanbesteding en was belangrijke schakel in uitrol ‘nieuwe normaal’

Help anderen door dit met jouw vrienden op je social netwerk te delen!

Data-analist Cees van den Bos heeft Wob-documenten opgediept over de rol die adviesbureau McKinsey heeft gespeeld bij de corona-aanpak. Wopke Hoekstra was voor zijn ministerschap partner bij dit adviesbureau.

McKinsey kreeg tijdens de coronapandemie diverse opdrachten zonder aanbesteding en bleek een belangrijke schakel in de uitrol van het nieuwe normaal en grote donaties aan ngo’s, ontdekte Van den Bos.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png

Het bureau kwam met ideeën over een ‘tracing app’ en ook was er een relatie met de omstreden mondkapjesdeal van Sywert van Lienden. De pot met goud bevond zich bij de vaccins. Al in mei 2020 maakte McKinsey een powerpointpresentatie en haalde de opdracht voor vaccins binnen.

In opdracht van De Jonge

Van den Bos merkt in een Twitterdraad op dat de overheid dit soort opdrachten openbaar moet aanbesteden zodat andere bedrijven ook kans maken. Deze aanbestedingsregels werden niet gevolgd. Er werd rechtstreeks gegund, soms in opdracht van minister Hugo de Jonge.

Op 28 mei 2020 deed De Groene Amsterdammer onderzoek naar de opdrachten van McKinsey. Er werd onder meer gevraagd naar het plan dat het bureau had opgesteld. De Groene kreeg als antwoord dat McKinsey alleen procesbegeleider was en geen plan had gemaakt. Uit de Wob-documenten blijkt dat er wel degelijk een plan was gemaakt.

Van den Bos ontdekte daarnaast dat er banden bestaan tussen McKinsey en Gavi, the Vaccine Alliance en het World Economic Forum. In 2020 maakte Nederland honderden miljoenen over naar onder meer Gavi, maar ook Cepi, dat in 2017 is gevormd door het WEF en de Gates Foundation om te profiteren van de ‘volgende pandemie’.

Onze maatschappij is zo ongelofelijk ziek

“In de lobbyclubs wordt (uw) geld losgeweekt, dat naar de ngo’s gaat. Zij besteden dat naar eigen inzicht, buiten de (aanbestedings)wetten om,” constateert Van den Bos.

Statisticus Fritsander Lahr reageert: “Bijzonder dat begin mei McKinsey al hielp bij het verkrijgen van vaccins die er nog helemaal niet waren. Maar ook weer niet echt verrassend als je bedenkt dat Hugo de Jonge rond eind april/begin mei al riep dat vaccineren de enige uitweg uit de crisis zou zijn.”

“Kijk. Zo lopen de hazen. Hoe ons belastinggeld over de balk werd gesmeten om McKinsey zinloze plannen te laten maken ter bestrijding van Covid-19,” vat neuroloog Jan Bonte samen. “Onze maatschappij is zo ongelofelijk ziek, nog heel veel zieker dan ik in mijn ergste nachtmerries dacht.”

4.9 149 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit interessant?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

117 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Victor Hugo
Victor Hugo
1 jaar geleden

Ons kent ons, één grote hoop smeerlapperij en vriendjespolitiek….

Gene
Gene
1 jaar geleden

Alle westerse regeringen zijn verkocht en verraden alles wat er te verraden valt! Voor verraad is er maar één straf, hopelijk zien we dat vlug gebeuren!

wakkere
wakkere
1 jaar geleden

Word nog een helse klus om dit graaiers web wereldwijd bloot te leggen , maar we zullen ze vinden, ontmaskeren en kaalplukken, Honderden miljarden zo niet biljoenen aan belastinggeld moet terug naar de rechtmatige eigenaar. De hard werkende burgers.

van der Genoegen
van der Genoegen
1 jaar geleden

Komen ze daar nou pas achter . Dat gehele CDA zit in dat soort Firma,s na en voor hun carriere .
Net als de rest van het Bestuur van dit Land .

Back to top button
117
0
We lezen graag je reactie!x