Mens en Dier

Pieter Omtzigt zet politieke speelveld op zijn kop: Verlosser of kartelpartij?

Help ons door deze informatie met je vrienden op je social netwerk te delen!

Kamerlid Pieter Omtzigt gaat met een eigen partij Nieuw Sociaal Contract meedoen aan de verkiezingen van 22 november. Het politieke speelveld wordt daarmee op zijn kop gezet. In één van de peilingen werd hem 46 zetels toegedicht.

Enkele speerpunten van de nieuwe partij zijn ‘goed bestuur’, ‘bestaanszekerheid’ en ‘verstandige internationale samenwerking’. Bij dat laatste moet gedacht worden aan zorgen over de houdbaarheid van de euro.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Enige kans

De reacties op de aankondiging van Omtzigt zijn verdeeld. Er is een grote groep die blij is dat het Kamerlid een eigen partij heeft opgericht. “Godzijdank,” zegt neuroloog Jan Bonte. “Ja, ik weet, het stemgedrag van Omtzigt liet wel eens te wensen over. Maar hij was alleen, en kon niet alles weten en niet alles goed doen.”

De Thorbeckelezing heeft hem overtuigd. “Deze man weet hoeveel ontzettend mis is in dit land, en wat er precies mis is. Hij is onze enige kans om […] dit land door een hele moeilijke en gevaarlijke periode te loodsen.”

Ondernemerscoach Fiona Zwart geeft Omtzigt voor nu het voordeel van de twijfel. “Toch opvallend. De volledige leegloop in de politiek. Om vervolgens nieuwe poppetjes te introduceren. Same agenda, different monkeys? Maar laten we het een kans geven. Het voordeel van de twijfel.”

Heel erg naïef

Ook emeritus hoogleraar Kees de Lange is positief gestemd. “Eindelijk: Pieter Omtzigt begint een eigen partij die hopelijk de doodsteek betekent voor de weerzinwekkende kartelsjoemelarij. Breng de integriteit terug in het Nederlandse bestuur, breng Nederland terug naar de Nederlander!”

Er is ook een grote groep die kritisch is. “Triest om te zien hoeveel mensen zo blij zijn dat de ‘verlosser’ Pieter Omtzigt nu zijn eigen kartelpartij begint. Dan ben je nog steeds heel erg naïef,” stelt arts Paul van Hoek.

100 procent kartel

Tweede Kamerlid Pepijn van Houwelingen (FVD) schrijft: “Omtzigt gaat het denk ik zwaar krijgen op de inhoud want Omtzigt is 100 procent kartel, alleen weten veel mensen dit niet omdat Omtzigt heilig verklaard is door de media.”

Voormalig Statenlid Eelco van Hoecke laat weten dat zijn stem niet naar de nieuwe partij gaat. “Ik waardeer Omtzigt ontzettend als Kamerlid vanwege zijn inzet om tal van misstanden boven tafel te krijgen. Tegelijkertijd stemt die Omtzigt altijd braaf mee met het kartel en gaat hij niks tot weinig doen aan de klimaathysterie, asielinstroom, de EU en oorlog in Oekraïne. Geen Nieuw Sociaal Contract voor mij.”

4.7 152 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

216 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
tray de pum
tray de pum
7 maanden geleden

Wat ik in zoverre las is dat er alweer een theoloog aan te pas moet komen,dat regeren met pvv en fdv niet tot de logica behoort,kortom een soort van cda-light,had de Beste man meer kwaliteiten toegedicht….

jessie nameles
jessie nameles
7 maanden geleden

zolang er maar een nexit komt , dan heb je in 1 klap de meeste problemen opgelost!!!

Proefkonijn
Proefkonijn
7 maanden geleden

Zelden zo’n draaikont gezien als Omtzigt, zegt A, doet altijd B… Nee bedankt…

Jojo
Jojo
7 maanden geleden

Kartelpartij!! Pas op met deze man. Klaus riep ook waar de naam van deze zooi voor staat. Die onderzoek aub

Back to top button
216
0
We lezen graag je reactie!x