Gezondheid

Pillen hebben de voorkeur boven paprika’s. Kijk hoe kabinet-Rutte gezond eten in junkfoodparadijs Nederland steeds moeilijker maakt

Help door dit met je kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In 2012 kwam het kabinet-Rutte II met de slogan ‘de gezonde keus makkelijker maken’. Sinds dat jaar is het aantal fastfoodzaken echter flink gestegen.

Sterker nog: Nederland is veranderd in een waar junkfoodparadijs, stelt Sjoerd van de Wouw van voedselwaakhond foodwatch.

De overheid klaagt steen en been over oplopende zorgkosten, maar preventie – dus voorkómen dat mensen ziek worden – dat wordt al snel als betuttelend gezien, aldus Van de Wouw.

Niets van terecht

“Pillen hebben de voorkeur boven paprika’s, waar het natuurlijk andersom zou moeten,” zegt hij.

Rutte II beloofde ons een makkelijkere gezonde keus, maar daar kwam niets van terecht. Een andere gemaakte afspraak werd wel nagekomen: het suikerquotum verviel in Europa, waarna de suikerlobby vrij spel kreeg.

Groente en fruit worden ondertussen steeds duurder. Rutte III gooide het btw-tarief dat geldt voor voeding omhoog van zes naar negen procent.

Misleid

Massaal protest hiertegen mocht niet baten, stelt Van de Wouw.

Daarnaast wordt je in de supermarkt op grote schaal misleid en volgens de NVWA mag dat allemaal. Meldingen over misleiding nemen ze niet eens in behandeling.

Moeilijker

“En zo komt de burger die het vertrouwen heeft verloren in een overheid die jouw gezondheid beschermt, en die zelf gezonde keuzes wil gaan maken, in de winkel veel fabrikanten tegen die je met toestemming van Rutte I, II en III proberen te misleiden met valse claims,” klinkt het.

De gezonde keus makkelijker maken? Nee, die wordt met dank aan Rutte steeds moeilijker.

[foodwatch]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit goed?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
8 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Marcel
Marcel
4 jaren geleden

En straks weer fijn naar de Bilderbergvergadering voor nieuwe instructies hè Mark? Maar het globalistische schip is zinkende, de ratten springen er links en rechts vanaf. Nog even geduld, en dan kun je je welverdiende karma gaan uitzitten.

V.w.b. die opkomst van fastfood; afgezien van de fascistische verhoging van het btw-tarief is het binnenlopen of bestellen van fastfood een keuze van ieder voor zich. Koop het niet en het sterft af. Niet gelijk in de slachtofferrol schieten, wat je hier in de commentaren zo vaak ziet. “We worden dit” en “we worden dat”. We worden helemaal niks. Kies je eigen weg in de keuzes die je maakt, en laat dit grote spel van polariteiten zichzelf verder uitspelen. Komt allemaal goed.

rob
rob
4 jaren geleden

Nee toch het gezonden vertrouwen in de overheid weg, moet ik wel om lachten.
we hebben een hele gezonden overheid wat betreft met leiding gevende taken?

Nehemia
Nehemia
4 jaren geleden

Te hopen dat Monsanto met zijn GMO food niet teveel voet aan de grond krijgt hier. Het is toch van de zotte? Als je de zorgkosten wil drukken moet je als samenleving juist inzetten op groenten en fruit en dus niet het belastingtarief nog verder opstuwen. Preventie is inderdaad beter dan genezen alhoewel de farmacie niks geneest, maar voornamelijk aan symptoombestrijding doet (je blijft ziek), want hun verdienmodel moet wel geborgd blijven. Kijk en dat is het hele lobbycircus natuurlijk. Zoveel partijen die gekieteld moeten worden door onze minister president. Onze immer lachende gestropdasde hyena Rutte weet natuurlijk dondersgoed hoe het allemaal werkt maar deze man dient vele heren. Vooral hele machtige heren en als hij daarmee geconfronteerd wordt, gebruikt hij de wet van Bassie. Wat er ook gebeurt – altijd blijven lachen.

salvar
salvar
4 jaren geleden

ik wordt zo moe van je mag dit en je moet dat.
als ik trek heb in een hamburger dat eet ik hem.
heb ik trek in een sigaret,sigaar of een pijp roken dan rook ik het.
als je blijf roken dan ga je dood net of als je niet rookt niet dood gaat.

weet je wat dan ga ik volgens die en die eerder dood?
weet iemand hoe oud hij wordt neeeeeeeeee.

ik hoop dat het gezeik eens ophoudt.

zo en nu een lekker stuk gebak doei.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

8
0
We lezen graag je reactie!x