Homepagina » Natuur en Milieu » Onze planeet was in de middeleeuwen warmer. Dit is de ongemakkelijke waarheid over klimaatverandering
Onze planeet was in de middeleeuwen warmer. Dit is de ongemakkelijke waarheid over klimaatverandering

Onze planeet was in de middeleeuwen warmer. Dit is de ongemakkelijke waarheid over klimaatverandering

Ons nieuwe klimaatonderzoek zal waarschijnlijk worden genegeerd, zo schrijft de gerenommeerde wetenschapper Jennifer Marohasy voor The Spectator Australia.

Uit haar nieuwe onderzoek blijkt namelijk dat de recente opwarming een natuurlijke oorzaak heeft en geheel losstaat van de industriële revolutie.

Marohasy begrijpt maar al te goed waar ze mee te maken heeft; de klimaatreligie. Eenieder die er niet in gelooft wordt verketterd door de wetenschappelijke gemeenschap.

Twee stijgende trends

Niet alleen vond ze geen verband tussen de industriële revolutie en global warming, ze kwam ook tot de ontdekking dat onze planeet in de middeleeuwen warmer was.

“Er zijn twee stijgende trends te ontwaren: de eerste piekt rond het jaar 1200 en komt overeen met het middeleeuws klimaatoptimum, terwijl de tweede piekt in 1980 en vervolgens daalt,” schrijft ze.

“Er is bewijs waaruit blijkt dat het in Europa gedurende het middeleeuws klimaatoptimum een graad warmer was,” voegde ze toe.

Natuurlijk fenomeen

Ze wijst erop dat hier talloze papers over zijn geschreven. In de middeleeuwen waren er nog geen auto’s, kolencentrales, fabrieken of fossiele brandstoffen.

Dr. Marohasy heeft het onderzoek samen met haar collega dr. John Abbot gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift GeoResJ.

Het tweetal stelt dat global warming een natuurlijk fenomeen is dat een herhalend patroon volgt en dat koolstofdioxide niet de oorzaak is.

[Daily Wire]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • oskaar schreef:

  Dalend sinds 1980?

  Vandaar dat er al voor het zoveelste jaar geen fatsoenlijke winters meer zijn …en het ene na het andere warmterecord gebroken wordt.. vooral in voorjaar en najaar…. permafrost ontdooid op grote schaal .
  Dream on dream on….little dreamers..
  ,

  12 likes
  • BramisBoos schreef:

   Verrek, daarom was het in het weekend aan het sneeuwen in vorarlberg en tIrol.

   4 likes
   • Peter schreef:

    Er zijn in de miljoenen jaren dat onze planeet bestaat ,altijd perioden geweest van opwarming en temperatur dating.
    Dat is een terugkomend natuurverschijnsel.
    Op de middelbare school leerden we van fotosynhese,waaruit bewezen werd,dat co2 forming onontbeerlijk was voor plantengroei.
    In deze klimaat hysterie zou veel meer hoor en wederhoor moeten plaatsvinden,, I,p.v klakkeloos de heer Gore te geloven,

    8 likes
    • densie schreef:

     bomen nemen co2 op en geven zuurstof af…
     waar zijn de bomen?
     haha zijn er “nog” wel maar kappen blijven ze, kappen, kappen, kappen
     uch uch…!
     er is een prachtige film op YT: There are no forests on Earth…
     eens reikten ze tot in de Hemel, daadwerkelijk…de Tafelberg is een boom stomp…kijk goed! Wordt wakker…
     de Aarde is rond…maar zo wordt ‘t vanzelf flat Earth! Wél hoge flats…gebouwd van materialen die eens bomen waren…
     valt ‘t kwartje?
     wake up!
     de omgedraaide wereld…
     namaste

     4 likes
  • Thomas schreef:

   Klimaat verandert net zoals altijd. De zon is de laaste jaren heter geworden wat zich uit door de meer helder witte kleur en is niet meer de gele ster van vroeger. Op andere planeten wijkt het klimaat ook af van de norm.
   Diegenen die dit alles aan menselijk handelen durven toe te schrijven zijn idioten net zoals die 11 hoogleraren die protesteren tegen een ander geluid dan het onozele leugenachtige gepapagaai wat ze ondersteunen.
   Dream on idiots

   12 likes
 • Joris schreef:

  Klopt helemaal, het is algemeen bekend, en erkend door historici, dat de vikingen omstreeks 1000 tot 1200 druiven teelden bij hun nederzettingen aan de oostkust van noord-amerika (Nova Scotia, Massachusetts). Dit is nu niet meer mogelijk omdat het nu te koud is……….

  11 likes
  • Frans2 schreef:

   Gut, ze zijn weer begonnen, zeker warmer geworden?

   A Cellared in Canada wine operation began in Truro in 1964 as part of the Peller brand,[3] but commercial grape production in Nova Scotia is undocumented until 1979 with the arrival of Grand Pre Winery… Jost Vineyards … also began in the early 1980s on the Malagash Point peninsula next to the warm waters of the Northumberland Strait and Amet Sound.
   … By 2015 there were 70 grape growers and nearly two dozen wineries in the province.[4][5] There were 632 acres (256 ha) of vinyards in production in 2015. In December of that year, the provincial government announced funding to support the expansion of the industry, with a goal of doubling production by 2020.

   9 likes
 • Henk schreef:

  Als de ‘oudjes’ nog eens konden spreken over de warme zomers van toen!
  Met paard en wagens de weilanden in om het hooi binnen te halen, na wekenlang mooi zomer weer.
  Zoals bv. de zomers in 1975/1976.

  Kan iemand mij zeggen hoe vaak we een warme Noord Oosten wind hebben gevoeld deze zomer, nou?

  Nee, voornamelijk depressie weer, afhankelijk van de ligging hadden we wel fraaie dagen tussendoor, maar dat duurde niet lang.
  En Hittegolf deze zomer, nee hoor (vind dat ook overbodig trouwens).

  Door de depressies kwamen regelmatig met de zuidenwinden telkens warmere lucht richting poolstreken.
  Als er tenminste een hogedrukgebied langere tijd bleef liggen boven Noorwegen, dan was ten noorden, nabij de poolcirkel daar veel kouder/koeler.

  Ach en dat beetje CO2 dat doet het…. misschien dan toch HAARP oid.

  3 likes
  • Frans2 schreef:

   En de zomers van 1974 en 1977 met minder dan 8 zomerse dagen, kun je je die ook nog herinneren?
   Typisch om weer alleen de mooie zomers te herinneren en niet de slechte. Als jullie toen nog met paard en wagen reden ipv met een tractor, klopt je geheugen dan nog wel?
   En afgelopen juni-recordmaand ook al vergeten?

   “De temperatuur gemiddeld over juni, juli en augustus kwam in de Bilt uit op 17,7 graden tegen 17,0 graden normaal (gemiddeld over het tijdvak 1981-2010). Daarmee was het een warme zomer. ”
   “De zon scheen minder vaak achter de wolken dan in een gemiddelde zomer. Vooral juli was ondanks het wisselvallige weer een zonnige maand. Het KNMI berekende gemiddeld over het land 635 uur zon tegen 608 uur als langjarig gemiddelde.”
   http://knmi.nl/over-het-knmi/nieuws/zomer-2017-van-extreem-warm-naar-vrij-koel

   5 likes
   • Marie schreef:

    En wie zegt dat die metingen kloppen? Ik heb nog nooit in mijn leven (en ben over de 40) zo´n kwakkelzomer meegemaakt met zo weinig echt zomers weer. Zowel de lente als de zomer waren, op enkele weken na, in mijn beleving heel erg koel. 10-20 jaar geleden kon je met Pasen in je ´t shirt naar buiten en hadden we bijna jaarlijks hittegolven. De laatste jaren stellen de lentes en zomers weinig meer voor, veel bewolking, weinig zon en ook maar weinig dagen met echt zomerse temperaturen. En er mankeert echt niets aan mijn geheugen hoor.

    2 likes
    • Frans2 schreef:

     En wie zegt dat de metingen niet kloppen? Als je iets beweert moet je met cijfers komen en die heb je niet, alleen een subjectief geheugen en een roze bril.
     En als er nu iets makkelijk zelf te meten is om te zien of het corrupte KNMI jou belazert, dan is het wel het weer. Zet een weerstationnetje neer gekoppeld aan je pc en je kunt per dag controleren of het KNMI de waarheid verteld.
     Maar je zult het niet gaan doen, want je weet de uitkomst al.

     4 likes
     • Frans2 schreef:

      Als lezer van deze site verwacht ik dat mensen bewijs leveren voor hun boude beweringen en zelf onderzoek doen in plaats vanuit de luie stoel iets afkraken omdat de naam je niet bevalt.

      4 likes
     • Marie schreef:

      Als lezer van deze site mag je toch een enigszins kritische houding ten opzichte van het KNMI verwachten! De afkorting Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut zeg mijns inziens genoeg.

      2 likes
  • FramisBoos schreef:

   Ach, HAARP is natuurlijk geloofwaardiger dan CO2.

   0 likes
 • Max Fisser schreef:

  Tijdens het bewind van Hendrik VIII lagen er in Engeland enkele tientallen geregistreerde wijngaarden. In Engeland, nota bene.

  Op het gebied van het klimaat, enge ziektes, zielige beestjes, religie en kinderen kun je de mensen alles wijsmaken, dus dat is voor handige jongens (en meisjes) een verdienmodel geworden.

  7 likes
  • Frans2 schreef:

   Druiven groeien ook in koudere klimaten.
   Bij gebrek aan hellingen werd in Nederland bv wijn tegen dikke muren geteeld.
   Maar handel zorgt ervoor dat je dat gaat doen waarin jij en jouw omgeving het beste in zijn en dus het meest aan kan verdienen. Zo verdween wijnteelt naar Frankrijk en dergelijke waar de teelt veel lucratiever was.

   7 likes
 • mika2002 schreef:

  De aarde doet al 4.3 miljard jaar wat ze wil, met of zonder ons…ze warmt op en koelt af.

  12 likes
 • Eelke Piers schreef:

  In de Middeleeuwen waren er ook lang niet zoveel mensen en varkens als nu

  3 likes
 • luna schreef:

  Alles schuift een beetje op, dat is het, dus niet raar dat het dan anders worden zal… gewoon een cyclus, net als de menstruatie, die de ene keer op maandag valt en de volgende maand op zaterdag..
  doorzie het schema van moedertje natuur en alles, maar dan ook alles valt op de plek!

  het is volgens mij nu al herfst.. geen nazomer (nog niet) te bekennen

  2 likes
 • Shockley schreef:

  Ik krijg zin in de winter doordat zomers gedoe.

  0 likes
 • Christien schreef:

  Toen ik jong was,ik ben nu 65jaar waren de zomers altijd warm, en zo ik heb gelezen groeiden er in het jaar 1500 sinasappelbomen in nederland,op schilderijen weergegeven

  0 likes
 • x

  Check Also

  duitse

  Het tij keert: Duitse volk zegt massaal ‘nein’ tegen beperkingen

  Afgelopen weekend demonstreerden tienduizenden mensen (de schattingen ...

  bill gates

  Bill Gates: ‘Corona-ellende komt terug als we klimaatverandering niet stoppen’

  Miljardair Bill Gates wil dat de Verenigde ...

  >