
Ons nieuwe klimaatonderzoek zal waarschijnlijk worden genegeerd, zo schrijft de gerenommeerde wetenschapper Jennifer Marohasy voor The Spectator Australia.
Uit haar nieuwe onderzoek blijkt namelijk dat de recente opwarming een natuurlijke oorzaak heeft en geheel losstaat van de industriële revolutie.
Marohasy begrijpt maar al te goed waar ze mee te maken heeft; de klimaatreligie. Eenieder die er niet in gelooft wordt verketterd door de wetenschappelijke gemeenschap.
Twee stijgende trends
Niet alleen vond ze geen verband tussen de industriële revolutie en global warming, ze kwam ook tot de ontdekking dat onze planeet in de middeleeuwen warmer was.
“Er zijn twee stijgende trends te ontwaren: de eerste piekt rond het jaar 1200 en komt overeen met het middeleeuws klimaatoptimum, terwijl de tweede piekt in 1980 en vervolgens daalt,” schrijft ze.
“Er is bewijs waaruit blijkt dat het in Europa gedurende het middeleeuws klimaatoptimum een graad warmer was,” voegde ze toe.
Natuurlijk fenomeen
Ze wijst erop dat hier talloze papers over zijn geschreven. In de middeleeuwen waren er nog geen auto’s, kolencentrales, fabrieken of fossiele brandstoffen.
Dr. Marohasy heeft het onderzoek samen met haar collega dr. John Abbot gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift GeoResJ.
Het tweetal stelt dat global warming een natuurlijk fenomeen is dat een herhalend patroon volgt en dat koolstofdioxide niet de oorzaak is.
Het is een wereldwijd fenomeen: ‘Overheid betaalt grif voor ‘coronadoden’, ook in Nederland’
WHO werkt aan ingrijpende aanpassing internationale gezondheidsrichtlijnen en dit zijn de gevolgen
De smartphone beschadigt je brein, en kinderen krijgen er een bochel van
Record: natuurkundigen teleporteren fotonen over 143 kilometer
Fransen hebben gelijk: het grootste deel van de staatsschuld is onwettig
Maya’s mogen geen rituelen doen bij tempels en piramides
800.000 Syrische vluchtelingen kunnen dankzij Rusland terug naar huis
Er is iets geks met de toekomst
Chinese satelliet vangt mysterieuze signalen op. Leidt deze vreemde piek tot doorbraak?