Natuur en Milieu

Onze planeet was in de middeleeuwen warmer. Dit is de ongemakkelijke waarheid over klimaatverandering

Help anderen door dit met je vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Ons nieuwe klimaatonderzoek zal waarschijnlijk worden genegeerd, zo schrijft de gerenommeerde wetenschapper Jennifer Marohasy voor The Spectator Australia.

Uit haar nieuwe onderzoek blijkt namelijk dat de recente opwarming een natuurlijke oorzaak heeft en geheel losstaat van de industriële revolutie.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/03/open_the_door_to_your_heart.jpg

Marohasy begrijpt maar al te goed waar ze mee te maken heeft; de klimaatreligie. Eenieder die er niet in gelooft wordt verketterd door de wetenschappelijke gemeenschap.

Twee stijgende trends

Niet alleen vond ze geen verband tussen de industriële revolutie en global warming, ze kwam ook tot de ontdekking dat onze planeet in de middeleeuwen warmer was.

“Er zijn twee stijgende trends te ontwaren: de eerste piekt rond het jaar 1200 en komt overeen met het middeleeuws klimaatoptimum, terwijl de tweede piekt in 1980 en vervolgens daalt,” schrijft ze.

“Er is bewijs waaruit blijkt dat het in Europa gedurende het middeleeuws klimaatoptimum een graad warmer was,” voegde ze toe.

Natuurlijk fenomeen

Ze wijst erop dat hier talloze papers over zijn geschreven. In de middeleeuwen waren er nog geen auto’s, kolencentrales, fabrieken of fossiele brandstoffen.

Dr. Marohasy heeft het onderzoek samen met haar collega dr. John Abbot gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift GeoResJ.

Het tweetal stelt dat global warming een natuurlijk fenomeen is dat een herhalend patroon volgt en dat koolstofdioxide niet de oorzaak is.

[Daily Wire]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit interessant?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

21 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Max Fisser
Max Fisser
6 jaren geleden

Tijdens het bewind van Hendrik VIII lagen er in Engeland enkele tientallen geregistreerde wijngaarden. In Engeland, nota bene.

Op het gebied van het klimaat, enge ziektes, zielige beestjes, religie en kinderen kun je de mensen alles wijsmaken, dus dat is voor handige jongens (en meisjes) een verdienmodel geworden.

oskaar
oskaar
6 jaren geleden

Dalend sinds 1980?

Vandaar dat er al voor het zoveelste jaar geen fatsoenlijke winters meer zijn …en het ene na het andere warmterecord gebroken wordt.. vooral in voorjaar en najaar…. permafrost ontdooid op grote schaal .
Dream on dream on….little dreamers..
,

Joris
Joris
6 jaren geleden

Klopt helemaal, het is algemeen bekend, en erkend door historici, dat de vikingen omstreeks 1000 tot 1200 druiven teelden bij hun nederzettingen aan de oostkust van noord-amerika (Nova Scotia, Massachusetts). Dit is nu niet meer mogelijk omdat het nu te koud is……….

mika2002
mika2002
6 jaren geleden

De aarde doet al 4.3 miljard jaar wat ze wil, met of zonder ons…ze warmt op en koelt af.

Back to top button
21
0
We lezen graag je reactie!x