Binnenland

Justitieambtenaar mocht IS complot van zionisten noemen. Lees hier het oordeel van de rechter

Help mee door deze info met iedereen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Justitieambtenaar Yasmina Haifi veroorzaakte drie jaar geleden een rel door te twitteren dat terreurgroep IS een complot van zionisten is.

Ze werd door het ministerie van Justitie gelijk geschorst en vervolgens voorwaardelijk ontslagen. Een rechter heeft nu geoordeeld dat ze te zwaar is gestraft.

Ondanks de gevoelige positie die ze bekleedde, had ze gewoon recht op dezelfde vrijheid van meningsuiting die voor elke ambtenaar geldt. Ze kan een schadevergoeding tegemoet zien.

Vooropgezet plan
Justitieambtenaar mocht IS complot van zionisten noemen. Lees hier het oordeel van de rechter
Yasmina Haifi (Twitter)

Haifi verwijderde haar tweet al snel en verontschuldigde zich voor de ophef, maar bleef wel achter haar woorden staan.

De letterlijke woorden van haar tweet waren: ‘ISIS heeft niets met islam te maken.. is vooropgezet plan van zionisten die bewust islam willen zwart maken’.

Later voegde ze daaraan toe: ‘Kennelijk mogen bepaalde zaken niet worden gezegd. Ik heb geen mening gegeven. Ik heb dat over het zionisme niet zelf verzonnen, maar er talloze artikelen over gelezen’.

Finaal afgeslacht

Haifi voelde zich monddood gemaakt en had naar eigen geen carrièreperspectief meer. Ze ging in beroep tegen het besluit van voorwaardelijk ontslag.

Vorig jaar zei ze over de zaak dat haar werkgever haar heeft gediscrimineerd wegens haar politieke stellingname en haar geloofsovertuiging.

“Mijn kop moest eraf, ik ben finaal afgeslacht, terwijl andere ambtenaren die op sociale media controversiële uitlatingen deden, door het ministerie in bescherming zijn genomen,” zei ze.

Voorbarig

De Adviescommissie Grondrechten en Functie-uitoefeningen Ambtenaren (AGFA) oordeelde dat Haifi niet ontslagen had mogen worden om de tweet en dat een berisping zou hebben volstaan.

Volgens de AGFA had minister Asscher zich bovendien voorbarig uitgelaten over de ambtenaar. Die sprak van ‘klassiek antisemitisme’.

[NRC]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie belangrijk?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
5 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Hans Groenewegen
Hans Groenewegen
4 jaren geleden

Moet niet gekker worden. Krijgen ambtenaren nu ook al recht op een eigen mening???? Waar gaat het naar toe met dit land……

Caesar Lion Cachet
Caesar Lion Cachet
4 jaren geleden

LS…

Van Assher als Zionist en Khazaren knecht kan je niet anders verwachten. Maar deze Yasmina heeft voor 100 % gelijk… Alle oorlogen sinds Napoleon zijn trouwen aan beide kanten gefinancierd door de Joden. waar l#llen we over !

Bataaf
Bataaf
4 jaren geleden

En toch is er een groot probleem binnen islam.
Als men dat niet meeneemt in de discussie wordt het nooit wat.
Dus je fouten bij anderen neerleggen is niet juist en veranderd niets aan de zaak.
Daesh is en wordt gesteund door t westen.Dat geloof ik zonder meer maar hoe zit dat met hen die zich bij deze organisatie aansluiten?Zij die echt niet weten van de westerse steun.

https://www.youtube.com/watch?v=mmcCmjhO8KQ @ 3:10

Graag afkijken.

J. Hofmans
J. Hofmans
4 jaren geleden

Ik ken deze vrouw niet en ook interesseert het mij niet wat voor geloof zij aanhangt. Een ding staat vast: gewéldige mens!

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

5
0
We lezen graag je reactie!x