Het Complot

VS weigert experimenteel medicijn tegen ebola te delen met Nigeria

Help anderen door deze info met anderen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het besluit van de Amerikaanse overheid om het medicijn ZMapp, dat het immuunsysteem een boost moet geven om het ebola-virus te bestrijden, niet te delen met Nigeria heeft veel reacties losgemaakt.

De Nigeriaanse autoriteiten hebben de Amerikaanse gezondheidsdienst CDC gevraagd het experimentele medicijn te verstrekken om de ebola-epidemie te kunnen bestrijden. De CDC wees het verzoek af. “Er zijn vrijwel geen doses beschikbaar,” aldus een woordvoerder.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png

ZMapp wordt vervaardigd door Mapp Biopharmaceutical uit de stad San Diego en gemaakt van antilichamen die door proefdieren worden aangemaakt. Het medicijn moet het immuunsysteem ondersteunen in de strijd tegen het ebolavirus.

De uitbraak van ebola in West-Afrika is door de Wereldgezondheidsorganisatie bestempeld tot een bedreiging voor de internationale volksgezondheid. Eerder bestempelde de WHO de varkensgriep (2009) en de verspreiding van polio (mei dit jaar) tot internationale gezondheidscrisis.

Het aantal doden als gevolg van de ebola-epidemie is gestegen naar 961. Tevens zijn in vier getroffen landen – Liberia, Sierra Leone, Guinee en Nigeria – 108 nieuwe besmettingsgevallen geregistreerd.

President Obama vindt het nog te vroeg om distributie van ZMapp naar patiënten buiten de VS goed te keuren. “We moeten ons laten leiden door de wetenschap,” zei hij woensdag tijdens een top in Washington. “Het wachten is op aanvullende informatie waaruit zal blijken of het medicijn al dan niet helpt.”

Omdat Obama het medicijn niet wil delen, denken veel twitteraars dat er meer zit achter de plotselinge uitbraak. Sommigen beweren dat het ebolavirus is gemaakt in een laboratorium en bedoeld is om de bevolking uit te dunnen.

Alle ogen zijn gericht op de VS. Critici vragen zich af wat Amerikaanse onderzoekers die zich bezighouden met biologische oorlogvoering in het getroffen gebied deden. En als deze internationale gezondheidscrisis zich verder uitbreidt, zal dat zeker lucratief zijn voor bepaalde Amerikaanse farmaceuten, zo klinkt het.

In onderstaande video grapt dr. Charles Arntzen, ontwikkelaar van een vaccin tegen ebola, over het uitdunnen van de bevolking met een genetisch gemodificeerd virus. “Heeft iemand de film ‘Contagion’ gezien?” vraagt hij. “Dat is het antwoord! Maak een beter virus met behulp van genetische manipulatie. In ‘Contagion’ verdwijnt een kwart van de wereldbevolking.”

[IBTimes]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie interessant?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

12 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Edwin
Edwin
9 jaren geleden

Dank je voor de film tip, maar ik kijk toch liever naar iets anders dan doemscenario’s, daar zitten er al genoeg van in het nieuws. Het wordt tijd dat dat kleine groepje machtswellustelingen die hier achter zitten eindelijk eens opgepakt gaan worden. Zijn we meteen van al die ‘rampen’ af. Ik wens ze veel licht, want dan worden zij en hun acties sneller zichtbaar…

Karel Lerelijer
Karel Lerelijer
9 jaren geleden

Charles Arntzen heeft wel een punt: er is veel overbevolking in Afrika.

Kalki
Kalki
9 jaren geleden

Dit ruikt inderdaad naar bewuste genocide.

Ferrimassi
Ferrimassi
9 jaren geleden

Als in Afrika wat gebeurd is het steevast de schuld van de boze blanke man niet? Maar word wel verwacht dat wij de puinhoop komen opruimen. Misschien moet men ophouden bushmeat te eten en ontwikkelingsgelden gebruiken om riolering aan te leggen… maar een ideetje. De natuur heeft weleens een verassing in petto, niks nieuws. Wat ik mij afvraag is waarom er geen solide quarantaine maatregelen genomen worden. Wij braaf onze kinderen vergiftigen met vaccins terwijl half Afrika de grens over wandelt, totale waanzin. Hoe hard het ook klinkt. Laat ze aan hun eigen instrumenten over. Genoeg geld verkwanselt aan de bodemloze put die de derde wereld heet.

Back to top button
12
0
We lezen graag je reactie!x