Financieel

‘Het is gedaan met de banken’ (video)

Help door dit met jouw vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het wereldwijde bankenstelsel is op sterven na dood en nu moeten mensen gaan opstaan tegen de ‘bankterroristen’, aldus Max Keiser voor Russia Today.

Terwijl bankiers medeschuldig worden bevonden aan de kredietcrisis stegen de jaarsalarissen van Amerikaanse en Europese topbankiers met bijna 12 procent.

“Mensen moeten voor zichzelf opkomen en beseffen dat ze niet van buitenaf worden geholpen, ze moeten het zelf doen,” zei Max Keiser op het Internationale Economische Forum in de Russische stad Sint-Petersburg.

Insolvabel

Kredietbeoordelaar Moody’s verlaagde de waardering van 15 banken en financiële instellingen waaronder de Royal Bank of Schotland, Barclays, HSBC, Bank of America en Citigroup. De banken vonden het geen juiste afspiegeling van de genomen strategische acties.

“De wereldwijde banksector heeft te kampen met een enorm probleem,” legde Keiser uit. “De banken zijn in feite zo dood als een pier.” Hij voegde daaraan toe dat grote banken al insolvabel zijn. “Deutsche Bank is insolvabel, BNP is insolvabel, Société Générale is insolvabel en Goldman Sachs is insolvabel.”

Gijzelingsscenario

EU-leiders ontmoetten elkaar in Rome om de eurozone te redden die volgens de Italiaanse premier Mario Monti nog maar een week zou kunnen bestaan.

“Hoe vaak gaan we dit gijzelingsscenario nog horen? Een technocraat als Mario Monti dreigt mensen al hun bezittingen af te nemen als ze niet hun geld afstaan,” aldus Keiser. Hij zei dat banken door de afwaardering de prijs voor het lenen van geld verder kunnen opvoeren en dat het politici helpt een economische wereldregering te vormen.

Lonen stijgen

Uit een onderzoek van het Amerikaanse bureau Equilar is gebleken dat de jaarsalarissen van Amerikaanse en Europese topbankiers met bijna 12 procent is gestegen, meldt de Financial Times.

Equilar bekeek de salarissen van vijftien topmannen van internationaal leidende banken, onder wie geen Nederlandse. Gemiddeld ontvingen de topmannen een salaris van 10,2 miljoen euro, inclusief bonussen. Het meeste verdient de topman van de Amerikaanse bank JPMorgan Chase, Jamie Dimon. Hij kreeg 18,5 miljoen euro.

Ter vergelijking kreeg de topman van Nederlands grootste bank ING, Jan Hommen, in 2011 een salaris van 1,35 miljoen euro. De Europese Unie wil mogelijk de bonussen beperken tot 100 procent van het vaste salaris, een regeling die in Nederland al van kracht is voor bankiers.

Bronnen: RT.com, NOS.nl

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
49 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
c r
c r
10 jaren geleden

wouw knap is dit ..ik weet nu even niet meer te zeggen alleen dat ik heeeeeel blij ben met het nieuws .

Biff
Biff
10 jaren geleden

Laat ze toch failliet gaan net als elk ander bedrijf.
Het slaat uiteraard nergens op dat directeuren van verliesleidende bedrijven een bonus en/of salarisverhoging krijgen, dat snapt een kind!!
Het is de hoogste tijd dat de graaiers ter veranwoording worden geroepen en het gestolen geld teruggeven aan het volk.

Lik op stuk beleid 🙂

Silber-eye
Silber-eye
10 jaren geleden

Ga mijn spaargeld binnenkort opnemen (ING) het spaargeld was louter en alleen voor duurdere aankopen zoals een wasmachine etc.
.
Vertrouw de bank en de Nederlandse staat niet meer, men geeft miljarden weg en naar de bevolking toe is het bezuinigen tot in het bizarre.

c r
c r
10 jaren geleden

eum wie zei er dat de euro wel een tijd zal blijven ?

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

49
0
We lezen graag je reactie!x