Buitenland

Europese Commissie komt met doodeng document. We mogen niet meer zelf denken

Help mee door dit met anderen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Europese Commissie heeft net een doodeng document gepubliceerd over het bestrijden van desinformatie over Covid-19. Volgens de Brusselse bureaucraten heeft de coronapandemie geleid tot een ‘ongekende infodemie’, een ware vloedgolf van onjuiste informatie over het coronavirus.

Deze infodemie speelt in op de meest basale angsten van de mensen, aldus de Commissie. En wij maar denken dat die paniekberichten in de media iedere dag inspelen op de angsten van mensen. Het was dus de ‘infodemie’.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

De Europese Commissie wil de ‘desinformatie’ over corona gaan aanpakken en de eerste stappen ‘zijn reeds ondernomen’. Dit alles uiteraard ‘ter versterking van de democratie’, die zal worden beschreven in het actieplan voor Europese democratie dat – de ongekozen – voorzitter Von der Leyen heeft aangekondigd in haar politieke beleidslijnen.

Maak je borst maar nat

Dit actieplan borduurt voort op de ervaring die sinds 2015 is opgedaan met de bestrijding van desinformatiecampagnes die uit Rusland afkomstig zijn. Dat belooft dus wat.

De Europese Commissie stelt dat er misleidende gezondheidsinformatie en gevaarlijke tips circuleren, met allerlei valse beweringen (zoals ‘handen wassen helpt niet’ of ‘het coronavirus is alleen gevaarlijk voor ouderen’). Ook zouden er ‘complottheorieën de ronde doen die de menselijke gezondheid in gevaar kunnen brengen, en tot openlijk geweld en sociale onrust kunnen leiden’.

De bestrijding van deze complottheorieën vereist engagement van de hele samenleving met inbegrip van de bevoegde autoriteiten, de media, journalisten, factcheckers, maatschappelijke organisaties en onlineplatformen – onder meer door maatregelen om dergelijke beweringen snel te ontkrachten, lager in de lijst met zoekresultaten te plaatsen en eventueel te verwijderen of door op te treden tegen accounts. Maak je borst maar nat.

De Commissie wil desinformatie aanpakken met vergaande middelen zoals overheidsoptreden. De bureaucraten in Brussel ergeren zich vooral aan ‘desinformatie en onjuiste informatie over een mogelijk vaccin tegen Covid-19’. “Die zullen de uitrol van vaccins waarschijnlijk nog moeilijker maken.”

Ministerie van Waarheid

De Europese Commissie zal ondersteuning verlenen voor factcheck- en onderzoeksactiviteiten, onder meer via het onlangs opgerichte Europees Waarnemingscentrum voor digitale media (EDMO). Zeg maar het nieuwe Ministerie van Waarheid.

Het actieplan ‘ter versterking van de democratie’ kan met slechts één woord omschreven worden: het is volkomen pervers. Hier is sprake van een informatiedoctrine die in de DDR niet misstaat.

Vanwege de toenemende censuur op social media en de Orwelliaanse plannen van Brussel hebben we ervoor gekozen om onze lezers rechtstreeks te informeren over artikelen, middels pushberichten. Het voordeel hiervan is dat je geen Facebook- of Twitter-account hoeft te hebben. Aanmelden is makkelijk, gratis en 100 procent anoniem. Er wordt geen informatie gedeeld. Aanmelden kan hier.

Aan het ontvangen van pushberichten zijn geen risico’s verbonden. Je zult nooit spamberichten ontvangen, omdat er geen gegevens van jou worden opgeslagen. Je kunt je op elk gewenst moment snel en makkelijk weer afmelden. Meld je dus snel aan.

Daarnaast hebben we een Telegram-kanaal aangemaakt. Deze concurrent van WhatsApp heeft inmiddels zo’n 400 miljoen gebruikers. Word hier lid van ons Telegram-kanaal.

Bekijk ook de video van Café Weltschmerz over de opmaat naar deze DDR-censuurwetgeving:

5 2 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

24 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
wolfje168
wolfje168
3 jaren geleden

No sweat. Zelf denken was aan het overgrote merendeel van het klootjesvolk toch al niet besteed. ?

Margie
Margie
3 jaren geleden

Die zullen de uitrol van vaccins waarschijnlijk nog moeilijker maken.”

Dat is nu net de bedoeling!!! Eerlijkheid loont, ieder de keus

Willem
Willem
3 jaren geleden

Over een paar weken (week of 6 denk ik) zullen veel websites en videokanalen worden verboden voor zover ze daar toe in staat zullen zijn, dus wie dan nog volop in de lucht blijven zoals Jensen om maar een zijstraat te noemen horen dus bij het plan. Dan wordt NineforNews middels het Telegramkanaal eigenlijk een soort digitale verzetskrant. Dan wordt het nog oppassen want met de digitale sicherheitzdienst in actie sta je zo voor het vuurpeloton of wordt je gebombardeerd met 5G. Denk je dat het wel mee zal vallen? Dat dachten de mensen vlak voor de 2eWO ook.

Willem
Willem
3 jaren geleden

Oh ja, er staat we mogen niet meer zelf denken maar dat is uiteraard niet mogelijk, we blijven zelf denken alleen kun je die gedachten beter voor je houden. Het heeft ook geen zin om er met een ander over te praten want óf ze vertrouwen de corrupte regering of ze geven je aan. We zouden iets moeten bedenken zoals in de Romeinse tijd dat Christenen hun vis symbool gebruikten om elkaar te herkennen. Was ook niet slim want de speurneuzen van de staat maakten dat vis symbool dan ook in het zand, heb ik wel eens gezien in een film heel lang geleden. 🙂

Back to top button
24
0
We lezen graag je reactie!x