Homepagina » Buitenland » Europese Commissie komt met doodeng document. We mogen niet meer zelf denken
europese commissie

Europese Commissie komt met doodeng document. We mogen niet meer zelf denken

De Europese Commissie heeft net een doodeng document gepubliceerd over het bestrijden van desinformatie over Covid-19. Volgens de Brusselse bureaucraten heeft de coronapandemie geleid tot een ‘ongekende infodemie’, een ware vloedgolf van onjuiste informatie over het coronavirus.

Deze infodemie speelt in op de meest basale angsten van de mensen, aldus de Commissie. En wij maar denken dat die paniekberichten in de media iedere dag inspelen op de angsten van mensen. Het was dus de ‘infodemie’.

De Europese Commissie wil de ‘desinformatie’ over corona gaan aanpakken en de eerste stappen ‘zijn reeds ondernomen’. Dit alles uiteraard ‘ter versterking van de democratie’, die zal worden beschreven in het actieplan voor Europese democratie dat – de ongekozen – voorzitter Von der Leyen heeft aangekondigd in haar politieke beleidslijnen.

Maak je borst maar nat

Dit actieplan borduurt voort op de ervaring die sinds 2015 is opgedaan met de bestrijding van desinformatiecampagnes die uit Rusland afkomstig zijn. Dat belooft dus wat.

De Europese Commissie stelt dat er misleidende gezondheidsinformatie en gevaarlijke tips circuleren, met allerlei valse beweringen (zoals ‘handen wassen helpt niet’ of ‘het coronavirus is alleen gevaarlijk voor ouderen’). Ook zouden er ‘complottheorieën de ronde doen die de menselijke gezondheid in gevaar kunnen brengen, en tot openlijk geweld en sociale onrust kunnen leiden’.

De bestrijding van deze complottheorieën vereist engagement van de hele samenleving met inbegrip van de bevoegde autoriteiten, de media, journalisten, factcheckers, maatschappelijke organisaties en onlineplatformen – onder meer door maatregelen om dergelijke beweringen snel te ontkrachten, lager in de lijst met zoekresultaten te plaatsen en eventueel te verwijderen of door op te treden tegen accounts. Maak je borst maar nat.

De Commissie wil desinformatie aanpakken met vergaande middelen zoals overheidsoptreden. De bureaucraten in Brussel ergeren zich vooral aan ‘desinformatie en onjuiste informatie over een mogelijk vaccin tegen Covid-19’. “Die zullen de uitrol van vaccins waarschijnlijk nog moeilijker maken.”

Ministerie van Waarheid

De Europese Commissie zal ondersteuning verlenen voor factcheck- en onderzoeksactiviteiten, onder meer via het onlangs opgerichte Europees Waarnemingscentrum voor digitale media (EDMO). Zeg maar het nieuwe Ministerie van Waarheid.

Het actieplan ‘ter versterking van de democratie’ kan met slechts één woord omschreven worden: het is volkomen pervers. Hier is sprake van een informatiedoctrine die in de DDR niet misstaat.

Vanwege de toenemende censuur op social media en de Orwelliaanse plannen van Brussel hebben we ervoor gekozen om onze lezers rechtstreeks te informeren over artikelen, middels pushberichten. Het voordeel hiervan is dat je geen Facebook- of Twitter-account hoeft te hebben. Aanmelden is makkelijk, gratis en 100 procent anoniem. Er wordt geen informatie gedeeld. Aanmelden kan hier.

Aan het ontvangen van pushberichten zijn geen risico’s verbonden. Je zult nooit spamberichten ontvangen, omdat er geen gegevens van jou worden opgeslagen. Je kunt je op elk gewenst moment snel en makkelijk weer afmelden. Meld je dus snel aan.

Daarnaast hebben we een Telegram-kanaal aangemaakt. Deze concurrent van WhatsApp heeft inmiddels zo’n 400 miljoen gebruikers. Word hier lid van ons Telegram-kanaal.

Bekijk ook de video van Café Weltschmerz over de opmaat naar deze DDR-censuurwetgeving:

0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
24 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
wolfje168
wolfje168
7 maanden geleden

No sweat. Zelf denken was aan het overgrote merendeel van het klootjesvolk toch al niet besteed. 😊

Margie
Margie
7 maanden geleden

Die zullen de uitrol van vaccins waarschijnlijk nog moeilijker maken.”

Dat is nu net de bedoeling!!! Eerlijkheid loont, ieder de keus

Willem
Willem
7 maanden geleden

Over een paar weken (week of 6 denk ik) zullen veel websites en videokanalen worden verboden voor zover ze daar toe in staat zullen zijn, dus wie dan nog volop in de lucht blijven zoals Jensen om maar een zijstraat te noemen horen dus bij het plan. Dan wordt NineforNews middels het Telegramkanaal eigenlijk een soort digitale verzetskrant. Dan wordt het nog oppassen want met de digitale sicherheitzdienst in actie sta je zo voor het vuurpeloton of wordt je gebombardeerd met 5G. Denk je dat het wel mee zal vallen? Dat dachten de mensen vlak voor de 2eWO ook.

Willem
Willem
7 maanden geleden

Oh ja, er staat we mogen niet meer zelf denken maar dat is uiteraard niet mogelijk, we blijven zelf denken alleen kun je die gedachten beter voor je houden. Het heeft ook geen zin om er met een ander over te praten want óf ze vertrouwen de corrupte regering of ze geven je aan. We zouden iets moeten bedenken zoals in de Romeinse tijd dat Christenen hun vis symbool gebruikten om elkaar te herkennen. Was ook niet slim want de speurneuzen van de staat maakten dat vis symbool dan ook in het zand, heb ik wel eens gezien in een film heel lang geleden. 🙂

bert s
bert s
7 maanden geleden

De functie van de democratie, het onder controle houden van een volk, loopt ten einde. We zitten nu in een transitie periode, van democratie naar communisme. Dit proces is een goede 10 jaar geleden in gang gezet maar begint zich nu ook voor het grote publiek te openbaren en als u dacht dat u ooit een echte stem hebt gehad dan begrijpt u geen snars van deze wereld, u was een slaaf en zal dat ook altijd blijven.
Voor degenen die denken dit proces tegen te houden, vergeet het maar, teveel schuld slaven, teveel mensen die angst voor de dood hebben, teveel hersenloze zombies, teveel mensen die denken dat ze iets hebben te verliezen, niet beseffende dat ze eigenlijk niets hebben.
Bevrijd u zelf van deze wereld en vind de onvoorwaardelijke liefde van Jezus, pas dan begrijp je dat niemand je klein kan krijgen, dat je nergens geen angst meer voor hoeft te hebben en dat geen leger op aarde groot en sterk genoeg is om je te verslaan.

Christgalactic
Christgalactic
Reactie op  bert s
7 maanden geleden

Vandaar er inderdaad geschreven staat dat we gewoon IN de wereld dienen te zijn en niet VAN de wereld. Wie daar in volhoudt, voor hem is overwinning van de dood! Uiteindelijk is dit een schaduwwereld en hopelijk moeten we hier niet in terugkeren. Dus in plaats van een illusionaire wereld met 5G de echte wereld van 5D!!

Sjazon
Sjazon
Reactie op  bert s
7 maanden geleden

Ik hoop voor je dat Jezus je komt redden. Hij vond de Aarde geen fijne plaats. Heeft het ingeruild voor de hemel na zijn opstanding. Zegt men. Dus of hij nog wil terugkeren naar de Aarde? I don’t know.

Bewustzijn
Bewustzijn
Reactie op  Sjazon
7 maanden geleden

Waarom zijn er zoveel verschillende meningen ?
Omdat het verhaal niet klopt.
Feiten liegen niet en dus op naar het naar voren brengen van wetenschappelijk bewijs.
Sorry, geen wetenschappelijk bewijs voor het dragen van mondkapjes.
Sorry geen wetenschappelijk bewijs voor de 1.5 meter afstand houden.
Sorry geen bewijs dat het om een pandemie gaat, tegendeel al bewezen dat het storm in een glas water was en is.
Het bewijs ligt aan onze kant dat we voorgelogen worden..

Jullie regering en volgers van Desinformatie gaan een zware pijp roken wie jullie ook mogen zijn en wat voor agenda jullie ook moge volgen, het recht zal hier zegevieren met liefde gerechtigheid en geduld.

Mikkel
Mikkel
7 maanden geleden

Signal schijnt wat privacy betreft beter te zijn dan Telegram. Maar ga er maar vanuit dat geen enkele communicatie meer privé is, behalve face to face. Werkelijk alles gaat in één richting: een wereld naar Chinees voorbeeld. Een dystopia zoals wij dat hier alleen kennen uit films.

frans
frans
7 maanden geleden

Misschien is dit waardevol om te lezen, hoe toch wij het zelfstandig denken afleren .

https://www.miekemosmuller.com/nl/blog/complotdenken-2

jan doornbos
jan doornbos
7 maanden geleden

Wij laten ons niet de mond snoeren. De overheid is onze grootste bedreiging en maakt deze situatie elke dag alleen maar erger. Varkens zijn het. Ik had toch al een appeltje te schillen, dus ik ben benieuwd. Zouden ze echt levensmoe zijn? Nehhh, KAN haast niet. 😉

x

Check Also

verkiezingen

Vlak voor de verkiezingen jast het kabinet er nog even een cheque van 100 miljard euro door

Kort voor de verkiezingen jast het demissionaire ...

guterres

VN-baas Guterres: coronamaatregelen worden gebruikt om mensenrechten te beperken

Secretaris-generaal van de VN Antonio Guterres heeft ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

24
0
We lezen graag je reactie!x