Homepagina » Buitenland » Europese Commissie komt met doodeng document. We mogen niet meer zelf denken
europese commissie

Europese Commissie komt met doodeng document. We mogen niet meer zelf denken

De Europese Commissie heeft net een doodeng document gepubliceerd over het bestrijden van desinformatie over Covid-19. Volgens de Brusselse bureaucraten heeft de coronapandemie geleid tot een ‘ongekende infodemie’, een ware vloedgolf van onjuiste informatie over het coronavirus.

Deze infodemie speelt in op de meest basale angsten van de mensen, aldus de Commissie. En wij maar denken dat die paniekberichten in de media iedere dag inspelen op de angsten van mensen. Het was dus de ‘infodemie’.

De Europese Commissie wil de ‘desinformatie’ over corona gaan aanpakken en de eerste stappen ‘zijn reeds ondernomen’. Dit alles uiteraard ‘ter versterking van de democratie’, die zal worden beschreven in het actieplan voor Europese democratie dat – de ongekozen – voorzitter Von der Leyen heeft aangekondigd in haar politieke beleidslijnen.

Maak je borst maar nat

Dit actieplan borduurt voort op de ervaring die sinds 2015 is opgedaan met de bestrijding van desinformatiecampagnes die uit Rusland afkomstig zijn. Dat belooft dus wat.

De Europese Commissie stelt dat er misleidende gezondheidsinformatie en gevaarlijke tips circuleren, met allerlei valse beweringen (zoals ‘handen wassen helpt niet’ of ‘het coronavirus is alleen gevaarlijk voor ouderen’). Ook zouden er ‘complottheorieën de ronde doen die de menselijke gezondheid in gevaar kunnen brengen, en tot openlijk geweld en sociale onrust kunnen leiden’.

De bestrijding van deze complottheorieën vereist engagement van de hele samenleving met inbegrip van de bevoegde autoriteiten, de media, journalisten, factcheckers, maatschappelijke organisaties en onlineplatformen – onder meer door maatregelen om dergelijke beweringen snel te ontkrachten, lager in de lijst met zoekresultaten te plaatsen en eventueel te verwijderen of door op te treden tegen accounts. Maak je borst maar nat.

De Commissie wil desinformatie aanpakken met vergaande middelen zoals overheidsoptreden. De bureaucraten in Brussel ergeren zich vooral aan ‘desinformatie en onjuiste informatie over een mogelijk vaccin tegen Covid-19’. “Die zullen de uitrol van vaccins waarschijnlijk nog moeilijker maken.”

Ministerie van Waarheid

De Europese Commissie zal ondersteuning verlenen voor factcheck- en onderzoeksactiviteiten, onder meer via het onlangs opgerichte Europees Waarnemingscentrum voor digitale media (EDMO). Zeg maar het nieuwe Ministerie van Waarheid.

Het actieplan ‘ter versterking van de democratie’ kan met slechts één woord omschreven worden: het is volkomen pervers. Hier is sprake van een informatiedoctrine die in de DDR niet misstaat.

Vanwege de toenemende censuur op social media en de Orwelliaanse plannen van Brussel hebben we ervoor gekozen om onze lezers rechtstreeks te informeren over artikelen, middels pushberichten. Het voordeel hiervan is dat je geen Facebook- of Twitter-account hoeft te hebben. Aanmelden is makkelijk, gratis en 100 procent anoniem. Er wordt geen informatie gedeeld. Aanmelden kan hier.

Aan het ontvangen van pushberichten zijn geen risico’s verbonden. Je zult nooit spamberichten ontvangen, omdat er geen gegevens van jou worden opgeslagen. Je kunt je op elk gewenst moment snel en makkelijk weer afmelden. Meld je dus snel aan.

Daarnaast hebben we een Telegram-kanaal aangemaakt. Deze concurrent van WhatsApp heeft inmiddels zo’n 400 miljoen gebruikers. Word hier lid van ons Telegram-kanaal.

Bekijk ook de video van Café Weltschmerz over de opmaat naar deze DDR-censuurwetgeving:

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • bert s schreef:

  De functie van de democratie, het onder controle houden van een volk, loopt ten einde. We zitten nu in een transitie periode, van democratie naar communisme. Dit proces is een goede 10 jaar geleden in gang gezet maar begint zich nu ook voor het grote publiek te openbaren en als u dacht dat u ooit een echte stem hebt gehad dan begrijpt u geen snars van deze wereld, u was een slaaf en zal dat ook altijd blijven.
  Voor degenen die denken dit proces tegen te houden, vergeet het maar, teveel schuld slaven, teveel mensen die angst voor de dood hebben, teveel hersenloze zombies, teveel mensen die denken dat ze iets hebben te verliezen, niet beseffende dat ze eigenlijk niets hebben.
  Bevrijd u zelf van deze wereld en vind de onvoorwaardelijke liefde van Jezus, pas dan begrijp je dat niemand je klein kan krijgen, dat je nergens geen angst meer voor hoeft te hebben en dat geen leger op aarde groot en sterk genoeg is om je te verslaan.

  23 likes
  • Christgalactic schreef:

   Vandaar er inderdaad geschreven staat dat we gewoon IN de wereld dienen te zijn en niet VAN de wereld. Wie daar in volhoudt, voor hem is overwinning van de dood! Uiteindelijk is dit een schaduwwereld en hopelijk moeten we hier niet in terugkeren. Dus in plaats van een illusionaire wereld met 5G de echte wereld van 5D!!

   6 likes
  • Sjazon schreef:

   Ik hoop voor je dat Jezus je komt redden. Hij vond de Aarde geen fijne plaats. Heeft het ingeruild voor de hemel na zijn opstanding. Zegt men. Dus of hij nog wil terugkeren naar de Aarde? I don’t know.

   2 likes
   • Bewustzijn schreef:

    Waarom zijn er zoveel verschillende meningen ?
    Omdat het verhaal niet klopt.
    Feiten liegen niet en dus op naar het naar voren brengen van wetenschappelijk bewijs.
    Sorry, geen wetenschappelijk bewijs voor het dragen van mondkapjes.
    Sorry geen wetenschappelijk bewijs voor de 1.5 meter afstand houden.
    Sorry geen bewijs dat het om een pandemie gaat, tegendeel al bewezen dat het storm in een glas water was en is.
    Het bewijs ligt aan onze kant dat we voorgelogen worden..

    Jullie regering en volgers van Desinformatie gaan een zware pijp roken wie jullie ook mogen zijn en wat voor agenda jullie ook moge volgen, het recht zal hier zegevieren met liefde gerechtigheid en geduld.

    0 likes
 • wolfje168 schreef:

  No sweat. Zelf denken was aan het overgrote merendeel van het klootjesvolk toch al niet besteed. 😊

  18 likes
 • Willem schreef:

  Over een paar weken (week of 6 denk ik) zullen veel websites en videokanalen worden verboden voor zover ze daar toe in staat zullen zijn, dus wie dan nog volop in de lucht blijven zoals Jensen om maar een zijstraat te noemen horen dus bij het plan. Dan wordt NineforNews middels het Telegramkanaal eigenlijk een soort digitale verzetskrant. Dan wordt het nog oppassen want met de digitale sicherheitzdienst in actie sta je zo voor het vuurpeloton of wordt je gebombardeerd met 5G. Denk je dat het wel mee zal vallen? Dat dachten de mensen vlak voor de 2eWO ook.

  18 likes
 • jan doornbos schreef:

  Wij laten ons niet de mond snoeren. De overheid is onze grootste bedreiging en maakt deze situatie elke dag alleen maar erger. Varkens zijn het. Ik had toch al een appeltje te schillen, dus ik ben benieuwd. Zouden ze echt levensmoe zijn? Nehhh, KAN haast niet. 😉

  17 likes
 • Mikkel schreef:

  Signal schijnt wat privacy betreft beter te zijn dan Telegram. Maar ga er maar vanuit dat geen enkele communicatie meer privé is, behalve face to face. Werkelijk alles gaat in één richting: een wereld naar Chinees voorbeeld. Een dystopia zoals wij dat hier alleen kennen uit films.

  15 likes
 • Bas van Stapelberg schreef:

  Ja EU is een dictatuur en bij een dictatuur hoort geen vrije pers of meningen.
  Maar we waren gewaarschuwd en wisten dat het eraan zat te komen.

  12 likes
 • Margie schreef:

  Die zullen de uitrol van vaccins waarschijnlijk nog moeilijker maken.”

  Dat is nu net de bedoeling!!! Eerlijkheid loont, ieder de keus

  7 likes
 • jan doornbos schreef:

  De eerste alinea van dit artikel klopt als een bus. Echter, voor normale mensen zoals u en ik is het helder dat het de overheid zelf is die de boosdoener is. In opdracht, maar dat doet er niks aan af. Covid-19 is geen virus, het is zelfs geen ziekte. Het is de naam van het project. Zojuist heb ik mijn abonnement op het openbaar vervoer opgezegd. Weer lekker met de auto. De dag dat ik een muilkorf draag komt niet. Of er dan geen sprake is van ziekte? Maar natuurlijk wel. In de nazi koppen van de personen die ons leven naar de bliksem helpen. De halve gare mede burgers die alles voor zoete koek slikken verdienen medelijden. Corona is de grootste zwendel uit de geschiedenis van de mensheid. Het zielige dreigen van de overheid maakt mij de pis niet lauw.

  7 likes
 • H.J. schreef:

  Geloof mij, Rutte is niet meer en niet minder, als de loopjongen van de club achter gesloten deuren, Bernhard / Beatrix en nu W.A.
  En deze club bepaald wat er in de Westerse wereld gebeurt.
  Er volgt nog veel meer narigheid voor de normale Nederlandse burgers.

  6 likes
 • GeenNL schreef:

  Er zal en moet een gecontroleerd vaccin komen dat een scala aan opties mogelijk maakt.

  Opties zijn bijv. controleren middels diverse soorten vaccins die verschillende werkingen hebben en mensen met hoge leeftijd verder moeten verzwakken en uiteindelijk doden. Mensen van middelbare leeftijd chronisch ziek maakt en bepaalde jongeren (blank?) ziek, zwak, dom of onvruchtbaar.

  Verder is een vaccin, naast ziek- en dommakende toevoegingen/hulpstoffen/weekmakers in verpakkingen in/voor drinken en eten, het perfecte middel waarmee de hormoonhuishouding (vecht- en vluchthormonen) nauwgezet gestuurd kan worden.

  Misschien gebeurt dit reeds via voedsel en drinkwater, maar is het vaccineren met verschillende stoffen nog doeltreffender in het dood, ziek, lam en willoos spuiten van mensen. Bill Gates wil meerdere fabrieken voor verschillende vaccins om die reden?

  Daarom ook zullen de nazi/stasi/Bilderberg gecontroleerde overheden er alles aan doen om vaccineren (plus chip) verplicht te krijgen, want ze zijn natuurlijk, zoals altijd, heel erg bezorgd om onze welbevinden en vrijheid….Jawoll!, Heil Vaccin!

  Complottheorieën en aluhoedjes-mensen zullen de komende tijd zwaar onder vuur komen te liggen en mensen die anders en niet mainstream denken en begaafd/beschaafd en kritisch aankijken tegen de gang van zaken en zich niet willen laten ‘behandelen’, zullen met de grond gelijk worden gemaakt of totaal afgebrand worden door ze in de hoek van volslagen idioten te drukken. Het 9/11 effect, waarbij kritische mensen ook werden aangevallen, geridiculiseerd en/of ergens in de hoek van de platte-aarde denkers werden ingedeeld.

  https://www.rtlnieuws.nl/lifestyle/liefde-leven/artikel/5170493/zo-ga-je-om-met-complotdenkers-je-omgeving-neem-de-ander

  5 likes
  • GeenNL schreef:

   Vergeet vooral niet dat verschillende overheden en vast en zeker ook Brussel, rebellen, zogenaamde voir vrijheid en democratie strijdende legers (ISIS) hebben gesteund in Syrië en ze daarmee bewezen hebben volkerenmoord niet te schuwen!!

   De huidige overheid en politiek zijn 100% niet langer onze vrienden, maar de zuivere vijand die van leugens, list, bedrog, roof en moord bij elkaar hangen en maken er niet eens meer een geheim van, want(?), wie doet ze wat, wie pakt ze aan en sluit ze op???

   9 likes
 • Willem schreef:

  Oh ja, er staat we mogen niet meer zelf denken maar dat is uiteraard niet mogelijk, we blijven zelf denken alleen kun je die gedachten beter voor je houden. Het heeft ook geen zin om er met een ander over te praten want óf ze vertrouwen de corrupte regering of ze geven je aan. We zouden iets moeten bedenken zoals in de Romeinse tijd dat Christenen hun vis symbool gebruikten om elkaar te herkennen. Was ook niet slim want de speurneuzen van de staat maakten dat vis symbool dan ook in het zand, heb ik wel eens gezien in een film heel lang geleden. 🙂

  4 likes
 • frans schreef:

  Hier lijkt toch enige hoop zichtbaar. maar is zeker wel een vertraging opleverend effect m.b.t wat de eu wil.

  Villamedia, 8 juli 2020: Corona-noodwet flink aangepast na kritiek: tracker-app lijkt gesneuveld

  Internetadres:
  https://www.villamedia.nl/artikel/corona-noodwet-flink-aangepast-na-kritiek-tracker-app-lijkt-gesneuveld

  4 likes
  • Willem schreef:

   Dat zetten ze er expres in dan laten ze die app sneuvelen en het binnenvallen door politie ook en dan ben je tevreden met de ergste maatregel de 1,5 meter die alles naar de bliksem helpt, ja het is allemaal zo doorzichtig als wat maar je moet het wel zien.

   10 likes
  • Rob schreef:

   frans, pas geleden was er ergens een bericht dat ze al helemaal geen apps meer nodig hebben. Je telefoonnummer is al genoeg. Ik kan het artikel zo niet terug vinden maar ze hebben al een techniek waarmee ze een heel gebied kunnen weergeven en met het telefoonnummer weten ze dan wie daar geweest zijn. De berichten van politici, raad van state en al de genoemde organisaties met hun bezwaren komen mij onbetrouwbaar over. ZE hebben nooit problemen met openbaring en opslag van persoonsgegevens en nu ineens wel? Ze vallen allemaal onder dezelfde (globalistische) agenda. Als er ineens iets gezegd of geschreven wordt over bezwaren dan kun e er wel van uit gaan dat ze een andere optie hebben. Toneelspelen is hun vak dus kijk uit.

   2 likes
 • frans schreef:

  Misschien is dit waardevol om te lezen, hoe toch wij het zelfstandig denken afleren .

  https://www.miekemosmuller.com/nl/blog/complotdenken-2

  2 likes
 • Sjazon schreef:

  De overheid geeft zelf geen openheid van zaken en vindt het dan vreemd dat mensen gaan speculeren.
  Wees dan open en laat zelf als overheid alle feiten, cijfers en statistieken zien opdat men kan checken of ze kloppen.

  1 likes
 • :adrianus-johannes. schreef:

  Ministerie van Waarheid

  De Europese Commissie zal ondersteuning verlenen voor factcheck- en onderzoeksactiviteiten, onder meer via het onlangs opgerichte Europees Waarnemingscentrum voor digitale media (EDMO). Zeg maar het nieuwe Ministerie van Waarheid.

  spannend we komen terecht in een harry potter scene

  1 likes
 • Der Stef schreef:

  Er is maar een logische reactie op dit bericht …

  N E X I T

  Nu het nog kan !
  Laat het volk beslissen !
  Natuurlijk gebeurt het niet , de Euro had er ook al nooit mogen komen .
  Landgenoten wordt eindelijk wakker , voor het te laat is !

  1 likes
 • x

  Check Also

  marokkaanse

  Wanhopige Marokkaanse vrouw: ‘Ze testen coronavaccins op ons. Ze hebben mijn vader vermoord’

  Enkele dagen geleden meldden de media dat ...

  arts

  Vlaamse arts schrijft open brief: ‘De ‘experts’ die het coronabeleid bepalen zijn geen experts’

  Met toenemende frustratie zie ik sinds maart ...

  >