Buitenland

Poetin lanceert speciale militaire operatie om Oekraïne te denazificeren, hoe zit dat?

Help door deze info met anderen op je socials te delen!

De Russische president Vladimir Poetin is in Oekraïne een speciale militaire operatie begonnen om het land te demilitariseren en denazificeren. In Oekraïne is de staat van beleg afgekondigd. In verschillende steden zijn explosies gemeld.

In hoofdstad Kiev ging vroeg in de ochtend het luchtalarm af. In onder meer Charkov en Odessa zijn ontploffingen gehoord. In Odessa en Marioepol in het zuiden zijn Russische troepen geland.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/07/nexit-nu.png

In 2015 nam de toenmalige Oekraïense president Petro Porosjenko controversiële wetten aan. Ze voorzagen onder meer in de erkenning van de strijders voor de onafhankelijkheid van Oekraïne tegen de Sovjets. De leden van de Organisatie van Oekraïense Nationalisten (OUN) en het Oekraïense Opstandelingenleger (UPA) werden op die manier officieel als onafhankelijkheidsstrijders erkend.

Europa werkt in Oekraïne samen met fascisten

Het gaat om organisaties die tijdens de Tweede Wereldoorlog samenwerkten met de nazi’s. De Jerusalem Post schreef destijds dat de waarschuwing van Poetin dat Rusland bedreigd wordt door fascisten en neonazi’s in Kiev ‘wel eens waar zou kunnen zijn’.

In 2016 zei Poetin dat het Westen vaak ‘terroristen, fundamentalisten en zelfs neofascisten’ gebruikt voor haar imperialistische spelletjes.

De Groene Amsterdammer schreef dat Europa in Oekraïne ‘samenwerkt met fascisten en oligarchen’. “Voor het eerst sinds de Tweede Wereldoorlog is een Europese regering dusdanig gepenetreerd door fascistische invloeden dat praten over ‘submensen’ de norm is geworden en gewapende neonazi’s schaamteloos worden ingezet tegen de eigen bevolking.”

Oekraïense parlementsvoorzitter: Hitler was fakkeldrager van democratie

In 2018 zei de toenmalige Oekraïense parlementsvoorzitter Andrej Paroebij dat Adolf Hitler ‘de fakkeldrager van de democratie’ was. Hij schilderde Hitler af als een echte voorstander van democratie. Paroebij claimde dat de Führer directe democratie toepaste in de jaren dertig, meldde persbureau TASS.

Het Europees Parlement nam in september 2020 een resolutie aan die fascisme en nazisme gelijkstelt met het stalinisme. Dat is volgens Poetin ‘volstrekt onacceptabel en onjuist’. Dit is het toppunt van cynisme, zei hij tijdens zijn jaarlijkse persconferentie in Moskou. “Het betekent dat mensen de geschiedenis niet kennen.”

Hij riep mensen op om documenten uit de tijd van de Tweede Wereldoorlog eens door te nemen. De Russische president verwees naar het Verdrag van München uit 1938. De leiders van Frankrijk en Groot-Brittannië sloten dat jaar een overeenkomst met Hitler over de opdeling van Tsjechoslowakije.

Veiligheid waarborgen

Polen deed er alles aan om ook een stuk van de taart te krijgen, terwijl de Sovjet-Unie juist voorstelde om een anti-fascistisch front te creëren, aldus Poetin. Het Westen wilde daar niets van weten en dreef Hitler richting het Oosten.

“Frankrijk, Groot-Brittannië en ook Polen sloten, in tegenstelling tot Stalin, een aantal deals met Hitler,” benadrukte Poetin.

Europarlementariër Marcel de Graaff (FVD) constateert: “Rusland heeft de NAVO maandenlang gevraagd om veiligheidsgaranties met betrekking tot Oekraïne. Dat werd weggehoond. Nu doet Rusland wat het heeft beloofd: haar veiligheid waarborgen met militaire middelen.”

4.8 95 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

126 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Jan
Jan
2 jaren geleden

Ordo Ab Chao

Merijn Hugens
Merijn Hugens
2 jaren geleden

Hartelijk Bedankt president G.I. Joe Bidet en Führer Scholz jullie hebben je rol perfect gespeeld, alle leiders van het AngloZioNazi-Keizerrijk, hebben PRECIES gedaan wat het Kremlin had gehoopt & krijgt precies wat ze wil…Westerse Puppeticians zijn zo verschrikkelijk Voorspelbaar, Onwetend, Dom & Arrogant…Dat gaf Rusland een Wettelijke Basis om hun recente acties te ondernemen, noem het R2P, Morele Plicht, of Genocidepreventie….De vergadering van de Russische Veiligheidsraad, de toespraak van Poetin, de ondertekening van de verdragen over samenwerking & wederzijdse steun waren allemaal zéér zorgvuldig geregisseerd…Alles is zéér Lang Voorbereid…De Erkenning van de LDNR moet NIET op zichzelf worden gezien…Het is slechts een FASE in een PROCES dat minstens een jaar geleden is gestart & veel meer zal volgen…Dit gaat NIET over de LDNR, de Donbass of zelfs de Oekraïne, dit gaat over een nieuwe Veiligheidsstructuur in Europa en dus op onze hele Planeet….De erkenning van de LDNR zal precies NUL invloed hebben op de Maniakale Vastberadenheid van de AngloZioNazis om Rusland & haar Volk te vernietigen…Met andere woorden, de komende Sancties waren toch al onvermijdelijk…Rusland heeft met deze “ZET” dus NIKS verloren…De Westerse sancties zijn Gunstig geweest voor de Russische economie…niet alleen voor de waarde van Russische aandelen of de Roebel maar vooral de reële economie…Zowel Rusland als de USSR hebben eigenlijk altijd met Westerse Sancties te maken gehad & dat het Einddoel van de AngloZioNazis niet is om in Balans met Rusland samen te leven, maar om haar te Onderwerpen en te Vernietigen…

Poetin heeft de LDNR en hun oorspronkelijke Administratieve Grenzen erkend… daarmee behoort het sturen van Troepen nu tot de mogelijkheden…Elk toekomstig OekroNazi-Offensief zal worden beantwoord door een volkomen legitiem Russisch Tegenoffensief maar betekent in principe dat Rusland niet voornemens is de rest van OekroNazië te bevrijden, de Oekraïners moeten zichzelf dit keer maar eens bevrijden…Rusland heeft enorm veel geld in de Oekraïne gestoken, zelfs nadat het in 2014 in OekroNazië was veranderd…

Nord Stream 2 als Sanctie? Daarmee heeft Europa alleen maar zichzelf want de ENERGIEPRIJZEN zullen door het dak Knallen! Het Russische Ministerie van Defensie heeft de opdracht gekregen om de Veiligheid in de LDNR te garanderen…Operatie-“Dwang tot Vrede”…Iedereen concentreert zich op wat de AngloZioNazi Puppeticians nu zullen zeggen of doen….maar dat is volkomen irrelevant want de stemming in Rusland is al bepaald…Als iemand nog steeds gelooft dat Poetin bluft veel succes, want het beste waarop ze kunnen hopen is een snelle, pijnloze dood.

Voor Amerikanen wordt alles gemeten in dollars…Voor Europeanen wordt alles gemeten in euro’s…Tijdens WO II verloor Rusland 27 miljoen Russen, waarvan tweederde burgers…Rusland wordt niet Gebroken of Gekocht met dollars of euro’s….Het Westen is inmiddels wel “Uitgesanctioneerd”…Maar laten we aannemen dat er nog wat Sancties over zijn…Rusland heeft zich al lang van het Westen afgekeerd, niet alleen cultureel maar ook economisch…Als de EU economische Zelfmoord wil plegen, vindt Rusland dat prima…Het Kremlin is best bereid om hun pijngrens te verhogen, maar als Westerse Puppeticians elkaar pijn gaan doen (AngloZioNazi-Sancties treffen juist Europa Hard) zal Rusland daar absoluut geen bezwaar tegen hebben…

Vout
Vout
2 jaren geleden

Hup Rusland! Go Poetin!

Ludger
Ludger
2 jaren geleden

van poetin valt niks anders te verwachten dan dat hij z’n opdrachten van klaus swab uitvoert. Zoals swab toegaf is poetin ook een young global leader van het WEF

Back to top button
126
0
We lezen graag je reactie!x