Mens en Dier

Psycholoog gooit alles eruit: ‘Eenieder die meegaat in dit zinloze beleid moet zich diep en diep schamen’

Help anderen door dit artikel met kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Eerste Kamer steunt de mogelijkheid om de coronapas in te kunnen zetten in niet-essentiële winkels en niet-essentiële dienstverlening op publieke plaatsen. Dat zou betekenen dat bezoekers van onder meer kledingwinkels en kappers hun QR-code moeten laten zien voordat ze naar binnen mogen. Het is nog niet duidelijk wanneer de uitbreiding van de coronapas ingaat.

Brussel wil daarnaast dat vaccinatiecertificaten maar negen maanden geldig blijven. De spelregels moeten vanaf 10 januari tussentijds worden aangepast door een houdbaarheidsdatum op de laatste prik te plakken.

https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Er klinkt vanuit de samenleving steeds meer kritiek op de maatregelen. Psycholoog Mark Bosch kon het niet langer stilhouden en werd boos.

Wel degelijk te vergelijken

“Ik snap werkelijk niet meer dat mensen dit willen,” zegt Bosch over de ‘QR-codeterreur’. “Ik snap nu wel hoe de Joden zich gevoeld moeten hebben toen ze van de ene op de andere dag stelselmatig steeds minder mochten gaan deelnemen aan de samenleving.”

“Natuurlijk worden de QR-codelozen nog niet op transport gezet om geraffineerd de dood te vinden in gaskamers en concentratiekampen, maar eenieder die meegaat in dit zinloze beleid moet zich diep en diep schamen,” schrijft de psycholoog in een bericht op LinkedIn.

Het buitensluiten en creëren van zondebokken is volgens Bosch wel degelijk te vergelijken met het apartheidsregime van Zuid-Afrika, de rassenongelijkheid in Amerika en de verschrikkelijke Jodenvervolging in de Tweede Wereldoorlog.

Sta op en zeg keihard: nu is het genoeg

De regerende macht die steeds verder polariseert en halve waarheden verkondigt zonder zelfreflectie heeft weinig meer met democratie van doen, aldus de psycholoog.

“Grondwetten worden met voeten getreden en vertrapt waar je bij staat. Nederlanders, schaam je diep, haal adem, stap op en zeg keihard: nu is het genoeg,” zegt hij.

4.8 365 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

147 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Freark
Freark
2 jaren geleden

Bericht is op linkedin al niet meer te lezen

Olivier
Olivier
2 jaren geleden

De link naar het artikel werkt niet of al niet meer ?

Yvonne
Yvonne
2 jaren geleden

Goed zo, mijnheer Bosch?

Marco
Marco
2 jaren geleden

Je heb 200% gelijk maar hoe krijg je ze wakker.

Back to top button
147
0
We lezen graag je reactie!x