Homepagina » Gezondheid » “Ik realiseerde me nooit dat deze goedgekeurde ingrediënten mensen compleet vetmesten”
ua nfn gfs

“Ik realiseerde me nooit dat deze goedgekeurde ingrediënten mensen compleet vetmesten”

We weten allemaal dat voorverpakte voeding niet altijd gezond is. Maar wist je dat er een aantal goedgekeurde ingrediënten, toevoegingen, zijn die mensen compleet vetmesten? Je kunt de proef op de som nemen. Pak de eerstvolgende keer dat je in de supermarkt je boodschappen in je winkelwagentje legt eens een paar van die producten eruit en lees wat er op de ingrediëntenlijst staat.

Er zijn een paar ingrediënten die grote alarmbellen moeten doen gaan rinkelen bij je. We hebben het over:

Glucose-Fructosesiroop of –stroop
Het geheime gifDit ingrediënt is zeer misleidend, omdat we vaak denken dat fructose fruitsuiker is en dus gezond. Glucose-fructosesiroop is echter iets anders.

Het is een goedkope suikervervanger die gemaakt is van genetisch gemodificeerd maïszetmeel en het zit bijna overal in!

Producenten voegen dit in producten toe om twee redenen:

 1. Het is goedkoper dan suiker
 2. Het verdooft je maag, waardoor jouw natuurlijke ‘ik zit vol’-signaal later in je hersenen aankomt

Dit laatste effect zorgt ervoor dat je meer eet en drinkt dan normaal. Dit is voordelig voor de producent, want hoe eerder het op is, hoe eerder er nieuw gekocht wordt. Ook is het een middel om voedsel zoeter te maken en het is goedkoper dan suiker. Weet dat elke procent consumptieve verhoging, producenten miljoenen euro’s kan opleveren. Zij zijn er dus bij gebaat dat je zoveel mogelijk consumeert.

E-621 of MSG
chipsDeze toevoeging is uiterst schadelijk en wordt onder vele (schuil)namen in producten verwerkt. Het zorgt ervoor dat de smaak versterkt wordt, waardoor producten als ‘lekkerder’ worden ervaren en waardoor er (veel) meer van gegeten wordt dan wanneer er geen MSG in zou zitten.

Steeds meer mensen beginnen zich te realiseren dat MSG een grote boosdoener, waardoor het inmiddels een slechte naam heeft gekregen. Hierdoor bedenken producenten steeds weer andere (schuilnamen) om tóch stiekem MSG in ons voedsel te kunnen verwerken.

De volgende (schuil)namen verbergen altijd E-621:

 1. Mononatriumglutamaat
 2. Glutamaat
 3. Glutamaatzuur
 4. Plantaardige gehydrogeneerde oliën en vetten
 5. Gehydrogeneerde eiwitten
 6. Calcium- of natriumcaseïnaat
 7. Toegevoegde gist
 8. Gistextract
 9. Monokaliumglutamaat
 10. Sommige maïsoliën

Namen die vaak ook bedoeld zijn om E-621 te verbergen zijn: moutextracten voor voedingsdoeleinden, bouillons, moutaroma’s, kunstmatige aroma’s, natuurlijke aroma’s, natuurlijke aroma’s van varken of kip, specerijenextracten, eiwitten uit tarwe, vaak ‘overige kruiden of specerijen’, maltodextrine, sojasaus, producten die gefermenteerd of verrijkt zijn met eiwitten, citruszuur (ook geconcentreerd), maïssiroop, karamelaroma (gebruikt voor de kleur).

De volgende producten zouden E-621 kunnen bevatten:

 1. soja-eiwitten (ook geconcentreerd)
 2. soja-eiwit isolaat
 3. eiwitten uit tarwe (ook geconcentreerd)
 4. carrageen
 5. enzymen
 6. melkeiwitten (soms verrijkt) of zelfs nog rijsteiwitten of havereiwitten.

Beide ingrediënten verstoren in ernstige mate jouw natuurlijke ‘ik zit vol’-signaal

Denk er aan om de eerstvolgende keer dat je in de supermarkt een product pakt te kijken op het etiket. Je zult zien dat één van deze twee of beide ingrediënten bijna overal in zitten. Weet ook dat we hierdoor veel teveel eten en drinken. Zelfs in bier zit tegenwoordig vaak ‘maïs’. Dit is geen echte maïs, maar maïszetmeel, waar glucose-frustosesiroop van gemaakt wordt. Daarom houdt het vaak niet op bij één biertje.

Oorzaak gevonden van de obesitas-epidemie

Als dit een enkele keer gebeurt, zou er weinig aan de hand zijn, buiten dat het uiterst ongezond is. Maar als we deze giftige goedjes elke dag naar binnen werken tegelijk met ons eten en drinken, zonder het te weten, dan betekent dit dat je dagelijks te veel eet.

En dit gebeurt al tientallen jaren lang. Mensen eten stelselmatig te veel doordat ons spijsverteringssysteem elke keer een beetje verdoofd wordt. En als je elke dag, jaar in jaar uit, je maag elke keer een beetje oprekt, dan kan het niet anders dat die maag uiteindelijk VEEL groter groeit. Zo groot dat je steeds meer voedsel erin moeten stoppen om dat ‘ik zit vol’-signaal te krijgen. Daarom worden we steeds dikker en is afvallen niet echt gemakkelijk. De voedselindustrie is ons aan het vetmesten! Dát is de oorzaak van de obesitas-epidemie.

Wat kun je doen om dit op te lossen?

Waar we het over hebben is dat het ‘ik zit vol’-signaal, dat je maag naar je brein stuurt, gecorrigeerd moet worden.

Dit signaal moet eenvoudigweg EERDER verstuurd worden.

Michel Lejeune van Trancewerk heeft een speciaal programma ontwikkeld, waarmee je dit proces 100% onder controle krijgt. Alles dat met gevoel te maken heeft, dus ook het gevoel dat je verzadigd bent, kan gecorrigeerd worden.

Op donderdagavond 29 april, 20:00 geeft Lejeune een online workshop, waarin je ontdekt wat de ware oorzaak is van overgewicht en hoe je er snel en voorgoed vanaf kunt komen, zonder dieet, zonder honger of ander moeilijk gedoe.

Klik op de knop hieronder om je nu gratis aan te melden:
Meld je hier GRATIS aan

Lejeune zegt: “Met dit programma zul je merken dat je sneller vol zit en dat je van je overtollige kilo’s afkomt.  Hierdoor heb je veel minder honger en zit je op een natuurlijke manier sneller vol. Daarnaast schiet je vetverbrandingssnelheid omhoog, waardoor je actief, zonder er eigenlijk iets voor te hoeven doen, gaat afvallen. Je wordt in feite een van nature slank mens. En dat werkt veel beter dan een dieet.”, aldus Lejeune.

Natuurlijk zou het het beste zijn als deze toevoegingen niet meer in ons voedsel verwerkt zouden mogen worden. De realiteit is echter dat het in zo veel producten zit, dat de schappen zo goed als leeg zouden zijn als je alles waar het in zit uit de winkels haalt. Je ontkomt er bijna niet aan dat je deze toevoegingen binnenkrijgt.

Daarom is dit programma een sublieme mogelijkheid om het effect dat dit spul op je heeft te elimineren. Je wordt er als het ware immuun voor.

De online workshop is op donderdagavond 29 april, 20:00.

Klik nu op de knop hieronder om je gratis aan te melden:

Meld je hier GRATIS aan

0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
38 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Anke
Anke
5 jaren geleden

Hartstikke goed natuurlijk zo’n virtuele maagband, vooral als je overgewicht hebt en wilt afvallen. Maar de kern van het probleem blijft de toevoeging van schadelijke E nummers, die niet alleen zorgen voor het uitblijven van het ‘ik zit vol gevoel’ maar aantoonbaar invloed hebben op de hersenen. ( MSG in babyvoeding is verboden omdat bewezen is dat het hersenoedeem veroorzaakt) Beter is het om deze toevoegingen zoveel mogelijk te vermijden, en dat is helemaal niet zo moeilijk. Elke supermarkt heeft producten van verschillende merken. Daar zitten bijna altijd producten bij die vrij zijn van toevoegingen. In het geval ik geen producten kan vinden zonder toevoegingen dan ga ik zelf aan de slag met kruiden.
http://www.smaakversterkers.com/

eNdEmiOn
eNdEmiOn
Reactie op  Anke
5 jaren geleden

Misschien moet je eens een lijst aanmaken van producten die vrij zijn van die toevoegingen (en bij welke winkel). Zou heel handig zijn en beheerders van een site als deze of vergelijkbare willen vast wel een plekje voor zo’n lijst inrichten.

Anke
Anke
Reactie op  eNdEmiOn
5 jaren geleden

Dat zou ik kunnen doen. Maar je kunt natuurlijk ook zelf onderzoek doen. Daarnaast is er op internet al genoeg over te vinden!

eNdEmiOn
eNdEmiOn
Reactie op  Anke
5 jaren geleden

Dat is erg redundant wat mijn punt ook is, dus dat het nogal onzinnig is als iedereen dat apart en feitelijk steeds weer opnieuw moet gaan uitzoeken. Daarnaast is dat in mijn ogen nogal onbegonnen werk maar jij ziet blijkbaar wel nog de bomen door het bos…

Bert
Bert
Reactie op  Anke
1 jaar geleden

Beste Anke, prima hoor zoek het maar op.
Maar het is wel een probleem met alle fake die daar de ruimte krijgen.
Als ik in een winkel iets zoek en niet kan vinden zegt de verkoper/ster dat hebben wij niet/ niet meer, kijkt u maar op internet. STOM, STOM.
Met inloggen kom je in een heel grooot magazijn
waar je nooit, nooit daar komt waar je moet/wil zijn. Je moet wel verrekte goed de weg weten cq namen weten die eerlijk werken..
Toch dank en gezondheid.

Inge
Inge
Reactie op  eNdEmiOn
5 jaren geleden

Gewoon ALLES zelf maken. Dan weet je wat erin zit. En met een beetje plannen kost het echt niet zoveel meer tijd EN wel lekkerder.

Dank je wel 9forNews….goed artikel!
Er ontbreekt nog wel wat (gemodificeerde granen, transvetten, etc), maar dat is voor een volgend artikel?

Inge
Inge
Reactie op  Inge
5 jaren geleden

Oh ja…….en natuurlijk: alles BIOLOGISCH!

Caesar Lion Cachet
Caesar Lion Cachet
5 jaren geleden

LS…

Naast het bancaire systeem, de farmaceutische maffia is ook de levensmiddelen industrie een criminele organisatie… Kan er niets anders van maken…

Anke
Anke
Reactie op  Caesar Lion Cachet
5 jaren geleden

We kunnen er wel degelijk iets anders van maken! Wij hebben de macht alleen maken we er te weinig gebruik van. Koop je spullen bijv. bij een biologische boerderij. Die zijn overal wel te vinden en per saldo niks duurder dan de supermarkt.

ramon
ramon
Reactie op  Anke
4 jaren geleden

Precies, blijf weg uit de supermarkt! De biologische boer en de biologische bakker is alles wat je nodig hebt…. Met plezier geef ik daar mijn geld uit, want zij verdienen het.
De supermarkt krijgt geen piek, de biologische supermarkt misschien n paar centen voor mn wc papier 😉

Selina
Selina
Reactie op  ramon
3 jaren geleden

Ik kocht ook veel biologische producten totdat ik zag dat ze in biologische eieren ook fipronil hebben gevonden. Vreemd toch? Koop nu dus vaak niet biologische eieren😒

Marie
Marie
Reactie op  Selina
1 jaar geleden

Biologisch is ook niet zaligmakend maar wel bijna altijd beter dan het gangbare product, zeker als je het in de biowinkel/op een biomarkt koopt. Die producten moeten aan veel strengere wetgeving voldoen om bio te mogen heten. Uit allerlei onderzoeken blijkt ook dat mensen die veel bio eten beduidend minder schadelijke stoffen in hun lichaam hebben zoals resten van bestrijdingsmiddelen etc. Ook wordt in ieder geval iets meer rekening gehouden met dierenwelzijn bij bioproducten. Geen smoesjes dus om niet bio te hoeven kopen.

Remco
Remco
Reactie op  Anke
1 jaar geleden

Als je geen auto hebt Anke? Dan ben je wel even bezig! Naar een eierboer, een varkensboer, een groenteboer, enz.

joepiedepoepie
joepiedepoepie
Reactie op  Caesar Lion Cachet
5 jaren geleden

De levensmiddelenindustrie is een tak van dezelfde loot.
Het draait allemaal om de “BIG 5”

BIG Pharma
BIG Meda
BIG Chema
BIG Oil
BIG Agrobiz

Waarom denk je dat mensen als Dr. Royal Lee, Linus Pauling, Matthias Rath, Lima Rainbow worden verguisd en besmeurd door deze 5?
Waarom denk je dat zaken als gratis energie, gratis vervoer, schoon water, etc. niet “normaal” zijn? – Bekijk eens werken van Nikola Tesla, Viktor Schauberger, Lester Hendershot, Bob Teal, Peter Lindemann en vele vele anderen.
Bekijk eens documentaires als Food Inc. en Food Matters.

We hebben een voedingsindustrie die ons samen met de agrarische industrie ziek maken, een ziekte industrie die ons ziek houdt een Petrochemische industrie die de molen draaiend houdt.
Dit zijn de vier pijlers van de daarboven liggende Farmaceutische industrie.

Het doel? Winst. Ongeacht enige vorm van ethiek en ongeacht de consequenties.

eNdEmiOn
eNdEmiOn
Reactie op  joepiedepoepie
5 jaren geleden

Denk dat er nog een belangrijke BIG bij hoort zoiets als BIG IT. Bedrijven als Google (tegenwoordig of binnenkort Aphabet) hebben ook de nodige negatieve impact op belangrijke aspecten van het leven, met name de bagatellisering van privacy verdragen, wetgeving en regels + de vergaande gevolgen.

Elise49
Elise49
5 jaren geleden

Als de dollar valt, dan ligt het systeem plat en dan moeten we wel uit armoede weer basis voedsel gaan kopen/zelf telen. Hoop wel dat de boeren het nog even vol houden(lijden verlies), want die hebben we dan hard nodig om ons zelf te voorzien.

Azraël
Azraël
Reactie op  Elise49
4 jaren geleden

Waarom zouden boeren voor jou werken als je er niets voor teruggeeft in de vorm van geld of goud. Of denk je dat de dollar valt en jij op je kont kan gaan zitten en niets meer hoeft te doen… Typisch new age denken, naar een ander wijzen en jezelf vooral fantastisch vinden!!

Elise
Elise
Reactie op  Azraël
1 jaar geleden

Waarom staken de boeren nu?

Elise
Elise
Reactie op  Elise
1 jaar geleden

@Azrael. Zou je aub willen ophouden om mensen die iets proberen duidelijk te maken niet meer in een hokje te douwen? Is echt kwetsend!

Marieke
Marieke
Reactie op  Elise49
4 jaren geleden

Waarom wachten tot de dollar valt en niet vanaf nu groenten, fruit, vlees, eieren en melk direct bij de boer kopen. Lekkerder, gezonder en zonder de tussenhandel die een deel van de winst mee moet pakken en er trucs mee moet uithalen om de producten enigszins toonbaar bij de consument te krijgen?

Roeland
Roeland
4 jaren geleden

Wel moet je onthouden dat je gewoon vrije wil hebt. Je kan ook besluiten GEEN dikmakers te eten.

Als je nou geen andere keus had, dan had ik gezegd “oké”… Maar je bent echt helemaal vrij om te doen wat je wilt. Dus wat is het probleem dan precies? Dat er ongezonde producten worden aangeboden? Moeten we dan stoppen met ongezonde producten aan te bieden? Dat je VERPLICHT gezond moet eten? Dat vind ik eerder een probleem… Eerlijk gezegd.

exegese
exegese
Reactie op  Roeland
4 jaren geleden

@Roeland, wat heb je aan die vrije wil als je als welwillende argeloze burger door een zeer sluwe overheid (geheel ten onrechte) wordt wijsgemaakt dat ze je belangen zorgvuldig behartigen, dat ze je beschermen, dat ze je gezondheid bewaken door zorgvuldig te controleren wat als voedingswaar wordt aangeboden, dat ze eventuele ziektes met zo probaat mogelijke middelen zullen bestrijden. Ze liegen dus aantoonbaar.

Roy
Roy
Reactie op  exegese
4 jaren geleden

Roeland heeft wel een goed punt, niemand zegt dat al deze producten gezond zijn (op uitzonderingen, zie onder, na). Of je deze producten eet is volledig je eigen keuze. Op alle producten staan de ingrediënten en voedingswaarden. Iedereen heeft de mogelijkheid om deze te lezen. Als je twijfelt over bepaalde ingrediënten heeft een ieder beschikking over het internet (thuis of desnoods in een internet cafe) om na te kijken wat dit voor een ingrediënten zijn…

Ik snap dan weer wel dat men af wilt van het “Ik kies bewust” vinkje/logo.
Dat vind ik dan weer wel onder misleiding vallen. Op magere chocomel staat een vinkje, maar bevat nog steeds zes klontjes suiker. Andere gezondere producten hebben dan weer geen vinkjes omdat deze niet zijn aangesloten bij de desbetreffende stichting (lees geen geld hebben betaald)

ramon
ramon
Reactie op  Roeland
4 jaren geleden

Sheeple hebben geen vrije wil….zijn kudde dieren.
En NA denken is tot kunst verheven, maar ZELF denken zijn we verleerd

peter
peter
4 jaren geleden

Enkele tientallen jaren geleden, toen het zich begon af te tekenen dat de tabaksindustrie in de problemen zou gaan komen wegens groeiend algemeen inzicht tav de ravage die roken aanricht, is de tabaksindustrie haar bakens gaan verzetten. Zij zijn zich toen gaan richten op de voedingsindustrie.

Je kunt er veel over zeggen, maar niet dat deze ‘mensen’ dom zijn. Maak het volk ziek door zowel voeding als vergifitiging, lever dan zelf een overdaad medicijnen, en zorg vooral ook dat de betalingen -ondanks de steeds verder voortschrijdende privatisering van de sector- geheel gegarandeerd zullen zijn middels een zorgstelsel. Bingo dus!

In de gemiddelde sigaret zitten ca 5000 (!!) toevoegingen die met name bedoeld zijn om de roker verslaafd te houden. De kennis opgedaan bij het vervaardigen van rookwaar, is natuurlijk makkelijk te implementeren in de voeding.

De mafia zou het niet beter kunnen.

ramon
ramon
Reactie op  peter
4 jaren geleden

De meeste mensen die longkanker krijgen zijn Niet rokers…. en deze krijgen ook nog eens de meest dodelijke en pijnlijke variant……. 70% van de volwassen Japanners rookt, toch staan ze in de top 10 van meest gezonde landen…. Roken is slecht, maar word nu gebruikt om de kankerexplosie die door voeding, vaccinaties en vervuiling is ontstaan af te schuiven.

pjoter
pjoter
Reactie op  peter
4 jaren geleden

Zij zijn de mafia!

Eva
Eva
4 jaren geleden

En waardoor komt dat allemaal? Omdat de vrouwen zonodig buitenshuis moeten gaan werken en geen tijd meer hebben om een natuurlijk gezonde maaltijd voor kinderen, manlief en henzelf op tafel te leggen.
De industrie stimuleert vrouwen om te gaan werken opdat mensen zo min mogelijk natuurlijke middelen gaan gebruiken (zoals vroeger) en zij (fabrikanten) hun gif op allerlei manieren kunnen verkopen.
Sinds vrouwen buitenshuis als loonslaaf zijn gaan werken voor de industrie zijn er:
x meer mismaakte mensen
x meer zieken
x meer geestelijk gehandicapten
x meer geweld op de wereld
x meer oorlogen
x meer verkrachtingen
x verval van normen en waarden
x gebrek aan respect voor elkaar
x meer onfatsoen en geweld
x meer pornofilms dan ooit
x meer geflipte en gestresste mensen
x meer alohol en drugsgebruik
x meer medicijnengebruik
x meer ‘lege’ mensen
Om maar enkele voorbeelden te geven.
Vrouwen zijn de hoeders van menselijkheid en als zij zich door de slang, de industrie, laten verleiden, dan zal het niet lang meer duren of het is gedaan met de mensheid.

Roy
Roy
Reactie op  Eva
4 jaren geleden

“Omdat de vrouwen zonodig buitenshuis moeten gaan werken en geen tijd meer hebben om een natuurlijk gezonde maaltijd voor kinderen, manlief en henzelf op tafel te leggen.”

Heel ouderwets om te denken dat de vrouw een gezonde maaltijd op tafel moet zetten.
Ik weet niet hoe het bij jullie thuis gaat, maar bij ons kookt degene die het eerst thuis is.

Het heeft verder ook niets met geen tijd “hebben” te maken, maar met geen tijd “maken”..
Bij ons staat er elke dag (sowieso op een doordeweekse dag) een gezonde maaltijd op tafel en dat kost niets meer of minder tijd dan een pakjes maaltijd. Als je een dag/avond van te voren zorgt dat bijvoorbeeld je groentes gesneden zijn (waar nodig) kan het eten binnen het kwartier op tafel zijn. Al snij je het niet van te voren, dan kost het je misschien een kwartiertje meer..

Heeft dus niets met geen tijd hebben te maken, maar vooral met gemakzucht..
Dat lijstje wat je verder opsomt lijkt me ook zeer onwaarschijnlijk, of kan je hier statistieken van laten zien?

Marie
Marie
Reactie op  Roy
1 jaar geleden

En met bijvoorbeeld biologische diepvriesgroenten, een aardappeltje en een eitje zet je binnen een kwartier een maaltijd op tafel…Beter dan een diepvriespizza of andere kant-en-klare rotzooi. Enne..is vaak nog goedkoper ook dan al die halffabricaten. Zelfs bio-eten is op die manier goedkoper dan gangbaar eten.

Marieke
Marieke
Reactie op  Eva
4 jaren geleden

Ik zie de logica niet dat als vrouwen buitenshuis werken ze hun gezin voorzien van ongezonde voeding.
Betekend dat dat als een vrouw buitenshuis gaat werken.haar verstant in haar kont zakt of is het werken de oorzaak van de verleidingen in de supermarkt niet te kunne weerstaan.
Ik werk zelf maar geef de kinderen bv voor de ochtendpauze altijd fruit mee en water als dinken. Ik zie daarentegen een heleboel “lieve” moeders die thuis zijn voor de kinderen en hun kinderen een koekje en ranja meegeven.
Daarnaast mag een een huisdier van een ander of de dieren op een kinderboerderij niet voeren maar het schijnt wel normaal te zijn dat jan-en-alleman onze kinderen veel te vaak iets lekkers (leessuikerhoudend) toestopt.
Ook wordt het normaal gevonden dat als een kind jarig is het trakteert op cake of snoepjes op zowel school, de buitenschoolse opvang, en elke (sport)club waar het kind naartoe gaat. In mijn omgeving heb ik niet de indruk dat veel mensen nadenken over het aantal suikermomenten van een kind op een dag.

pjoter
pjoter
4 jaren geleden

Toen de huisvrouw, huishoudschool deed, én toepaste (kort na de oorlog) kende we deze problematiek niet of nauwelijks….
Bijna alles wat Mn mond in gaat, neutraliseer ik preventief met ‘Baking Soda’ wassings alvoorens te consumeren.

Reinoud
Reinoud
3 jaren geleden

Hoewel er een paar dingen kloppen hangt dit artikel ook aan elkaar van de aannames en volledig foutieve informatie.

Jammer, want als je je punt (wat je zeker hebt) over wilt brengen, dan is het verstandiger om je tot de feiten te beperken. Nu trek je de geloofwaardigheid van het hele artikel naar het nulpunt.

Loekie
Loekie
1 jaar geleden

Kunnen lullen als brugman en alles maar vanuit verschillende zichtspunten proberen te verklaren; maar een ding wordt notoir vergeten in elke discussie: de rol van de overheid, die dit alles mogelijk maakt.

sadhu
sadhu
1 jaar geleden

DAt je in 20 minuten een gezonde maaltijd op tafel kunt zetten is nou precies de reden waarom we de toekomst vernietigen.

x

Check Also

Dit veelgebruikte E-nummer blijkt gevaarlijk te zijn voor je lever. Maar dat is nog niet alles

Dit veelgebruikte E-nummer blijkt gevaarlijk te zijn voor je lever. Maar dat is nog niet alles

Het veelgebruikte voedingsadditief mononatriumglutamaat (E621) of MSG ...

Voedselautoriteit wil maatregelen tegen deze beruchte E-nummers. De reactie van de Europese Commissie is veelzeggend

Voedselautoriteit wil maatregelen tegen deze beruchte E-nummers. De reactie van de Europese Commissie is veelzeggend

De Europese voedselveiligheidsautoriteit EFSA wil dat de ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!