Gezondheid

“Ik realiseerde me nooit dat deze goedgekeurde ingrediënten mensen compleet vetmesten”

Help ons door deze informatie met iedereen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

We weten allemaal dat voorverpakte voeding niet altijd gezond is. Maar wist je dat er een aantal goedgekeurde ingrediënten, toevoegingen, zijn die mensen compleet vetmesten? Je kunt de proef op de som nemen. Pak de eerstvolgende keer dat je in de supermarkt je boodschappen in je winkelwagentje legt eens een paar van die producten eruit en lees wat er op de ingrediëntenlijst staat.

Er zijn een paar ingrediënten die grote alarmbellen moeten doen gaan rinkelen bij je. We hebben het over:

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Glucose-Fructosesiroop of –stroop
Het geheime gifDit ingrediënt is zeer misleidend, omdat we vaak denken dat fructose fruitsuiker is en dus gezond. Glucose-fructosesiroop is echter iets anders.

Het is een goedkope suikervervanger die gemaakt is van genetisch gemodificeerd maïszetmeel en het zit bijna overal in!

Producenten voegen dit in producten toe om twee redenen:

 1. Het is goedkoper dan suiker
 2. Het verdooft je maag, waardoor jouw natuurlijke ‘ik zit vol’-signaal later in je hersenen aankomt

Dit laatste effect zorgt ervoor dat je meer eet en drinkt dan normaal. Dit is voordelig voor de producent, want hoe eerder het op is, hoe eerder er nieuw gekocht wordt. Ook is het een middel om voedsel zoeter te maken en het is goedkoper dan suiker. Weet dat elke procent consumptieve verhoging, producenten miljoenen euro’s kan opleveren. Zij zijn er dus bij gebaat dat je zoveel mogelijk consumeert.

E-621 of MSG
chipsDeze toevoeging is uiterst schadelijk en wordt onder vele (schuil)namen in producten verwerkt. Het zorgt ervoor dat de smaak versterkt wordt, waardoor producten als ‘lekkerder’ worden ervaren en waardoor er (veel) meer van gegeten wordt dan wanneer er geen MSG in zou zitten.

Steeds meer mensen beginnen zich te realiseren dat MSG een grote boosdoener, waardoor het inmiddels een slechte naam heeft gekregen. Hierdoor bedenken producenten steeds weer andere (schuilnamen) om tóch stiekem MSG in ons voedsel te kunnen verwerken.

De volgende (schuil)namen verbergen altijd E-621:

 1. Mononatriumglutamaat
 2. Glutamaat
 3. Glutamaatzuur
 4. Plantaardige gehydrogeneerde oliën en vetten
 5. Gehydrogeneerde eiwitten
 6. Calcium- of natriumcaseïnaat
 7. Toegevoegde gist
 8. Gistextract
 9. Monokaliumglutamaat
 10. Sommige maïsoliën

Namen die vaak ook bedoeld zijn om E-621 te verbergen zijn: moutextracten voor voedingsdoeleinden, bouillons, moutaroma’s, kunstmatige aroma’s, natuurlijke aroma’s, natuurlijke aroma’s van varken of kip, specerijenextracten, eiwitten uit tarwe, vaak ‘overige kruiden of specerijen’, maltodextrine, sojasaus, producten die gefermenteerd of verrijkt zijn met eiwitten, citruszuur (ook geconcentreerd), maïssiroop, karamelaroma (gebruikt voor de kleur).

De volgende producten zouden E-621 kunnen bevatten:

 1. soja-eiwitten (ook geconcentreerd)
 2. soja-eiwit isolaat
 3. eiwitten uit tarwe (ook geconcentreerd)
 4. carrageen
 5. enzymen
 6. melkeiwitten (soms verrijkt) of zelfs nog rijsteiwitten of havereiwitten.

Beide ingrediënten verstoren in ernstige mate jouw natuurlijke ‘ik zit vol’-signaal

Denk er aan om de eerstvolgende keer dat je in de supermarkt een product pakt te kijken op het etiket. Je zult zien dat één van deze twee of beide ingrediënten bijna overal in zitten. Weet ook dat we hierdoor veel teveel eten en drinken. Zelfs in bier zit tegenwoordig vaak ‘maïs’. Dit is geen echte maïs, maar maïszetmeel, waar glucose-frustosesiroop van gemaakt wordt. Daarom houdt het vaak niet op bij één biertje.

Oorzaak gevonden van de obesitas-epidemie

Als dit een enkele keer gebeurt, zou er weinig aan de hand zijn, buiten dat het uiterst ongezond is. Maar als we deze giftige goedjes elke dag naar binnen werken tegelijk met ons eten en drinken, zonder het te weten, dan betekent dit dat je dagelijks te veel eet.

En dit gebeurt al tientallen jaren lang. Mensen eten stelselmatig te veel doordat ons spijsverteringssysteem elke keer een beetje verdoofd wordt. En als je elke dag, jaar in jaar uit, je maag elke keer een beetje oprekt, dan kan het niet anders dat die maag uiteindelijk VEEL groter groeit. Zo groot dat je steeds meer voedsel erin moeten stoppen om dat ‘ik zit vol’-signaal te krijgen. Daarom worden we steeds dikker en is afvallen niet echt gemakkelijk. De voedselindustrie is ons aan het vetmesten! Dát is de oorzaak van de obesitas-epidemie.

Wat kun je doen om dit op te lossen?

Waar we het over hebben is dat het ‘ik zit vol’-signaal, dat je maag naar je brein stuurt, gecorrigeerd moet worden.

Dit signaal moet eenvoudigweg EERDER verstuurd worden.

Michel Lejeune van Trancewerk heeft een speciaal programma ontwikkeld, waarmee je dit proces 100% onder controle krijgt. Alles dat met gevoel te maken heeft, dus ook het gevoel dat je verzadigd bent, kan gecorrigeerd worden.

Lejeune geeft regelmatig een gratis online cursus, waarin je ontdekt wat de ware oorzaak is van overgewicht en hoe je er snel en voorgoed vanaf kunt komen, zonder dieet, zonder honger of ander moeilijk gedoe. Met wat je leert ga je voorspelbaar 1-3 pond per week afvallen zonder dieet.

Klik op de knop hieronder om je nu gratis aan te melden:

Lejeune zegt: “Met dit programma zul je merken dat je sneller vol zit en dat je van je overtollige kilo’s afkomt.  Hierdoor heb je veel minder honger en zit je op een natuurlijke manier sneller vol. Daarnaast schiet je vetverbrandingssnelheid omhoog, waardoor je actief, zonder er eigenlijk iets voor te hoeven doen, 1 tot 3 pond per week gaat afvallen. Je wordt in feite een van nature slank mens. En dat werkt veel beter dan een dieet.”, aldus Lejeune.

Natuurlijk zou het het beste zijn als deze toevoegingen niet meer in ons voedsel verwerkt zouden mogen worden. De realiteit is echter dat het in zo veel producten zit, dat de schappen zo goed als leeg zouden zijn als je alles waar het in zit uit de winkels haalt. Je ontkomt er bijna niet aan dat je deze toevoegingen binnenkrijgt.

Daarom is dit programma een sublieme mogelijkheid om het effect dat dit spul op je heeft te elimineren. Je wordt er als het ware immuun voor.

Klik nu op de knop hieronder om je gratis aan te melden:

5 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info interessant?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
38 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Anke
Anke
8 jaren geleden

Hartstikke goed natuurlijk zo’n virtuele maagband, vooral als je overgewicht hebt en wilt afvallen. Maar de kern van het probleem blijft de toevoeging van schadelijke E nummers, die niet alleen zorgen voor het uitblijven van het ‘ik zit vol gevoel’ maar aantoonbaar invloed hebben op de hersenen. ( MSG in babyvoeding is verboden omdat bewezen is dat het hersenoedeem veroorzaakt) Beter is het om deze toevoegingen zoveel mogelijk te vermijden, en dat is helemaal niet zo moeilijk. Elke supermarkt heeft producten van verschillende merken. Daar zitten bijna altijd producten bij die vrij zijn van toevoegingen. In het geval ik geen producten kan vinden zonder toevoegingen dan ga ik zelf aan de slag met kruiden.
http://www.smaakversterkers.com/

Caesar Lion Cachet
Caesar Lion Cachet
8 jaren geleden

LS…

Naast het bancaire systeem, de farmaceutische maffia is ook de levensmiddelen industrie een criminele organisatie… Kan er niets anders van maken…

Elise49
Elise49
8 jaren geleden

Als de dollar valt, dan ligt het systeem plat en dan moeten we wel uit armoede weer basis voedsel gaan kopen/zelf telen. Hoop wel dat de boeren het nog even vol houden(lijden verlies), want die hebben we dan hard nodig om ons zelf te voorzien.

Roeland
Roeland
7 jaren geleden

Wel moet je onthouden dat je gewoon vrije wil hebt. Je kan ook besluiten GEEN dikmakers te eten.

Als je nou geen andere keus had, dan had ik gezegd “oké”… Maar je bent echt helemaal vrij om te doen wat je wilt. Dus wat is het probleem dan precies? Dat er ongezonde producten worden aangeboden? Moeten we dan stoppen met ongezonde producten aan te bieden? Dat je VERPLICHT gezond moet eten? Dat vind ik eerder een probleem… Eerlijk gezegd.

Back to top button