Universum

Astronauten zien ‘lichtgevende dansende elfen’ in de ruimte. Wat zijn het?

Help mee door deze informatie met je kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Stel je voor dat je als astronaut in de ruimte bivakkeert en je slaapvertrek op een avond plotseling wordt verlicht door een blauwe lichtflits.

Dat overkwam onder meer astronaut Don Pettit in 2012 toen hij in het internationale ruimtestation ISS verbleef.

Hij maakte melding van ‘lichtflitsen in zijn ogen die leken op lichtgevende dansende elfen’. Ze verschenen in zijn slaapruimte vlak voordat hij in slaap viel.

Nieuw weerfenomeen

Dergelijke ervaringen worden normaal gesproken uitgelegd als hallucinaties als gevolg van de effecten van ruimtereizen.

De Deense astronaut Andreas Mogenson heeft in september 2015 vanuit het ISS foto’s gemaakt van mysterieuze lichten in de ruimte die de vreemde gebeurtenissen zouden kunnen verklaren.

“Het gebeurt niet iedere dag dat je een nieuw weerfenomeen vastlegt op camera,” zei hij in een persverklaring. “Ik ben dus erg blij met het resultaat.”

Boven de wolken

Het fenomeen is niet afkomstig uit de ruimte, maar van de aarde. Het kan echter alleen hoog boven de wolken worden waargenomen.

De blauwe jets kunnen zich tot wel 11 kilometer uitstrekken in de ruimte. Ze zijn gemiddeld tussen de 83 en 125 milliseconden te zien.

Hoewel ze zijn vastgelegd op camera, is er nog geen verklaring voor de flitsen. Vermoed wordt dat ze gerelateerd zijn aan bliksem.

Wonderlijke dingen

Wetenschappers gaan zich verdiepen in de waarnemingen van Mogensen om te kijken of deze theorie klopt.

De lichtflitsen herinneren ons eraan dat er nog vele wonderlijke dingen zijn in de ruimte die we nog niet volledig begrijpen.

[MNN]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
10 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Patrick S.
Patrick S.
5 jaren geleden

Is niet nieuw,de Apollo hebben dat ook gemeld maar die vlogen gewoon door het schip heen en stopte vlak voor hun gezicht.

Adam
Adam
5 jaren geleden

Lijkt toch echt op onweer hoor. wat de astronauten wel meer zien.

Paul
Paul
5 jaren geleden

Dit artikel verbind twee verschillende fenomenen aan elkaar die totaal niets met elkaar te maken hebben.

Het ene fenomeen gaat over lichtflitsen die door de astronauten in hun ogen worden waargenomen rondom de slaaptoestand. Deze worden mogelijk door kosmische straling of door een soort hallucinatie veroorzaakt misschien ten gevolge van ruimtereizen.

Het andere fenomeen was deze week in het nieuws. Hier gaat het om zogenoemde “red sprites, blue jets, pixies en elves” die voorkomen boven onweersbuien. Deze zijn nu door de Deense astronaut Andreas Morgensen vanuit ISS middels een supergevoelige camera vastgelegd. Via deze link wat meer uitleg: https://www.youtube.com/watch?v=1TpC7l7ztNw . Prachtige beelden trouwens.

papavanvijf
papavanvijf
5 jaren geleden

Sprookjes boek gelezen zeker..

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

10
0
We lezen graag je reactie!x