Natuur en Milieu

Polen verbiedt genetisch gemanipuleerd mais van Monsanto

Help ons door deze informatie met anderen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Opnieuw een grote overwinning in de strijd tegen de agroreuzen. Polen gaat het verbouwen van genetisch gemodificeerd maïs van de Amerikaanse corporatie Monsanto op haar grondgebied compleet verbieden, aldus de Poolse minister Marek Sawicki.

“Er komt in Polen een algeheel verbod op maïsversie MON810,” vertelde Sawicki aan journalisten, toevoegende dat pollen van de soort schadelijk kunnen zijn voor bijen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Op 9 maart jongstleden blokkeerden zeven Europese landen, te weten België, Groot-Brittannië, Bulgarije, Frankrijk, Duitsland, Ierland en Slowakije, een voorstel van de voorzitter van de Raad van de Europese Unie, EU-lidstaat Denemarken, om het planten van genetisch gemanipuleerde gewassen op het continent toe te staan.

Muurvast

Een week later stelde Frankrijk een tijdelijk verbod in op de maïsversie MON810. De Franse minister van Landbouw Bruno Le Maire verbood de vorm van maïs uit voorzorg teneinde het milieu in de zaaitijd te beschermen.

Begin 2008 verbood de regering het planten van genetisch gemanipuleerde gewassen van biotechgigant Monsanto. Dat verbod werd in november dat jaar onderuitgehaald door het hoogste administratieve hof. De Europese Commissie had het gebruik eerder toegestaan en Parijs wil dat de EU daar nu op terugkomt.

De besprekingen zitten momenteel muurvast omdat er geen meerderheid is in de Europese Unie voor het planten van genetisch gemodificeerde gewassen op Europese bodem.

Bron: Rawstory.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel goed?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x