Buitenland

West-Afrika wordt proeftuin voor orwelliaanse technologie: ‘Alarmerend’

Help anderen door deze info met vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In arme, afgelegen gemeenschappen in West-Afrika wordt een biometrisch digitaal identiteitsplatform uitgerold door de door Bill Gates gesteunde vaccingroep Gavi, Mastercard en Trust Stamp. Dat zullen ze hard nodig hebben in West-Afrika.

Het programma is eind 2018 gelanceerd en biedt mensen een ‘gezondheidspas’, een digitaal vaccinatiepaspoort en een identiteitssysteem waar je onder andere mee kunt betalen. Mastercard loopt naar eigen zeggen voorop in het streven naar ‘een wereld zonder contant geld’.

---Lees verder na dit advertentieblokje---

Begin juni kondigde Gavi aan dat de gezondheidspas zou worden uitgerold als reactie op de coronapandemie. Een maand later liet Mastercard weten dat het biometrische identiteitsplatform van Trust Stamp zou worden geïntegreerd in deze gezondheidspas.

Masker

Het programma, dat binnenkort wordt gelanceerd in West-Afrika, zal worden gecombineerd met een vaccinatieprogramma tegen Covid-19 zodra er een vaccin beschikbaar is, schrijft onafhankelijk journalist en filmmaker Raul Diego.

Het systeem van Trust Stamp maakt aan de hand van een foto van iemands gezicht, handpalm of vingerafdruk een ‘3D-masker’. Nadat dit ‘masker’ is gecreëerd worden de gegevens versleuteld.

Elke keer als een kind of individu een vaccin krijgt, worden de gegevens bijgewerkt, aldus directeur Gareth Genner van Trust Stamp.

Heeft de ‘gezondheidspas’ vooral te maken met gezondheid of zijn er bijbedoelingen? Het doel van Gavi – grotendeels gefinancierd door de Bill & Melinda Gates Foundation, de Rockefeller Foundation, overheden en de industrie – is vooral om de markt voor vaccins en aanverwante producten gezond te houden.

Gevangenissen

Saillant detail: Trust Stamp wil deze technologie ook gaan implementeren in gevangenissen. Zo kunnen gevangenen met de technologie overal worden gevolgd en zijn er geen dure enkelbanden meer nodig.

Daarnaast wordt de software, die in eerste instantie is ontwikkeld voor de corona-apps, door Amerikaanse politiekorpsen gebruikt om betogers op te sporen.

Het meest alarmerende aan dit initiatief is misschien wel dat dit soort digitale oplossingen binnenkort mogelijk verplicht worden omdat organisaties zoals de WHO blijven roepen dat contant geld het coronavirus kan verspreiden.

[MintPress News]

5 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

7 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Willem
Willem
4 jaren geleden

Maar dames en heren een proeftuin dat was het al jaren , er zijn getuigenissen onder ede van hoge heren , die min of meer toegeven dat in Afrika alles eerst wordt getest omdat het daar kan , en zelfs nog erger ze hebben daar opzettelijk mensen ziek gemaakt Polio\Aids noem maar op , gewoon omdat het daar kan !!!

Gea Breuker
Gea Breuker
4 jaren geleden

Sinds wanneer moet je ‘gezond zijn’ om geld uit te kunnen geven..?

Volkert van der G is niet gezond, maar koopt een woonboerderij. Trouwens, was de deal niet dat hij voor altijd en eeuwig in het buitenland zou gaan wonen, waarom dan toch terug naar NL?
George Soros ziet er niet al te gezond uit. Mr. Burns ziet er niet al te gezond uit. De meeste Saudi’s zien er niet al te gezond uit.

Dus nogmaals, is gezond zijn opeens een must om geld uit te geven? Wat is de maatstaf? Wie gaat daar mee akkoord? Even griep hebben, mag ik geen geld uitgeven? Even een enkelband scheuren tijdens het fitnessen, mag ik niets uitgeven?
Dit is mogelijk nog gevaarlijker dan een nep-vaccin voor een besmettelijke maar niet dodelijke ziekte. En idd alles digitaal, op de savanne of in de bergen van Thailand? Dat is is geen economie maar dictatuur.
Als dit zo door gaat, kan ik alleen maar hopen dat de wereld meer maffia gaat krijgen, meer lokale godfathers die wel diensten en inkomsten weten te genereren, want van de big tech komt louter globale terreur. Enne, dat was toch verboden in de wet..?

Zijn er dan geen politici die dit aanvechten!!!? En u, lieve mensen, vertel het rond, gebruik die printer thuis om pamfletten te verspreiden, niet te veel informatie per A4 maar voldoende om ook het klapvee en de zombies wakker te schudden. In de trein, bij de Mac, in het park, bij de bushalte, bij het consultatie bureau, doe iets! INFORMATIE dient de mens, verspreidt het dan ook!

:adrianus-johannes.
:adrianus-johannes.
4 jaren geleden

hoor ik ergens BLM demonstreren , zeker niet belangrijk.. dit lijkt mij nog erger als slavermij..

salvar
salvar
4 jaren geleden

gaan wij met elkaar geld maken en maken we ruilhandel en dan kunnen zij de pest krijgen.
wie wil er nu leven in zo,n wereld?
als zij hun zin krijgen heb je sowieso geen leven meer , dus de beuk moet erin.

Back to top button
7
0
We lezen graag je reactie!x