Buitenland

Politie demonstreert in Valencia voor vrijheid en tegen mondkapjes: ‘Stop de leugens’

Help door dit artikel met anderen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Politieagenten hebben zaterdag in Valencia gedemonstreerd tegen de Spaanse regering, de mondkapjesplicht en vaccins, en vóór vrijheid (ja, dat lees je goed). De mars van ‘Politie voor Vrijheid’ eindigde voor het stadhuis, schrijft de krant 20 minutos.

De demonstranten scandeerden onder meer ‘de maatregelen zijn onwettig’, ‘de politie wil ademen’, ‘nee tegen het vaccin’ en ‘valse tests, valse positieven’. Ze droegen ook borden met teksten als ‘stop de leugens, stop de mensenrechtenschendingen’. De politieagenten hielden begin deze maand ook al een mars in Madrid. Toen liepen er vele honderden agenten mee.

https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

De politieagenten zijn het oneens met de coronamaatregelen die de Spaanse regering heeft opgelegd en willen niet langer ingezet worden om angst te zaaien onder burgers.

Uit een recent onderzoek van 40dB in opdracht van de krant El País blijkt dat liefst 40 procent van de Spanjaarden gelooft dat er een ‘complot’ schuilt achter het coronavaccin. Een ruime meerderheid van de Spanjaarden, 65 procent, gelooft dat het coronavirus in een laboratorium is gemaakt.

Niemand kan ons tegenhouden

Schrijver en spreker Henna Maria van Dawn of Peace liep zaterdag mee in de mars. “Ze kunnen ons niet stoppen. Ze kunnen ons niet de mond snoeren. Niemand kan ons tegenhouden. Dit is wat er gebeurt als mensen de straat opgaan: er is geen censuur,” zegt ze in onderstaand filmpje terwijl betogers op de achtergrond ‘vrijheid, vrijheid!’ roepen.

De politieagenten die niet meededen aan het protest escorteerden de demonstranten door de stad en behandelden hen met respect, zegt Maria. “We hebben geen arrestaties gezien. Dit is prachtig.”

4.8 99 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

74 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
T!MO
T!MO
3 jaren geleden

Zooo gaatie goed!
Nu hier in Nederland nog en de rest vd wereld, en dan mag Rutte en de Jonge zelf bekeuringen uitdelen ? Kijken of ze dat gaan doen!?!
Weet eigenlijk het antwoord al, ieder zijn vak ?

Wappie
Wappie
3 jaren geleden

Dit is fantastisch nieuws!!
Laat de politie zich wereldwijd achter deze agenten scharen en achter de burgers die al maanden strijden voor de vrijheid, dan kunnen we binnen afzienbare tijd de schade gaan herstellen die door alle politieke leiders en andere machtswellustelingen, is veroorzaakt!!!

VRIJHEID IS EEN GROOT GEMIS ALS ER GEEN VRIJHEID MEER IS!

Veenendaal
Veenendaal
3 jaren geleden

Ze hebben daar groot gelijk en dat moeten we allemaal doen in deze wereld ook hier in Nederland ? Rutten jij bent ook een beetje krom bezig en we hebben al genoeg rotzooi te ruimen van wat er in de politiek afspeelde.

Marie-Jeanne
Marie-Jeanne
3 jaren geleden

Hopelijk wordt de politie en het leger hier in Nederland nu eindelijk ook eens wakker en het voor de burgers opnemen. Overigens is het de plicht van de leger om ons te beschermen. Tegen wie of wat dan ook !

Back to top button
74
0
We lezen graag je reactie!x