Homepagina » Het Complot » Het bizarre overheidsexperiment met tijdreizen en teleportatie waar ‘Stranger Things’ op is gebaseerd
Het bizarre overheidsexperiment met tijdreizen en teleportatie waar 'Stranger Things' op is gebaseerd

Het bizarre overheidsexperiment met tijdreizen en teleportatie waar ‘Stranger Things’ op is gebaseerd

De populaire serie Stranger Things doet sterk denken aan een Amerikaans overheidsexperiment dat ook wel het Montauk Project wordt genoemd.

De experimenten werden gedaan op Camp Hero oftewel Montauk Air Force Station in Montauk, Long Island. Er gaan al sinds de jaren tachtig verhalen rond over de experimenten. Die waren gericht op onder andere tijdreizen, teleportatie en mind control. De serie zou in eerste instantie Montauk gaan heten.

Thrillist schrijft over een man genaamd Preston Nichols, die claimt te hebben deelgenomen aan een experiment dat de Montauk Chair werd genoemd. Het experiment was gericht op het versterken van psychische krachten.

Monster

“Het eerste experiment werd The Seeing Eye genoemd,” herinnert Nichols zich. “Met een haarlok of ander voorwerp kon helderziende Duncan Cameron zich op een persoon concentreren en door zijn of haar ogen kijken, door zijn of haar oren horen en door zijn of haar lichaam voelen. Hij kon letterlijk door iedereen heen kijken.”

Dit doet erg denken aan het experiment met Eleven voordat ze de poort opent in Stranger Things. Nichols schrijft ook over een monster dat door Duncan wordt opgeroepen terwijl hij op de Montauk Chair zit:

“We hadden genoeg van het hele experiment. Het noodprogramma werd geactiveerd door iemand die Duncan benaderde en fluisterde dat het tijd was. Op dat moment liet hij een monster uit zijn onderbewuste los. Het was een groot, harig, hongerig en naar monster. Het verscheen ergens op de basis en at alles op wat hij kon vonden. Verschillende mensen zagen het, maar vrijwel iedereen omschreef een ander monster.”

MK-ULTRA

Het Montauk Project hangt nauw samen met een aantal geheime experimenten op een marinebasis in Philadelphia om schepen onzichtbaar te maken voor radar. De marine heeft nooit toegegeven dat deze experimenten hebben plaatsgevonden, maar volgens complottheoretici werd tijdens een experiment in 1955 een marineschip geteleporteerd.

In Stranger Things komt ook een ander bestaand project aan bod: Project MK-ULTRA, een geheim, illegaal programma van de CIA dat gericht was op mind control. Tijdens de Koude Oorlog experimenteerde de CIA met drugs als LSD op nietsvermoedende proefpersonen.

Volgens sommigen worden de experimenten met verruiming van het menselijk bewustzijn en toekomstige technologie tot op de dag van vandaag ergens op aarde voortgezet.

[Thrillist]
0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
8 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
EDDY
EDDY
5 jaren geleden

Hele goede serie! Beetje Stephen King-esq. Tweede seizoen wordt aan gewerkt, komt uit in februari 2017 als ik mij niet vergist.

EDDY
EDDY
5 jaren geleden

*vergis 😉

Jaya
Jaya
5 jaren geleden

De wereĺdleraar teleporteert.

Grote Smurf
Grote Smurf
5 jaren geleden

Ik vindt de serie Kwalitatief Uitermate Teleurstellend..

x

Check Also

john

Vrouw John McAfee claimt dat zijn dood in ‘doofpot’ wordt gestopt: ‘Ze hebben iets te verbergen’

De vrouw van John McAfee claimt dat ...

trump

Trump: ‘Ik heb de presidentsverkiezingen gewonnen!’

Maandag claimde president Donald Trump dat hij ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

8
0
We lezen graag je reactie!x