Het Complot

Het bizarre overheidsexperiment met tijdreizen en teleportatie waar ‘Stranger Things’ op is gebaseerd

Help door dit met kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De populaire serie Stranger Things doet sterk denken aan een Amerikaans overheidsexperiment dat ook wel het Montauk Project wordt genoemd.

De experimenten werden gedaan op Camp Hero oftewel Montauk Air Force Station in Montauk, Long Island. Er gaan al sinds de jaren tachtig verhalen rond over de experimenten. Die waren gericht op onder andere tijdreizen, teleportatie en mind control. De serie zou in eerste instantie Montauk gaan heten.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Thrillist schrijft over een man genaamd Preston Nichols, die claimt te hebben deelgenomen aan een experiment dat de Montauk Chair werd genoemd. Het experiment was gericht op het versterken van psychische krachten.

Monster

“Het eerste experiment werd The Seeing Eye genoemd,” herinnert Nichols zich. “Met een haarlok of ander voorwerp kon helderziende Duncan Cameron zich op een persoon concentreren en door zijn of haar ogen kijken, door zijn of haar oren horen en door zijn of haar lichaam voelen. Hij kon letterlijk door iedereen heen kijken.”

Dit doet erg denken aan het experiment met Eleven voordat ze de poort opent in Stranger Things. Nichols schrijft ook over een monster dat door Duncan wordt opgeroepen terwijl hij op de Montauk Chair zit:

“We hadden genoeg van het hele experiment. Het noodprogramma werd geactiveerd door iemand die Duncan benaderde en fluisterde dat het tijd was. Op dat moment liet hij een monster uit zijn onderbewuste los. Het was een groot, harig, hongerig en naar monster. Het verscheen ergens op de basis en at alles op wat hij kon vonden. Verschillende mensen zagen het, maar vrijwel iedereen omschreef een ander monster.”

MK-ULTRA

Het Montauk Project hangt nauw samen met een aantal geheime experimenten op een marinebasis in Philadelphia om schepen onzichtbaar te maken voor radar. De marine heeft nooit toegegeven dat deze experimenten hebben plaatsgevonden, maar volgens complottheoretici werd tijdens een experiment in 1955 een marineschip geteleporteerd.

In Stranger Things komt ook een ander bestaand project aan bod: Project MK-ULTRA, een geheim, illegaal programma van de CIA dat gericht was op mind control. Tijdens de Koude Oorlog experimenteerde de CIA met drugs als LSD op nietsvermoedende proefpersonen.

Volgens sommigen worden de experimenten met verruiming van het menselijk bewustzijn en toekomstige technologie tot op de dag van vandaag ergens op aarde voortgezet.

[Thrillist]

5 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

8 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
EDDY
EDDY
7 jaren geleden

Hele goede serie! Beetje Stephen King-esq. Tweede seizoen wordt aan gewerkt, komt uit in februari 2017 als ik mij niet vergist.

EDDY
EDDY
7 jaren geleden

*vergis 😉

Jaya
Jaya
7 jaren geleden

De wereĺdleraar teleporteert.

Grote Smurf
Grote Smurf
7 jaren geleden

Ik vindt de serie Kwalitatief Uitermate Teleurstellend..

Back to top button
8
0
We lezen graag je reactie!x