Binnenland

Kerst in Amsterdam anno 2020: niet zingen en alleen buiten dansen: ‘Bizar en onwerkelijk’

Help ons door dit artikel met kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De meeste mensen denken bij Kerst aan gezellig samen eten, knus onder de kerstboom en cadeaus uitpakken. Als het aan de gemeente Amsterdam en de GGD ligt, zal Kerst er heel anders uitzien dan normaal. “We vieren de feestdagen dit jaar net even wat anders,” schrijven ze. Het is maar net wat je onder ‘net even wat anders’ verstaat. De gemeente en de GGD hebben een checklist opgesteld die Amsterdammers moet helpen om decemberfeesten thuis ‘coronaproof’ te laten verlopen. Veel mensen die de checklist lezen, zullen Kerst waarschijnlijk liever over willen slaan dit jaar.

De gemeente en GGD adviseren mensen te videobellen met elkaar, bijvoorbeeld tijdens het eten. En als je een hele grote familie hebt, zou je je moeten opsplitsen in groepen in plaats van met iedereen tegelijk te bellen.

Kinderen vanaf 13 jaar en volwassenen mogen niet zingen. En vanaf 18 jaar mag je alleen in de buitenlucht dansen, met minimaal 1,5 meter afstand tot anderen, behalve als je danst met iemand uit je eigen huishouden. Snacks moeten geserveerd worden op persoonlijke schaaltjes.

Raamposters met de tekst ‘Ik hou afstand van jou’

Daarnaast is het afsteken van vuurwerk dit jaar verboden, omdat dat ‘voor extra drukte op de spoedeisende hulp, in de huisartsenposten en voor de handhavers zorgt’. Mensen die toch knallend het jaar uit willen, wordt aangeraden om na te denken over een ‘gezamenlijk digitaal aftelmoment’. Dat klinkt nogal dystopisch.

Je kunt bij de gemeente Amsterdam zelfs raamposters bestellen met de tekst ‘Ik hou afstand van jou’.

De checklist maakt veel los bij mensen. “Dit is toch niet meer serieus te nemen, wat een komedie, schrijft Renée. “Je laten ringeloren door de GGD? Kom op zeg,” voegt Anne toe. Elly zegt: “Dictatuur.” En Marilyn reageert: “Bizar en onwerkelijk.”

[Amsterdam]

4.8 27 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel interessant?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
78 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Rob Bentvelzen
Rob Bentvelzen
2 jaren geleden

Na alle leugens…
Hun onbeschaamdheid kent letterlijk geen grenzen.

Janssen
Janssen
2 jaren geleden

Amsterdam begint steeds meer een Kabouterdorp te worden en de boze HEKS zit in het dorpshuis !

Peter
Peter
2 jaren geleden

Ze spelen met vuur !

linda
linda
2 jaren geleden

en granaten!

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

78
0
We lezen graag je reactie!x