Great ResetBinnenland

Klimaatdictatuur gaat stap verder: dit zijn de sinistere plannen die de groene maffia voor ons in petto heeft

Help mee door dit artikel met je vrienden op je social netwerk te delen!

De grote stroomstoringen in Amsterdam en Utrecht geven een voorproefje van onze gezamenlijke groene toekomst. Zogenoemde ‘groene energie’ is wankel en onbetrouwbaar.

Groene goeroe Rob Jetten wil dat de burger ‘in de spits’ dimt met zijn stroomverbruik. Laten we nu en dan zijn stroomverbruik afknijpen of domweg zijn apparaten op afstand uitzetten als die te veel gebruiken.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Dankzij de voortschrijdende digitalisering van huishoudens kan dat ook steeds gemakkelijker. Privacyregels waaronder de slimme meter werd ingevoerd, gaan spoedig overboord, meldt de Volkskrant, zodat het op afstand uitschakelen van je apparaten – als ze zogenaamd te veel stroom gebruiken – een reëel perspectief wordt. Dat houdt ons althans de Actieagenda Netcongestie Laagspanningsnetten voor, die het ministerie van Economische Zaken naar de Tweede Kamer heeft gestuurd. Daarin staan plannen hoe het Rijk, netbeheerders en toezichthouder ACM de zelf veroorzaakte problemen te lijf willen gaan. Spoiler: niet door hun eigen fouten te herstellen.

Bekijk het filmpje van Cultuur onder Vuur:

(Video verwijderd? Klik hier...)

D66-GroenLinkse klimaatdictatuur

Ook de gewone stroomgebruiker zal nu de gevolgen moeten dragen van het beleid van Rob Jetten.

Als hij zijn zin krijgt, dan komen er ‘flexibele nettarieven’. Lees: je gaat je blauw betalen, want in het plan staat dat extreem hoge prijzen nodig zijn bij stroomverbruik als dat de leverancier niet schikt, bijvoorbeeld in de vroege ochtend of aan het einde van de middag, als Nederland thuiskomt van het werk.

De combinatie van digitale, aan internet verbonden apparaten en de privacy vernietigende slimme stroommeter opent weidse perspectieven voor een D66-GroenLinkse klimaatdictatuur.

Puinhoop

Om beter te kunnen voorspellen wanneer er problemen dreigen, willen netbeheerders meer inzicht in het gebruik door burgers, valt te lezen in de Volkskrant. Privacyregels staan dat nu nog in de weg.

Volgens netbeheerders moeten deze afspraken van tafel ‘vanwege de grote maatschappelijke effecten van netcongestie’.

Netcongestie is het nette woord voor de puinhoop die de groene maffia van ons stroomnet heeft gemaakt. Een puinhoop die ze vervolgens gebruiken om zichzelf te machtigen jouw apparaten naar believen uit te schakelen.

Jij moet je aanpassen

De Volkskrant: ‘Dit betekent dat apparaten in huis – zoals laadpalen, warmtepompen en zonnepanelen – op sommige momenten automatisch minder vermogen vragen of geven, of zelfs helemaal niet gebruikt kunnen worden’.

Mochten je apparaten deze aansturing op dit moment nog niet toestaan, dan ‘is [het] van belang dat al die apparaten en systemen met communicatieprotocollen op afstand aanstuurbaar gemaakt worden’.

Je leest het goed: niet het net moet aangepast worden, maar jij moet je aanpassen.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.9 145 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

182 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Koebe
Koebe
2 maanden geleden

Tot dus ver de smartmeter altijd kunnen weigeren, en zal dat ook blijven doen zolang ze nog niet in kunnen breken om de meter te vervangen. Maar dat veel mensen dit niet zagen aankomen en mijn waarschuwingen wegwuifden, snap ik dus echt niet. Ik lach ze nu dus keihard uit (en hoop, waarschijnlijk valse hoop, dat ik in de toekomst door hun brave volgzame gedrag niet in dezelfde shit raak).

joost
joost
2 maanden geleden

Weiger een slimme meter ! Begin daar alvast mee .

Bas
Bas
2 maanden geleden

Hoe sneller ze dit doordrukken, hoe beter. Laat de mensen maar voelen hoe goed “groene” energie is en en hoe ONbetrouwbaar de politiek is. Kom maar op met al die regels, MEER MEER MEER! Misschien dat dan al die deugkneuzen met hun Tesla’s, Zoë’s etc eens wakker worden.

ludo
ludo
2 maanden geleden

gooi alle “slimme” wifi apparatuur in je huis buiten en laat die belachelijke Jette links liggen.
als ze mijn “slimme” elektrische meter op afstand uitschakelen zal hij snel overbrugt worden!

Back to top button
182
0
We lezen graag je reactie!x