Gezondheid

Israëlische wetenschappers ontdekken plant die diabetes kan behandelen

Help door deze info met iederen die je kent op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Israëlische wetenschappers zijn tot de ontdekking gekomen dat een plant die in het Midden-Oosten groeit, kan worden gebruikt om diabetes te behandelen.

Dr. Jonathan Gorelick van het onderzoeks- en ontwikkelingscentrum in Judea heeft de resultaten van zijn studie naar Chiliadenus iphionoides, een geurige plant die in het hele Midden-Oosten voorkomt, donderdag gepresenteerd tijdens een conferentie aan het Universitair centrum Ariël.

Dr. Gorelick en zijn collega’s, die hun werk in oktober 2011 in het Journal of Ethnopharmacology publiceerden, ontdekten dat de consumptie van de geelbloemige plant bij dieren de opname van suiker in spier- en vetweefsel stimuleert en de bloedsuikerspiegel verlaagt.

Hoewel er traditioneel gezien al vele planten zijn gebruikt om diabetes te behandelen, zijn er maar een paar succesvol in de vorm van een medicijn op de markt gebracht. Het onderzoeksteam van Gorelick werkt nu aan het isoleren van het actieve bestanddeel in de plant, wat moet resulteren in een toegankelijke behandeling voor diabetespatiënten.

Het onderzoeks- en ontwikkelingscentrum, dat zich op de Westoever bevindt, wordt gesponsord door de Ben-Gurion Universiteit van de Negev.

[Times of Israel]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
7 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Raj
Raj
6 jaren geleden

Niets nieuws. De Ayurvedische geneeskunde heeft al bewezen dat diabetes te kunnen genezen. Meerdere reguliere (lees westers geschoolde) “artsen” hebben patiënten doorverwezen naar Ayurvedische artsen. Victor Manhave krijgt meerdere van deze patiënten op zijn spreekuur. Victor is Ayurvedisch arts, maar is ook dokter in de “westerse geneeskunde” (= symptoom bestrijding).

Voeding is de basis van het lichaam. Dat is de essentie van de Ayurveda.

Mars
Mars
6 jaren geleden

Graag wel even duidelijk bij vermelden dat dit om Diabetes type 2 gaat.
Diabetes type 1 is tot de dag van vandaag helaas nog niet te genezen.

Sjors Struik
Sjors Struik
6 jaren geleden

Maar alle Israelies zijn toch evil?

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

7
0
We lezen graag je reactie!x