Binnenland

Politieagent biecht op: ‘Ik heb gelachen met collega’s om ‘wappies’ die gelanceerd werden door het waterkanon’

Help ons door deze informatie met iedereen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Bij de Buitenparlementaire Onderzoekscommissie 2020 hebben zich tientallen gewetensbezwaarde politieagenten en ME’ers gemeld. “Ik kan mijzelf niet meer aankijken in de spiegel,” verklaarde één van hen. “Ik heb als ME’er geweld gebruikt tegen demonstranten. Ik heb ‘wappies’ geslagen met de ‘lange lat’. Ik heb een oude man tegen de grond gegooid. Ik heb pubers die met elkaar knuffelden en dansten van het veld geslagen.”

De agent, die uit veiligheidsoverwegingen anoniem wil blijven, vervolgde: “Ik heb mensen aangehouden en in de boeien geslagen omdat ze geen niet-werkend mondkapje wilden dragen in de supermarkt. Ik heb talloze mensen beboet die na 21.00 uur in de auto zaten op weg naar huis. En soms die mensen aangehouden wanneer ze mij ‘beledigden’. ‘Ga ander werk zoeken’ is tegenwoordig al een belediging.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png
Spartelende wappies

“Ik heb gelachen met collega’s om ‘spartelende wappies’ in de arrestantenbus. Ik heb gelachen met collega’s om ‘wappies’ die gelanceerd werden door het waterkanon. Zo kan ik nog wel even doorgaan,” zei hij.

“Mensen zullen nu zeggen: ‘dat is toch je eigen verantwoording? Ik heb geen medelijden met je. Je kunt toch ontslag nemen?’ En dan hebben ze gelijk!” zei de politieagent, terwijl hij begon te huilen.

Ontslag

De agent is naar eigen zeggen radeloos. “Ik weet het niet meer. Wat moet ik doen? Ik heb een gezin. Een hypotheek, schulden. Ik slaap niet meer. Ik kijk mezelf niet meer aan in de spiegel, want dan walg ik.”

Hij heeft zich ziek gemeld en een advocaat in de arm genomen. Met zijn hulp gaat hij ontslag nemen. Ook loopt hij bij een psychiater.

‘Wrikken’

Een andere politieagent verklaarde dat hij zich standaard ziek meldt als er een demonstratie is tegen de coronamaatregelen. “Ik wil er niet meer aan meedoen. Ik heb het einde bereikt van wat ik nog kan. Ik heb tot nu toe door smoesjes kunnen voorkomen dat ik als ME’er mensen geslagen heb. Maar er wordt al scheef naar mij gekeken. Ik ben bang en weet niet meer wat ik moet doen. Ik ben wanhopig.”

Een derde agent zei dat aanhoudingen tegenwoordig altijd gepaard gaan met het omleggen van de handboeien, waar dat vroeger alleen gebeurde als de arrestant tegenwerkte. “Tussen de handboeien zit een scharnier. Het is intussen ‘grappig’ geworden om dan te ‘wrikken’ met de handboei. Dat is enorm pijnlijk.”

Ik ga weg bij de politie. Ik voel me een lafaard

De politieagent legde uit dat mensen die bijvoorbeeld geen mondkapje dragen in de trein een handboei om één pols krijgen en vervolgens door het ‘wrikken’ de trein uit worden gedwongen. “Gekneusde en zelfs gebroken polsen komen dan met regelmaat voor. Later op het bureau wordt daar lol over gemaakt. Het is nu dus blijkbaar grappig geworden om burgers te verwonden.”

De agent voegde toe dat de stress steeds groter wordt. “Het heeft heel veel impact op mijn thuissituatie. Mijn partner met wie ik samenwoonde, is intussen bij mij weg, omdat ze mijn buien niet meer kon handelen. Ik ga weg bij de politie. Ik voel me een lafaard die de burgers in de steek laat. Maar wat kan ik doen?”

[BPOC]

4.7 86 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit interessant?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

140 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
ProAsfalt
ProAsfalt
3 jaren geleden

Zullen er nog Kamervragen worden gesteld?
Wordt dit nog verder onderzocht?

Ik denk het niet.
Overigens, gelet op de verkiezingsuitslag zal het volk met deze mishandelingen jegens de ‘wappies’ volledig goedkeuren, hoe triest het ook is.

Arnie
Arnie
3 jaren geleden

In Duitsland is al een dode gevallen door politie geweld tijdens een demonstratie tegen de corona maatregelen, gaat hier ook nog gebeuren.

Geen schaap
Geen schaap
3 jaren geleden

Berouw komt na de zonde. Eerst denken, dan doen. Het volk is het respect voor jullie allang al kwijt. Ga vooral zo door ! Iedere reactie roept een tegenreactie uit. Wat hierna komt, weet ik niet maar het is niet veel goeds.

Sjoeke
Sjoeke
3 jaren geleden

Sorry, moet ik medelijden krijgen?
Ik kan enigszins meeleven al vind ik erg moeilijk me in te leven voor mensen die dit medemensen aan doen en bang zijn voor zichzelf op te komen, bang dat ze ‘afgaan’ bij collega’s
Jullie snappen niet wat je anderen aan doet, welk psychisch leed je veroorzaakt.
De top van de politie: heb ik geen woorden voor, zo laaaag vind ik jullie.
‘regering’ zitten geen mensen.

Back to top button
140
0
We lezen graag je reactie!x