Homepagina » Binnenland » Onbegrip over ‘doorstart’ kabinet: ‘Worden we weer 4 jaar opgezadeld met de liegende Hollander?’
kabinet
Foto: Mark Rutte (BZ | Kick Smeets CC BY-SA 2.0)

Onbegrip over ‘doorstart’ kabinet: ‘Worden we weer 4 jaar opgezadeld met de liegende Hollander?’

Na D66-leider Kaag zeiden ook de voormannen van CDA en VVD, Hoekstra en Rutte, dat ze inhoudelijke gesprekken willen voeren over een doorstart van het oude kabinet. Voor VVD en CDA was een voortzetting van de oude coalitie, met D66 en CU, al die tijd al favoriet.

Premier Rutte sprak van ‘een nieuwe start, in een nieuwe bestuurscultuur en met een nieuw programma’. Ook Hoekstra zei een ‘cultuurverandering’ te willen.

Informateur Remkes adviseert dat één of twee nieuwe informateurs met VVD, CDA, D66 en CU gaan onderhandelen over een regeerakkoord, waarbij vijf andere partijen de kans krijgen om hieraan bij te dragen en bewindslieden te leveren. Komende week is er een debat over de aanbevelingen van Remkes.

Het is niet uit te leggen

Er is veel kritiek op de ontwikkelingen. Veel mensen zeggen dat er sprake is van doorgaan op de oude voet. “Hoe is het überhaupt mogelijk dat een kabinet dat aftreedt vanwege flagrante schendingen van rechtsstatelijke principes inzake de toeslagenaffaire nu, na inmiddels nog een aantal moties van wantrouwen, gewoon weer in dezelfde hoedanigheid verdergaat?” vraagt jurist en filosoof Raisa Blommestijn zich af. “Het is niet uit te leggen.”

Malafide club

“Allerlei politici zijn niet alleen kabinets- of Kamerlid, maar tegelijk ook lid van het World Economic Forum. Hoekstra, De Jonge, Rutte, Kaag, Ploumen, et cetera,” schrijft huisarts Els van Veen. “Ik vind dit onfris en ook dat dezelfde malafide club van voor de verkiezingen nu doodleuk weer wil gaan ‘regeren’.”

De liegende Hollander

Tweede Kamerlid Farid Azarkan (Denk) vroeg: “Gaat Sigrid Kaag Rutte weer premier maken van Nederland en de samenleving weer vier jaar opzadelen met ‘de liegende Hollander’?” Toen kort daarna bekend werd dat naast D66 ook VVD en CDA willen doorgaan met het huidige kabinet zei hij: “Nee joh! Echt waar?”

4.7 70 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
132 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
wolfje168
wolfje168
1 maand geleden

Dat wordt weer janken straks. Maar goed, het klootjesvolk heeft gestemd.

Takkov
Takkov
1 maand geleden

Hij wijst maar wil eigenlijk zn middelvinger naar de Nederlanders opsteken op de foto…

Annette
Annette
1 maand geleden

NU gebeurt precies datgene wat ik (helaas) al had verwacht. Dit is zó doorzichtig allemaal, dat je wel blind moet zijn om het niet te zien.
Dit is gebeurd, omdat het is opgedragen door het World Economic Forum bij name van Klaus Schwab. OF met andere woorden: wij krijgen hier in Nederland voor het eerst kabinet Schwab I. Om te janken.
Als ik een kleine voorspelling mag maken: het zal niet lang duren voordat Mark Rutte wordt weggepromoveerd en dan kan die heks van een Sigrid Kaag DAT doen, wat zij vorig jaar augustus al zo enthousiast riep: ZIJ wordt dan de eerste vrouwelijke premier van Nederland. Mark zal ongetwijfeld de opvolger van Klaus Schwab worden (hij heeft daar precies de juiste “kwaliteiten” voor.
Raisa Blommestijn praat over flagrante schendingen van rechtsstatelijke principes: helemaal juist. Maar WIJ leven al lang niet meer in een rechtsstaat. Dat is alleen nog maar een naam. Je kunt beter spreken over een dictatuur. Helaas!
Laten wij vooral niet vergeten, aan WIE wij dit allemaal te danken hebben. Bijna alle meelopers in de Tweede Kamer, die er nota bene zitten om de belangen van de Nederlanders te vertegenwoordigen. Daar is zo goed als geen sprake meer van.
Er komt nu wel wat oppositie en dan doel ik op Farid Azarkan, Geert Wilders, Fleur Agema, Wybren van Haga en uiteraard de hele club van Forum voor Democratie.
Maar DIEGENE, waar ook IK veel meer van had verwacht, namelijk Pieter Omtzigt, laat het ongelooflijk afweten. Ik heb de afgelopen weken gezien, hoe hij stemde in de Tweede Kamer en het is om te janken. Hij heult gewoon mee met de vijanden (zo zie ik het nu nog demissionaire kabinet). Het lijkt er dus op, dat hij zijn functie als “luis in de pels” aan de wilgen heeft gehangen. En dan te bedenken dat Pieter kort geleden nog bij de peilingen de tweede partij van Nederland kon worden, ALS er nieuwe verkiezingen zouden worden gehouden. Hij blijkt nu dus ook een wolf in schaapskleren te zijn. Bah!!!

Punchingbagfactory.com
Punchingbagfactory.com
1 maand geleden

In de USA hadden ze tenminste nog verkiezingsfraude nodig, in Nederland hoeft dat niet met al die gehersenspoelde schapen.

x

Check Also

grapperhaus

VVD-senator vraagt aan Grapperhaus: Waar kunnen we horecagelegenheden aangeven die niet controleren?

Minister Ferd Grapperhaus van Justitie en Veiligheid ...

van meijeren

Strijdbare Gideon van Meijeren: ‘Wij zullen nooit zwichten voor tirannen. Wij zullen nooit zwijgen’

Het schaapachtige deel van de bevolking – ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

132
0
We lezen graag je reactie!x