Mens en Dier

Politieagent: ‘Ik kan het niet meer met mijn geweten verenigen hoe we met burgers om moeten gaan’

Help anderen door dit artikel met anderen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het geweld bij demonstraties tegen de coronamaatregelen is zichtbaar, maar wat er op gewone dagen op straat gebeurt, is nauwelijks bekend. Ook daar vindt veel geweld plaats, met alle verdriet voor mensen van dien, verklaart een politieagent bij de Buitenparlementaire Onderzoekscommissie 2020.

Hij heeft de opdracht om mensen die geen mondkapje in een winkel dragen en de winkel niet willen verlaten, direct aan te houden. Het gevolg: huilende kinderen, onrust in de winkel en mensen die zich ermee gaan bemoeien.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png
Druist tegen alles in

“Op het bureau worden mensen die zijn aangehouden niet netjes behandeld. Ze worden opgehouden in cellen. Dat heeft impact op mensen. Er zijn veel collega’s die daar geheel achterstaan,” aldus de agent, die toevoegt dat collega’s minderwaardig, onbeleefd en vernederend over mensen praten.

“Ik kan het niet meer met mijn geweten verenigen hoe we met burgers om moeten gaan. Het druist tegen alles in wat ik op de opleiding heb geleerd en wat ik als mens voel,” benadrukt de agent, die al sinds 2002 bij de politie zit.

Verkeerde kant

“Geestelijk wordt het me allemaal te zwaar. De constante druk die ik voel, is onhoudbaar geworden. We gaan de verkeerde kant op en er is niets wat ik kan doen om het tegen te houden,” verklaart hij.

“Er moet naar buiten komen dat veel politiemensen beschadigd raken door het geweld en de onrechtvaardigheid waartoe zij gedwongen worden. Maar er moet ook naar buiten komen dat heel veel agenten en ME’ers vol motivatie op demonstrerende mensen inslaan, en moeders en vaders in supermarkten aanhouden en niet schromen daar geweld bij te gebruiken,” zegt de agent.

Lees hier de volledige verklaring.

[BPOC]

4.8 42 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

45 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
johannes
johannes
3 jaren geleden

tja en wanneer de “goeien” verdwijnen wat hou je dan over he , en wat wordt er voor in de plaats aangenomen.
Maar het is echt geen plan met voorbedachte rade hoor , echt niet , tenminste ik heb er geen herinnering aan……………..uhuh

doornbos
doornbos
3 jaren geleden

Mensonterend allemaal. En alles zogenaamd op basis van testen die geen testen zijn en besmettingen die geen besmettingen zijn. Het is als ‘het vinden van een wiel en zeggen dat je een auto gevonden hebt’. Agenten zijn ook mensen. Nou ja, een naar wij mogen hopen groot deel van deze organisatie dan. Logisch dat je in zo’n functie (ahum) grote moeite hebt met het plegen van misdaden tegen de mensheid. Een oom van mijn vader was vroeger veldwachter. Daarna is het uit de klauwen gelopen. Er is van alles verzonnen. Concreet, het zogenaamd ‘autoriteit hebben over’. Ik kom niet in winkels, maar zou ik worden aangehouden wegens het niet dragen van een mini boerka, mijn reactie zal zijn ‘Ik erken en accepteer uw autoriteit niet.’, waarna we gezamenlijk naar het bureel vertrekken voor een bakkie pleur. Eventjes geduld nog, de volkswoede komt zo.

wolfje168
wolfje168
3 jaren geleden

Er zijn er altjd bij die voor aanname door de mazen van de psychologische keuring glippen.

Wappie
Wappie
3 jaren geleden

Waar blijven de vrouwen van die “Geweldenaars?” Zijn er al scheidingen aangevraagd? Ik hoop zo. Deze gasten moeten op dezelfde manier worden aangepakt. Ook met de knuppel in bijzijn van vrouw of vriendin.

Back to top button
45
0
We lezen graag je reactie!x