CoronaBinnenland

Politiek filosoof ‘opent frontale aanval’ op Jan Paternotte, ’torpedeert coronapas en D66′

Help anderen door dit artikel met vrienden op je socials te delen!

Het wetenschappelijk bureau van D66 heeft een reflectie uitgebracht op het coronabeleid, met kritische noten op de koers van de partij. Politiek filosoof Josette Daemen spreekt zich in haar bijdrage uit tegen de coronapas.

Deed de partij er goed aan de coronapas te omarmen? En verdient de pas een plekje in de gereedschapskist van pandemiebestrijdingsmiddelen voor de lange termijn? Bezien vanuit de waarden waar D66 voor staat, luidt het antwoord op beide vragen, zo zou ik willen betogen: nee, schrijft Daemen.

Meer principiële positie

Ze heeft kritiek op uitspraken van D66’er Jan Paternotte. Die zei eind vorig jaar bij Op1 dat 2G nog steeds inhoudt dat vaccineren een vrije keuze is, alleen dat die keuze consequenties heeft. “Toch tasten coronatoegangsbewijzen de keuzevrijheid over het lichaam wel degelijk aan,” stelt de politiek filosoof.

Je zou van een partij die zegt de keuzevrijheid over het eigen lichaam in medisch-ethische kwesties altijd voorop te zetten op dit punt een meer principiële positie verwachten, aldus Daemen.

Bij het oud vuil

Ze concludeert dat de positie van D66 ten aanzien van de coronapas niet de juiste was en spreekt haar hoop uit dat de partij de coronapas niet rond laat slingeren in de ijskast of de gereedschapskist, maar hem bij het oud vuil zet.

Hogeschooldocent Willem Sorm is het hartgrondig met haar eens. “We lezen hier een frontale aanval van Daemen op Jan Paternotte. Zij leest hem hier de les over ‘de kern van het sociaal-liberale gedachtegoed’ en torpedeert de door hem, door haar partij, door de EU en door haar minister Kuipers zo geliefde coronapas. Eigenlijk torpedeert ze hier gewoon heel D66 van binnenuit,” reageert Sorm, die benadrukt dat hij op persoonlijke titel schrijft.

Hij vraagt zich af: “Zal Paternotte deze keiharde aanval zich laten welgevallen?”

4.9 113 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
54 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Ron
Ron
7 maanden geleden

Ik denk niet dat WEF Kaagje met die uitspraak blij is.
Coronapas moet verbrand worden en de naam d666 ook.
Alle WEF leden hebben hun ziel verkocht aan de duivel.

Henk Albarda
Henk Albarda
7 maanden geleden

Niet heel lang VOOR de eerste covid uitspraken kwam ene Smulders, TH of HTS Eindhoven, lid groenlinks, met de info dat het ‘klimaatbeleid’ van groenlinks volslagen onuitvoerbare onzin was. Ja, dit zijn mijn woorden.
Vanaf dat moment werd hij door zijn eigen partij doodgezwegen……..
Ik ben dus benieuwd of deze dame nu mogelijk acuut een burgemeesters post in haar mik geschoven krijgt…….

Arnie
Arnie
7 maanden geleden

We zijn in de greep van een groep totaal doorgedraaide idealisten die de werkelijkheid helemaal verloren zijn!

Respect voor iedereen
Respect voor iedereen
7 maanden geleden

Chapeau voor Josette Daemen.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

54
0
We lezen graag je reactie!x