CoronaMens en Dier

Kritiek op Marion Koopmans na uitspraken over lockdown in Shanghai: ‘Deze verwarde vrouw kraamt nonsens uit’

Help ons door deze informatie met iederen die je kent op je social media te delen!

Sommige inwoners van Shanghai mogen hun huis voor het eerst sinds eind maart weer verlaten. De stad gaat de strenge lockdown geleidelijk versoepelen. De zware maatregelen hebben onder meer geleid tot voedseltekorten.

Correspondent Eva Rammeloo en OMT-lid Marion Koopmans waren woensdag te gast bij Op1 om over de lockdown in Shanghai te praten. Mensen die positief testen, moeten worden behandeld in een quarantainecentrum. Rammeloo: “Die behandeling stelt weinig voor. Wat ik ervan heb begrepen, is dat je Chinese traditionele medicijnen krijgt. Dat zijn bijvoorbeeld kruidenmengseltjes om aan te sterken, maar geen koortswerende middelen.”

https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Koopmans zei over het beleid: “Het heeft voor China in zoverre gewerkt dat ze nauwelijks covid hebben gehad. Zij zeggen: ons beleid werkt, want elke keer weten we het weer uit te doven. In Shenzhen was ook een grote uitbraak, is gestopt. Nu beweegt het weer naar Guangzhou, dat zal ook op slot gaan ben ik bang,” lachte de viroloog smalend.

Drek

“Wat zij zeggen, is: dat beleid werkt. Dat klopt ook, ze hebben heel veel minder covidgevallen gehad dan de rest van de wereld,” aldus Koopmans.

Het OMT-lid krijgt op social media een stortvloed aan kritiek over zich heen. Rammeloo neemt het voor haar op. “De drek die zij over zich heen krijgt, is waanzinnig! Als je verstand van zaken hebt, ga dan in debat. Zo niet, houd lekker voor je wat je allemaal wel niet van haar denkt. Mijn hemel,” schrijft de Trouw-correspondent op Twitter.

Ze krijgt de wind van voren. “Debat betekent dat je met tegenargumenten komt. Waarom was niemand uitgenodigd die gehakt maakt van de nonsens die deze verwarde vrouw uitkraamt?” vraagt Viruswaarheid-jurist Jeroen Pols.

Lachwekkend

Neuroloog Jan Bonte vraagt: “Debat? Waar dan? Heeft Marion Koopmans zich ook maar één keer toetsbaar opgesteld? Geluisterd naar wat andere experts zeiden, die haar onwelgevallig zijn? Opening van zaken gegeven over de teleconferentie van 1 februari? Haar eigen falen toegegeven? Lachwekkend!”

“Mevrouw Koopmans is dierenarts en probeert al ruim twee jaar een zero-covidbeleid voor mensen erdoorheen te drukken. We zien allemaal waar dat toe leidt. In Canada, Duitsland, Italië, Nieuw-Zeeland en nu China,” merkt auteur en spreker Hans van Tellingen op.

4.9 106 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie waardevol?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

133 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
wolfje168
wolfje168
1 jaar geleden

De MSM hè. De vijfde colonne.

Annette
Annette
1 jaar geleden

Het KAN niet anders of Marion Koopmans is door de duivel bezeten!

Ik heb in de afgelopen dagen de filmpjes gezien over wanhopige Chinese mensen, opgesloten in hun appartementen in grote woonkazernes, die zelfs uit het raam sprongen!

Je moet toch wel een absoluut monster zijn, als je dit soort praktijken gaat verdedigen.

Dit heeft absoluut NIETS maar dan ook niets met de gezondheid van de mensen te maken.

Marion Koopmans is van oorsprong een dierenarts. Een geluk voor alle dieren, dat zij haar beroep niet meer in praktijk brengt.

Als mensen uit ramen springen, dan moet de nood wel het allerhoogst zijn. Dat is bepaald geen lichtzinnige beslissing.

Hoe is het in Godsnaam mogelijk, dat je een beleid verdedigt dat mensen opsluit, totdat zij omkomen van de honger?

Aangezien China een voortrekkersrol heeft, kun je nu al op je klompen aanvoelen welke kant WIJ opgaan in de komende tijd.

Het enige verschil is dan misschien, dat er toch een behoorlijk verschil in mentaliteit is tussen het Chinese volk en de Westerse mensheid.

De meeste Chinezen zijn zéér meegaand (een uitzondering daarop zijn natuurlijk de dissidenten, die dan ook voor het grootste deel opgesloten zit) en WIJ bepaald niet.

Eva Rammeloo heeft natuurlijk overduidelijk haar ziel aan de duivel verkocht, door Marion Koopmans te verdedigen. Is natuurlijk ook wel te begrijpen. Anders zou ze direct haar baantje bij dagblad Trouw (trouw aan wat?) kwijt zijn. Dan zou het voor haar “functie elders” zijn.

Dobby
Dobby
1 jaar geleden

Eng wijf…
Ik zou voor mijn dieren deze ‘dierenarts’ angstvallig links laten liggen, als je er dergelijke opvattingen op na houdt, dan deug je gewoon niet.
Virologie zou per direct opgedoekt moeten worden, dat zou de allerbeste oplossing zijn voor zowel mens als dier.

Herman R
Herman R
1 jaar geleden

Marion Koopmans = de madam Mikmak van de Covid-$tory.

Back to top button
133
0
We lezen graag je reactie!x