Buitenland

VIDEO: “God is volslagen boosaardig, grillig en monsterlijk”

Help ons door deze informatie met kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Acteur Stephen Fry steekt zijn mening over God niet onder stoelen of banken. In een interview met de Ierse tv-zender RTE One noemt hij God ‘slecht’ en ‘een maniak’.

Op de vraag wat hij tegen God zou zeggen aan de hemelpoort antwoordt Fry: “Ik zou zeggen, kinderen met botkanker? Waar slaat dat op? Hoe durf je. Hoe durf je een wereld te maken waarin er zoveel ellende is die niet onze schuld is. Het klopt gewoon niet. Het is ronduit boosaardig. Waarom zou ik een grillige, kwaadwillige, stomme God die een wereld maakte die zo vol onrechtvaardigheid en pijn is respecteren?”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Als Gay Byrn, presentator van het programma ‘The meaning of life’, zegt dat hij met zo’n houding niet in de hemel komt, zegt Fry dat hij dat ook helemaal niet wil. “De god die dit universum heeft gecreëerd, als het al gecreëerd is door een god, is duidelijk een maniak. Een echte, egoïstische maniak. En wij moeten ons leven op onze knieën om hem te bedanken?”

“Atheïsme gaat niet alleen over dat er geen God is, maar de veronderstelling dat als er één is, wat voor soort god het zou zijn,” vervolgt hij. “Het is duidelijk dat hij monsterlijk is en geen respect verdient. Het moment dat je hem uit je leven bant wordt je leven simpeler, puurder, schoner en meer het leven waard, als je het mij vraagt.”

De uitspraken van Fry zijn in Ierland niet onopgemerkt gebleven. Nog voor de uitzending was een fragment uit het interview op YouTube al ruim twee miljoen keer bekeken. Inmiddels staat de teller al op ruim 5,6 miljoen.

4 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info interessant?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

63 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Draconian
Draconian
9 jaren geleden

Deze meneer haat zichzelf dus. Want als we er vanuit gaan dat god niet bestaat en een fictief figuur is aangezien er 0% bewijs is dat hij wel bestaat en iedere eeuwwisselingen nieuwe goden zijn dan kan je er dus vanuit gaan dat het onze eigen stomme schuld is. Want zijn het niet juist wij de mens die zo hebzuchtig zijn? Wij de mens hebben de keuze om ons als samenleving te laten leiden door geld en oogkleppen op te zetten voor de rest van de wereld. Mensen sterven van de honger en hebben geen schoon drinkwater terwijl er genoeg is voor ieder mondje op deze planeet. We blijven consumeren waardoor geld het machtigste stuk gereedschap is om dit alles zo te creëren en ons te onderdrukken.
Is dit dan de schuld van god??? Nee. Het is de schuld van ons! Wij als mensheid. Wij maken deze wereld en niet een fictief persoon verzinnen om de schuld op af te schuiven. Wij falen!

Dick
Dick
9 jaren geleden

beetje naiefe uitlatingen
dat is weglopen van je eigen verantwoordelijkheden …het is dus allemaal de schuld van n ander…

Edwin
Edwin
9 jaren geleden

Eigenlijk had ie net zo goed kunnen zeggen:
“Religie is volslagen boosaardig, grillig en monsterlijk”

Mensen die vanuit religieuze motieven de wereld willen veranderen (of het nu in positieve OF negatieve zin is)
veranderen al snel van onschuldige ogende idealisten in religieuze fanatici die zichzelf als een soort wereldredder/profeten/messias zien.

Fanatisme ontstaat vaak wanneer men de overtuiging krijgt dat er een hemel of hel bestaat, de neiging ontstaat dan dat men gaat neerkijken op het aardse leven en verlangt om naar de hemel te gaan.
Wat voor een waanzin is hier niet allemaal uit ontstaan?

De grootste troep waarmee we de laatste tijd worden overspoeld (of het nu daadwerkelijk gebeurt is of dat het nep is doet er niet toe) zijn allemaal aan religies gerelateerd.

Al het geld dat wordt besteed aan het bouwen van kerken/moskeeen zou moeten worden besteed aan mensen die het ECHT nodig hebben.

doler
doler
9 jaren geleden

het is aan de mens zelf om goed te doen, dat is onze zielen reis, dat deze persoon het omdraait is alleen maar omdat hij zichzelf niet begrijpt, alleen maar de schuld bij een ander legt, hij zal dat in heel zijn leven ook doen, hij beseft niet dat hij in het Goddelijke leeft, dat hij een deel ervan is, als je God op een stoel zet ja dan begrijp je dus werkelijk niet wat God inhoud, Ik zou zeggen beste mijnheer ga eens op zoek naar jezelf

Back to top button
63
0
We lezen graag je reactie!x