Homepagina » Gezondheid » Populaire maagzuurremmers verdubbelen kans op dementie: zo kom je binnen 48 uur ‘voorgoed van brandend maagzuur af’
Populaire maagzuurremmers verdubbelen kans op dementie: zo kom je binnen 48 uur voorgoed van brandend maagzuur af

Populaire maagzuurremmers verdubbelen kans op dementie: zo kom je binnen 48 uur ‘voorgoed van brandend maagzuur af’

Een erg populair geneesmiddel dat bijna twee miljoen Nederlanders slikken voor maagproblemen, verhoogt het risico op dementie met bijna 50 procent. Dat meldt het Journal of the American Medical Association op basis van Duits onderzoek.

De krachtig werkende maagzuurremmers, zogeheten protonpompremmers, werden pas geleden door de Stanford-universiteit nog in verband gebracht met een fors hogere kans op hartproblemen. Mensen die ze slikken hebben daarnaast een 20 tot 50 procent hogere kans op chronische nierziekte.

Het bekendste medicijn in de groep protonpompremmers is omeprazol. Dat medicijn staat al jaren in de top 10 van meest gebruikte medicijnen in Nederland. Pantoprazol en esomeprazol worden ook vrij veel gebruikt.

Onmiskenbaar

Naast de twee miljoen Nederlanders die protonpompremmers op doktersrecept slikken, koopt een onbekend aantal mensen de pilletjes tegen brandend maagzuur zonder recept bij de drogist.

De introductie van protonpompremmers veroorzaakte een ware revolutie in de geneeskunde: maagzweren die vroeger een ernstige of zelfs levensbedreigende ziekte waren, konden ineens met een simpel tabletje genezen en voorkomen worden.

Bij 74.000 75-plussers die de pilletjes gebruikten tussen 2004 en 2011, werden 44 procent meer gevallen van dementie gevonden. Volgens de onderzoekers is de ‘statistische associatie tussen protonpompremmers en een verhoogd risico op dementie onmiskenbaar’.

Oplossing

Populaire maagzuurremmers verdubbelen kans op dementie: zo kom je binnen 48 uur voorgoed van brandend maagzuur afMartijn Zeilstra had acht jaar lang last van brandend maagzuur. Hij was het op den duur zat om constant maagzuurtabletten te moeten slikken. Na die acht jaar vond hij een oplossing. “De meeste specialisten lossen alleen de symptomen van je probleem op,” zegt Zeilstra. “Het slikken van medicatie zorgt alleen voor tijdelijke verlichting.”

Hij kwam erachter dat brandend maagzuur geen ziekte is, maar een bepaalde conditie van je lichaam. Zeilstra kreeg op een dag een telefoontje van een gezondheidsdeskundige en jeugdvriend, die een manier had gevonden om brandend maagzuur op een natuurlijke manier te genezen.

“Het aanpakken van alle zure reflux-factoren met behulp van een natuurlijke preventieve aanpak zorgt voor de permanente uitroeiing van het interne zure reflux-milieu,” zegt hij. “De permanente oplossing tegen brandend maagzuur zit hem in het herstellen van je natuurlijke weerstand tegen brandend maagzuur.”

Veelbelovend

De behandeling werd in 2008 getest in samenwerking met de Mayo Clinic in Arizona. De resultaten waren veelbelovend en leidden tot verdere ontwikkeling van het stappenplan tegen brandend maagzuur, aldus Zeilstra.

“Beste Martijn, ik ben een 57-jarige man uit Amsterdam. Meer dan tien jaar leed ik aan brandend maagzuur en wat was ik verslaafd aan tabletten zoals Rennie en Pantozol. Ik moet zeggen dat uw stappenplan tegen mijn verwachtingen in al mijn vooroordelen heeft weggevaagd; het is een echte uitkomst! In minder dan 2 weken, was mijn pijn op de borst en constant brandende gevoel weg.”

“Het enige dat ik heb gedaan is het toepassen van natuurlijke ingrediënten in de juiste combinatie, op het juiste tijdstip en met de correcte inname,” aldus Zeilstra. Hij heeft samen met zijn jeugdvriend een stappenplan in elkaar gezet, om ook andere mensen voorgoed van hun brandend maagzuur af te helpen.

“Hallo Martijn, ik volg je stappenplan tegen brandend maagzuur nu nog maar sinds enkele dagen, maar dankzij je heldere aanpak merk ik nu al veel veranderingen. Ik vecht al 7 jaar tegen zure reflux, voedselintolerantie en lekkende darmsyndroom en ik ben je zo dankbaar voor al de waardevolle kennis die ik uit je stappenplan heb geleerd.”

Het Stop Brandend Maagzuur Stappenplan dat Zeilstra heeft ontwikkeld is een digitale gids, dus je kunt gelijk aan de slag gaan. Het stappenplan is vandaag verkrijgbaar voor de prijs van slechts €47,-

Bestel nu hier en maak gebruik van deze eenmalige promotieprijs van €47,-

Als je niet 100% tevreden bent met het Stop Brandend Maagzuur Stappenplan krijg je gewoon je geld terug.

[JAMA, Brandend-maagzuur]


Vind je dit leuk? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

24 reacties

 1. Mijn gerief om deze schrijven. Geld om de medemens te helpen. Om van maagzuur af tekomen is de directe oplossing backingsoda (sodium bicarbonaat) een halve eetlepel opgelost in een kop water. Dit verlost je van het brandende gevoel in plus/minus 1 minuut. Men moet niet gaan liggen blijf rechtop zitten of staan ivm boeren omdat het soda het zuur neutraliseerd.
  Het remedie om het niet krijgen is het voedselpatroon aantepassen. Veel suiker en koffie een groente en fruitarm patroon verzuurd het lichaam. Succes gegarandeerd.

  35 likes
 2. Even de link bekeken… wat een opgeblazen geleuter zeg, naar Amerikaans voorbeeld inclusief bonussen en spectaculaire kortingen.
  Helemaal gratis en voor nix advies:
  Probeer uit te vinden na welke voedingsmiddelen je maag gaat opspelen. Ik ontdekte dat ik na het eten van wit stokbrood binnen een minuut of vijf maagzuur oprispingen kreeg. Zelfde gold voor die witte (of lichtbruine) bolletjes, 20 stuks voor anderhalve euro. Brood blijkt bij mij een grote boosdoener. Ook op bruine bonen, pompoen, witte wijn, koffie en zeker op combinaties van die voedingsmiddelen reageer ik vaak met opspelend maagzuur.
  Mijn(gratis) advies: stop eens met brood, kijk wat dat bij u voor reactie geeft.
  Dus geen pillen, drankjes, betaalde kuren voor mij, gewoon opletten wat ik eet.

  22 likes
  • Precies….Albert!

   Weet je wat ook te proberen is?
   Als je je maag voelt opspelen wat appelcider azijn in water opgelost (eventueel met wat honing) drinken.
   Want het is vaak een TEKORT aan maagzuur, dat de problemen veroorzaakt.
   Helpt mij PRIMA……..al vele jaren.

   12 likes
  • Pas op met websites waar je geen KvK nummer of BTW nummer kunt vinden. Allemaal verplicht, net als uitgebreide verkoopvoorwaarden, verklaring verzendkosten, retourrecht et cetera.

   0 likes
 3. Zelf heb ik jaren lang last gehad van brandend maagzuur.
  Toen ik mijn dieet omgooide om mijn diabetes te genezen was het brandend maagzuur probleem ook gelijk opgelost, evenals mijn hooikoorts en steeds terugkerende griepjes/verkoudheid.
  Simpelweg deze regels volgen zal je lichaam terug in balans brengen en de meeste kwalen laten verdwijnen:
  Eet 70% (of meer) rauw, 95% vegetarisch en geen melk/melkproducten.
  Doe dit en je zult je in een paar weken tijds als herboren voelen.
  Ik hoef hier geen boek over te schrijven en hoef ook geen geld voor dit advies.

  Groetjes Rene

  9 likes
 4. Oprispend maagzuur is per definitie een gevolg van slecht en onregelmatig eten.

  6 likes
 5. Het is belangrijk om te weten dat brandend maagzuur vaak komt door een TEKORT aan maagzuur,
  Wat kan helpen zijn betaine HCL supplementen.
  Zelf gebruik ik wat keltisch zeezout in water (sole) na het eten, hier zitten mineralen in die de aanmaak van maagzuur stimuleren, dit help goed voor mij!

  4 likes
 6. Dit is echt een goed middel tegen maagzuur en andere maag- darmproblemen; Curcuma.
  Ook wel genoemd als koenjit , kurkuma, geelwortelkruid, temulawak.
  3 theelepels mengen met wat water en opdrinken, kan meerdere malen per dag naar behoefte.

  4 likes
 7. Volgens mij kun je ook resultaat behalen om zuur met zuur te bestrijden. Vele zwangeren hebben last van zuur. Eten dan ook graag zure bommen/augurken. Ben 2x zwanger geweest en het helpt echt. Of ananassap/ yoghurt/melk helpt ook. Vermijdt koolzuurgas.
  Het zelfde geldt voor allergieën. Neem een natuurlijke overdosis. En eigenlijk werkt de pharma ook zo, maar dan chemisch. Langzaam wennen aan een stof. De vaccinaties bv. Maar dat is niet natuurlijk en gebruikt bij/hulpstoffen.
  Tijdje terug kreeg ik voor het eerst een allergiereactie op noten. Dikke wang. 2 dagen. Dacht bij mezelf, ik ga het dus niet mijden, maar zet door. En nu kan ik gewoon weer noten eten. Ik denk dat je psychisch veel zelf kunt helen. Dus moet je angst laten varen. Genieten van eten dus en durven/leren boeren. Want als je ouder wordt dan zakt je lichaam een beetje in elkaar. Mensen worden kleiner als ze ouder worden.

  3 likes
 8. de oplossing: een stukje rauwe aardappel van twee bij twee bij twee ongeveer 🙂 heel goed kauwen en met je speeksel vermengen en dan doorslikken …. en opgelost is je maagzuur

  2 likes
 9. Gewoon veel water drinken, dat gaat het brandend maagzuur vanzelf weg en dat kost bijna niks.

  2 likes
 10. Jullie ontwijken het onderwerp, nl dementie door farmageneesmiddelen, je zou bijna denken om de overbevolking de kop in te drukken, net als drugs, alcohol en Landbouw giffen?

  1 likes
 11. Ik slik Pantoprazol in combinatie met andere medicijnen vanwege een niertransplantatie. Reden voor deze medicatie zou zijn een bescherming van mijn maagwand voor de andere medicijnen die ik slik. Ik zou dan graag willen weten of door het stoppen van Pantoprazol ik niet meer risico ga oplopen omdat de andere medicijnen voor mogelijke complicaties kan zorgen. Heeft iemand ervaring met deze combinatie met andere medicijnen?

  0 likes
  • Ik slik ook, helaas, Pantoprazol. Ik heb mijn hele dieet al omgegooid en heb ook geen overgewicht meer maar desondanks blijf ik last houden van brandend maagzuur. Waarschijnlijk sluit de maagspier niet goed. De enige andere manier om dit op te lossen is volgens mij een operatie. Ik lees hier niets over het probleem van een niet goed sluitende maagspier, het wordt ook onderkend in de medische sector.

   1 likes
  • Kennis van mijn moest na ca onderzoek medicatie, toch maar voor de zekerheid toch maar medicatie slikken, waarbij bij mij de vraag rijst, waar ze mee Bezig zijn?
   Voor een dieet eet je toch ook niet alles omdat het dieet erin past?
   Zou heeeeeel goed nadenken, overwegen of slikken van bepaalde medicijnen wel zinvol Is?

   0 likes
 12. A W Reijersen van Buuren

  Bij mij werkt sla prima om het maagzuur weg te werken. Een paar blaadjes sla per dag totdat de problemen over zijn. Voedsel wat gasvorming in de darmen veroorzaakt, zoals bruine bonen, is ook geen probleem door gelijktijdig wat blaadjes sla te eten.

  0 likes
 13. maagzout en ook backindoda helpen echt! niet wat in supermarkt te koop is, maar bij de apotheek kopen!

  0 likes
  • De reactie op dit is zeer subtiel, voor een verdoving voor een ingreep krijg je toch ook geen klap vd molenwiek?
   Vergeet overigens het placebo effect niet uit te sluiten

   0 likes
 14. Vet eten geeft mij brandend maagzuur. Voorkom vet eten, zoals mayonaise, pizza, bepaalde soepen, chocolade melk.

  0 likes
 15. Het enige echte natuurlijke middel en beste voor de maag is ZOETHOUT!!! u zult versteld staan
  (let wel zoethout is bloeddrukverhogend)
  vermijd als eerste koffie prik thee soep slechte vetten en heet eten..

  0 likes
  • Inderdaad, lekker kokindjes eten! zoethout(sap) en de andere kruiden zijn heel prettig voor de maag. Anders het Ayurvedische middel “bijzuur” werkt erg goed. Succes iedereen!

   0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Kun je genezen van alzheimer? Dit onderzoek suggereert van wel (+wat je ervoor moet doen)

Kun je genezen van alzheimer? Dit onderzoek suggereert van wel (+wat je ervoor moet doen)

Stofjes in groene thee, tomaten en wortelen ...

Veel voorgeschreven medicijnen verhogen kans op dementie met 50 procent. Voor deze middelen moet je oppassen

Veel voorgeschreven medicijnen verhogen kans op dementie met 50 procent. Voor deze middelen moet je oppassen

Veel voorgeschreven medicijnen verhogen de kans op ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 27 februari
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.