Gezondheid

Populaire maagzuurremmers verdubbelen kans op dementie: zo kom je binnen 48 uur ‘voorgoed van brandend maagzuur af’

Help mee door dit met je vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een erg populair geneesmiddel dat bijna twee miljoen Nederlanders slikken voor maagproblemen, verhoogt het risico op dementie met bijna 50 procent. Dat meldt het Journal of the American Medical Association op basis van Duits onderzoek.

De krachtig werkende maagzuurremmers, zogeheten protonpompremmers, werden pas geleden door de Stanford-universiteit nog in verband gebracht met een fors hogere kans op hartproblemen. Mensen die ze slikken hebben daarnaast een 20 tot 50 procent hogere kans op chronische nierziekte.

---Lees verder na dit advertentieblokje---

Het bekendste medicijn in de groep protonpompremmers is omeprazol. Dat medicijn staat al jaren in de top 10 van meest gebruikte medicijnen in Nederland. Pantoprazol en esomeprazol worden ook vrij veel gebruikt.

Onmiskenbaar

Naast de twee miljoen Nederlanders die protonpompremmers op doktersrecept slikken, koopt een onbekend aantal mensen de pilletjes tegen brandend maagzuur zonder recept bij de drogist.

De introductie van protonpompremmers veroorzaakte een ware revolutie in de geneeskunde: maagzweren die vroeger een ernstige of zelfs levensbedreigende ziekte waren, konden ineens met een simpel tabletje genezen en voorkomen worden.

Bij 74.000 75-plussers die de pilletjes gebruikten tussen 2004 en 2011, werden 44 procent meer gevallen van dementie gevonden. Volgens de onderzoekers is de ‘statistische associatie tussen protonpompremmers en een verhoogd risico op dementie onmiskenbaar’.

Oplossing

Populaire maagzuurremmers verdubbelen kans op dementie: zo kom je binnen 48 uur voorgoed van brandend maagzuur afMartijn Zeilstra had acht jaar lang last van brandend maagzuur. Hij was het op den duur zat om constant maagzuurtabletten te moeten slikken. Na die acht jaar vond hij een oplossing. “De meeste specialisten lossen alleen de symptomen van je probleem op,” zegt Zeilstra. “Het slikken van medicatie zorgt alleen voor tijdelijke verlichting.”

Hij kwam erachter dat brandend maagzuur geen ziekte is, maar een bepaalde conditie van je lichaam. Zeilstra kreeg op een dag een telefoontje van een gezondheidsdeskundige en jeugdvriend, die een manier had gevonden om brandend maagzuur op een natuurlijke manier te genezen.

“Het aanpakken van alle zure reflux-factoren met behulp van een natuurlijke preventieve aanpak zorgt voor de permanente uitroeiing van het interne zure reflux-milieu,” zegt hij. “De permanente oplossing tegen brandend maagzuur zit hem in het herstellen van je natuurlijke weerstand tegen brandend maagzuur.”

Veelbelovend

De behandeling werd in 2008 getest in samenwerking met de Mayo Clinic in Arizona. De resultaten waren veelbelovend en leidden tot verdere ontwikkeling van het stappenplan tegen brandend maagzuur, aldus Zeilstra.

“Beste Martijn, ik ben een 57-jarige man uit Amsterdam. Meer dan tien jaar leed ik aan brandend maagzuur en wat was ik verslaafd aan tabletten zoals Rennie en Pantozol. Ik moet zeggen dat uw stappenplan tegen mijn verwachtingen in al mijn vooroordelen heeft weggevaagd; het is een echte uitkomst! In minder dan 2 weken, was mijn pijn op de borst en constant brandende gevoel weg.”

“Het enige dat ik heb gedaan is het toepassen van natuurlijke ingrediënten in de juiste combinatie, op het juiste tijdstip en met de correcte inname,” aldus Zeilstra. Hij heeft samen met zijn jeugdvriend een stappenplan in elkaar gezet, om ook andere mensen voorgoed van hun brandend maagzuur af te helpen.

“Hallo Martijn, ik volg je stappenplan tegen brandend maagzuur nu nog maar sinds enkele dagen, maar dankzij je heldere aanpak merk ik nu al veel veranderingen. Ik vecht al 7 jaar tegen zure reflux, voedselintolerantie en lekkende darmsyndroom en ik ben je zo dankbaar voor al de waardevolle kennis die ik uit je stappenplan heb geleerd.”

Het Stop Brandend Maagzuur Stappenplan dat Zeilstra heeft ontwikkeld is een digitale gids, dus je kunt gelijk aan de slag gaan. Het stappenplan is vandaag verkrijgbaar voor de prijs van slechts €47,-

Bestel nu hier en maak gebruik van deze eenmalige promotieprijs van €47,-

Als je niet 100% tevreden bent met het Stop Brandend Maagzuur Stappenplan krijg je gewoon je geld terug.

[JAMA, Brandend-maagzuur]

5 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

25 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
w
w
8 jaren geleden

Mijn gerief om deze schrijven. Geld om de medemens te helpen. Om van maagzuur af tekomen is de directe oplossing backingsoda (sodium bicarbonaat) een halve eetlepel opgelost in een kop water. Dit verlost je van het brandende gevoel in plus/minus 1 minuut. Men moet niet gaan liggen blijf rechtop zitten of staan ivm boeren omdat het soda het zuur neutraliseerd.
Het remedie om het niet krijgen is het voedselpatroon aantepassen. Veel suiker en koffie een groente en fruitarm patroon verzuurd het lichaam. Succes gegarandeerd.

Albert
Albert
8 jaren geleden

Even de link bekeken… wat een opgeblazen geleuter zeg, naar Amerikaans voorbeeld inclusief bonussen en spectaculaire kortingen.
Helemaal gratis en voor nix advies:
Probeer uit te vinden na welke voedingsmiddelen je maag gaat opspelen. Ik ontdekte dat ik na het eten van wit stokbrood binnen een minuut of vijf maagzuur oprispingen kreeg. Zelfde gold voor die witte (of lichtbruine) bolletjes, 20 stuks voor anderhalve euro. Brood blijkt bij mij een grote boosdoener. Ook op bruine bonen, pompoen, witte wijn, koffie en zeker op combinaties van die voedingsmiddelen reageer ik vaak met opspelend maagzuur.
Mijn(gratis) advies: stop eens met brood, kijk wat dat bij u voor reactie geeft.
Dus geen pillen, drankjes, betaalde kuren voor mij, gewoon opletten wat ik eet.

Roeland
Roeland
8 jaren geleden

Oprispend maagzuur is per definitie een gevolg van slecht en onregelmatig eten.

A W Reijersen van Buuren
A W Reijersen van Buuren
8 jaren geleden

Bij mij werkt sla prima om het maagzuur weg te werken. Een paar blaadjes sla per dag totdat de problemen over zijn. Voedsel wat gasvorming in de darmen veroorzaakt, zoals bruine bonen, is ook geen probleem door gelijktijdig wat blaadjes sla te eten.

Back to top button
25
0
We lezen graag je reactie!x