Homepagina » Financieel » “Goldman Sachs moet voor de problemen in Griekenland opdraaien”
"Goldman Sachs moet voor de problemen in Griekenland opdraaien"

“Goldman Sachs moet voor de problemen in Griekenland opdraaien”

Goldman Sachs moet voor de huidige problemen in Griekenland opdraaien. Dat zegt voormalig bankier bij de zakenbank Jaber George Jabbour tegen The Independent.

Complexe en uiterst schimmige deals uit 2001 tussen Goldman Sachs en de Griekse regering liggen volgens hem aan de basis van de huidige crisis. De bank verdiende minstens 500 miljoen dollar met de dubieuze constructies. De bankier die de constructies bedacht, Antigone Loudiadis, kreeg in het jaar van de deals alleen al 12 miljoen dollar uitbetaald.

"Zakenbank Goldman Sachs moet voor de problemen in Griekenland opdraaien"

Antigone Loudiadis (Independent)

Door de talloze constructies werd de enorme staatsschuld van Griekenland niet volledig zichtbaar in de boeken. Het bedrag in de boeken vertegenwoordigde maar een deel van het risico dat Griekenland werkelijk was aangegaan. Het land liep door Goldman Sachs daardoor veel meer risico dan het dacht, zegt Jabbour.

Via de rechter kan Griekenland de financiële verliezen deels verhalen op Goldman Sachs omdat de zakenbank al die jaren verweven zou zijn geweest in overeenkomsten tussen landen en financiële instellingen. Jabbour is bereid het land bij te staan als adviseur.

Jabbour adviseerde eerder al landen die door deals met banken in de problemen waren geraakt. Zo hielp hij Portugal bij deals die naïeve politici tijdens de financiële crisis hadden gesloten met Londense banken. De zaak leidde zelfs tot een parlementaire enquête die vele ambtenaren en politici hun baan heeft gekost. Ook moesten de banken de Portugese belastingbetaler een forse schadevergoeding uitbetalen.

De oud-bankier onthulde daarnaast hoe Goldman Sachs en de Franse bank Société Générale door hun financiële transacties met Libië miljarden aan belastinggeld hebben buitgemaakt.

[Independent]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
30 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
JansTerZeijle
JansTerZeijle
5 jaren geleden

Mijn gevoel en verstand zeggen dat dit niet gaat gebeuren.

j.c
j.c
Reactie op  JansTerZeijle
5 jaren geleden

Persoonlijk denk ik dat dit wel moet gebeuren en ook zal gebeuren wil de politiek hun geloofwaardigheid behouden, zoals ik het nu zie zijn de politieke leiders stromannen van de elite die zelf geld creeeren langzaam gaan de mensen begrijpen dat de Grieken het slachtoffer zijn van de bankmaffia en niet alleen de Grieken, maar alle mensen van de wereld zijn slachtoffer van dit gezwel op deze aarde!
Tuurlijk wil de politiek de macht behouden die ze via deze maffia hebben maar er zullen andere partijen opstaan die dit gezwel gaan bestrijden !

peter
peter
Reactie op  j.c
5 jaren geleden

“Persoonlijk denk ik dat dit wel moet gebeuren en ook zal gebeuren wil de politiek hun geloofwaardigheid behouden,…”

Je maakt een cruciale denkfout. Geloofwaardigheid kan de politiek werkelijk geen ene enkele reet schelen. Wat de heren en dames politici wel kan schelen, heel veel zelfs, is dat ze voorlopig nog even op hun reet kunnen blijven zitten. En ook kan het ze behoorlijk schelen hoe ze daarna, buiten de politiek, er nog steeds warmpjes bij kunnen blijven zitten. Uiteraard weer op diezelfde vette reet.

huisheks
huisheks
Reactie op  JansTerZeijle
5 jaren geleden

Sterker nog ; je gevoel zit helemaal goed. Men heeft Griekenland in de houdgreep en ze worden nu met het mes op de keel een gigantische poot uitgedraaid.
Ooit gehoord dat een land zijn vliegvelden en havens MOET verkopen aan derden ( wie dat zijn is inmiddels bekend) EN zijn ELECTRICITEITS BEDRIJF.
Hoe bedoelt U – op de knieën – Ze zijn gewoon verkocht en verkwanseld.
En ik zie nu al de richting die Nederland op koerst; precies hetzelfde.
En je hebt gezien dat een referendum geen rot moer uitmaakt.
Volgens het manifest RECHTEN van de MENS. hebben wij recht op zelfbeschikking. JAAAAA ???? Dacht het niet. Dit is het openlijke einde van alle vrije landen. IJsland is de enige die voor dit vieze scenario een stokje heeft gestoken. Maar ik vrees dat zij de enigen zullen blijven. Het lafhartige gedrag van de mensen komt mij mijlenver de strot uit.

peter
peter
5 jaren geleden

Mooi zo, tegengas van binnenuit, ook al is het voormalig binnenuit.

Maar zolang de politiek genoeg garen spint bij de excessen van de bankwereld, zal er niet echt veel veranderen tot de grote massa eindelijk kritisch wordt en zich gaat roeren. Echter, zolang iedere massa zich laat wijsmaken dat bijv het griekse probleem er een is van het griekse volk ipv een zichzelf verrijkende -understatement- elite, gaat er helemaal niets gebeuren. Op die manier gaat het spel gewoon door en kan de massa alleen hopen dat de onafwendbare grote crash nog gaat gebeuren voordat de elite de ‘veilige havens’ overal ter wereld heeft kunnen bereiken.

Een afloop als bij de franse revolutie waarbij vele vervuilers uiteindelijk met hun hoofd hebben moeten betalen zal de elite liever niet meer zo laten gebeuren. Overal in de wereld wordt er gebouwd aan veilige heenkomens voor de happy few. Ook hier is de globarisering duidelijk ingetreden, binnen luttele uren sta je ver van alle brandhaarden met je natje en droogje binnen handbereik al dan niet met meegaande bediende.

Het is maar te hopen dat het ontvangende land dan tegen deze gelukszoekers niet ‘vol is vol’ gaat roepen.

Richard
Richard
Reactie op  peter
5 jaren geleden

Dat riepen de indianen ook.
En iedereen weet wat daar van geworden is.

jenne
jenne
5 jaren geleden

O Yes hang theme high !!!, geloof mij now we moeten van die kwade elite af, heb niets tegen elite, behoor hier zelf ook toe, maar dit is vreselijk er schijnt geen eind aan te komen, het groeid, sneller als ik kan drinken pardon denken, hé prettige Zondag !!!

Trix
Trix
Reactie op  jenne
5 jaren geleden

Bah… Het ene zeggen en het andere doen.

jenne
jenne
Reactie op  Trix
5 jaren geleden

Als je bij niet gekozen sturende groep behoord, kun je veel goeds doen, geld is macht maar brengt niet altijd wijsheid, je kunt heel goed dit zeggen en dat doen, mijn beste !
Dat heet diplomatie, leugentjes om bestwil, het ziet er binnen de elitaire groepen niet anders uit als bij het proletariaat, ook hier heerst vaak het onverstand.
Ik ga er van uit ; de waarheid bevindt zich in het midden !

Faith
Faith
5 jaren geleden

Zwaar gespuis dat Goldman Sacks. Maar waarom doet die Amerikaan zijn neus nog in Europeese zaken steken? Ze hebben alles naar de filistijnen geholpen, meer niet. Zit dat addergebroed nog in Brussel mee te sissen wat er gaat gebeuren?! Daar is nog maar een kruid tegen opgewassen en dat is dat daar iemand indrukwekkend de aandacht op zich weet te vestigen zoals normaliter alleen een Amerikaan dat kan, indrukwekkend met zijn rechterhand gaat wapperen en zegt ”je weet dat dit betekent.” Dit is historische Hollywood spierballen taal waar elke Amerikaan en iedere Amerika aanhanger van onder de indruk is.

Frans
Frans
Reactie op  Faith
5 jaren geleden

Doe A.U.B mee het Nederlandse referendum tegen de euro en tegen de eu.
het Burgercomite EU. We kunnen hier allemaal blijven spuwen, maar wie doet er iets mee?!
Leiden alle reacties op deze site tot verdere bewustwording en wakker worden?
En leidt dit dan tot protest en actie e opkomen voor meer menselijkheid?
doe mee met het referendum Burgercomite EU!!! Alsjeblieft mensen.

Frans
Frans
Reactie op  Frans
5 jaren geleden

En.. koop allemaal een bakje Griekse Kersen. Ook al blijft 50 % als winst hangen bij de handelaren en AH.
De Grieken moeten bv door de Eu opgelegde prijzen vragen voor de produkten. Je kunt in Griekenland bv niet een meer een potje olijven kopen tegen een redelijke prijs. En de winst gaat naar de EU. Wie die ‘EU’ dan ook mag zijn, want dat weten we niet eigenlijk. Nee niet de stromannen en lobbyisten, maar zij die daar boven uitgaan. Bv Goldman-Sachs. en vele andere banken, waaronder de ECB.

Frans
Frans
Reactie op  Faith
5 jaren geleden

Doe A.U.B mee het Nederlandse referendum tegen de euro en tegen de eu.
het Burgercomite EU. We kunnen hier allemaal blijven spuwen, maar wie doet er iets mee?!
Leiden alle reacties op deze site tot verdere bewustwording en wakker worden?
En leidt dit dan tot protest en actie e opkomen voor meer menselijkheid?
doe mee met het referendum Burgercomite EU!!! Alsjeblieft mensen.

Sam
Sam
5 jaren geleden

IN 2015 worden we invaded waar las ik dat weer???

Jeff
Jeff
5 jaren geleden

Heel begrijpelijk, dat zoeken en aanwijzen van daders. Maar wijzen we de goede kant op? Moeten we niet ook kritisch kijken naar bijv. onszelf. Ten slotte, hebben wij ze hun gang laten gaan. Nu gaan we ze opjagen en ophangen? Geloof zelf meer in het tonen van hoe het dan wel kan. Bijv.; we doen zaken met Libië en vervolgens schieten we Kahdaffi dood. De woede en agressie maken soms ook deel uit van mijn systeem, maar aan het einde van het refrein ben ik er niets mee opgeschoten…..de cirkel is nog steeds rond en morgen hebben we er niks van geleerd. Ik roep het wellicht erg vaak hier, maar doe het bij deze weer; we moeten eerst zelf willen veranderen en dat dan ook uitvoeren. Dan pas zal er wereldwijd iets veranderen en van mijn part het huidige systeem in elkaar storten, maar dat lost zich dan vanzelf op.

EllenB
EllenB
Reactie op  Jeff
5 jaren geleden

Je hebt natuurlijk gelijk, maar het is wel begrijpelijk dat we massaal in deze val getrapt zijn.
Rente betalen over een lening leek ons gewoon logisch.
Wat we niet beseften was, dat dit geld alleen op papier bestond.
Dat deze zogenaamde (inflatie) rente, direct in de zakken van de centrale banken zou verdwijnen.
En daar zijn we nu allemaal de dupe van.

Johan
Johan
5 jaren geleden

Jeff, helemaal met jou eens.

ferrimassi
ferrimassi
5 jaren geleden

Goldman sachs is een roversnest. Gaat niks mee gebeuren. En deze klokkenluider word voor het einde van de week tot antisemiet verklaart. Zo rollen ze op wallstreet..

alfred
alfred
5 jaren geleden

Het zou erg mooi zijn als dit eens gebeurde. De banken moeten ook weten dat ze niet onaantastbaar zijn. En goldman aansprakelijk stellen zou een correct signaal uitzenden.

Uiteraard is het wish full thinking. De banken bepalen hoe het met een land gaat. Als griekenland goldman aanpakt dan kunnen ze verdere leningen wel op hun buik schrijven. Vandaar dat het nooit zal gaan gebeuren.

trackback
BOINNK!!! | Eindtijdberichten en ander nieuws, verzameld door: Arie Goedhart
5 jaren geleden
x

Check Also

arts

Arts en corona-klokkenluider: ‘Wij worden voor de gek gehouden en dat is ernstig’

Arts Elke de Klerk werkte van maart ...

griekenland

‘Griekenland is een grote gevangenis. De situatie is onverdraaglijk’

Griekenland is veranderd in een combinatie van ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

30
0
We lezen graag je reactie!x