Homepagina » Financieel » “Goldman Sachs moet voor de problemen in Griekenland opdraaien”
"Goldman Sachs moet voor de problemen in Griekenland opdraaien"

“Goldman Sachs moet voor de problemen in Griekenland opdraaien”

Goldman Sachs moet voor de huidige problemen in Griekenland opdraaien. Dat zegt voormalig bankier bij de zakenbank Jaber George Jabbour tegen The Independent.

Complexe en uiterst schimmige deals uit 2001 tussen Goldman Sachs en de Griekse regering liggen volgens hem aan de basis van de huidige crisis. De bank verdiende minstens 500 miljoen dollar met de dubieuze constructies. De bankier die de constructies bedacht, Antigone Loudiadis, kreeg in het jaar van de deals alleen al 12 miljoen dollar uitbetaald.

"Zakenbank Goldman Sachs moet voor de problemen in Griekenland opdraaien"

Antigone Loudiadis (Independent)

Door de talloze constructies werd de enorme staatsschuld van Griekenland niet volledig zichtbaar in de boeken. Het bedrag in de boeken vertegenwoordigde maar een deel van het risico dat Griekenland werkelijk was aangegaan. Het land liep door Goldman Sachs daardoor veel meer risico dan het dacht, zegt Jabbour.

Via de rechter kan Griekenland de financiële verliezen deels verhalen op Goldman Sachs omdat de zakenbank al die jaren verweven zou zijn geweest in overeenkomsten tussen landen en financiële instellingen. Jabbour is bereid het land bij te staan als adviseur.

Jabbour adviseerde eerder al landen die door deals met banken in de problemen waren geraakt. Zo hielp hij Portugal bij deals die naïeve politici tijdens de financiële crisis hadden gesloten met Londense banken. De zaak leidde zelfs tot een parlementaire enquête die vele ambtenaren en politici hun baan heeft gekost. Ook moesten de banken de Portugese belastingbetaler een forse schadevergoeding uitbetalen.

De oud-bankier onthulde daarnaast hoe Goldman Sachs en de Franse bank Société Générale door hun financiële transacties met Libië miljarden aan belastinggeld hebben buitgemaakt.

[Independent]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • JansTerZeijle schreef:

  Mijn gevoel en verstand zeggen dat dit niet gaat gebeuren.

  5 likes
  • j.c schreef:

   Persoonlijk denk ik dat dit wel moet gebeuren en ook zal gebeuren wil de politiek hun geloofwaardigheid behouden, zoals ik het nu zie zijn de politieke leiders stromannen van de elite die zelf geld creeeren langzaam gaan de mensen begrijpen dat de Grieken het slachtoffer zijn van de bankmaffia en niet alleen de Grieken, maar alle mensen van de wereld zijn slachtoffer van dit gezwel op deze aarde!
   Tuurlijk wil de politiek de macht behouden die ze via deze maffia hebben maar er zullen andere partijen opstaan die dit gezwel gaan bestrijden !

   10 likes
   • peter schreef:

    “Persoonlijk denk ik dat dit wel moet gebeuren en ook zal gebeuren wil de politiek hun geloofwaardigheid behouden,…”

    Je maakt een cruciale denkfout. Geloofwaardigheid kan de politiek werkelijk geen ene enkele reet schelen. Wat de heren en dames politici wel kan schelen, heel veel zelfs, is dat ze voorlopig nog even op hun reet kunnen blijven zitten. En ook kan het ze behoorlijk schelen hoe ze daarna, buiten de politiek, er nog steeds warmpjes bij kunnen blijven zitten. Uiteraard weer op diezelfde vette reet.

    11 likes
  • huisheks schreef:

   Sterker nog ; je gevoel zit helemaal goed. Men heeft Griekenland in de houdgreep en ze worden nu met het mes op de keel een gigantische poot uitgedraaid.
   Ooit gehoord dat een land zijn vliegvelden en havens MOET verkopen aan derden ( wie dat zijn is inmiddels bekend) EN zijn ELECTRICITEITS BEDRIJF.
   Hoe bedoelt U – op de knieën – Ze zijn gewoon verkocht en verkwanseld.
   En ik zie nu al de richting die Nederland op koerst; precies hetzelfde.
   En je hebt gezien dat een referendum geen rot moer uitmaakt.
   Volgens het manifest RECHTEN van de MENS. hebben wij recht op zelfbeschikking. JAAAAA ???? Dacht het niet. Dit is het openlijke einde van alle vrije landen. IJsland is de enige die voor dit vieze scenario een stokje heeft gestoken. Maar ik vrees dat zij de enigen zullen blijven. Het lafhartige gedrag van de mensen komt mij mijlenver de strot uit.

   3 likes
 • Jeff schreef:

  Heel begrijpelijk, dat zoeken en aanwijzen van daders. Maar wijzen we de goede kant op? Moeten we niet ook kritisch kijken naar bijv. onszelf. Ten slotte, hebben wij ze hun gang laten gaan. Nu gaan we ze opjagen en ophangen? Geloof zelf meer in het tonen van hoe het dan wel kan. Bijv.; we doen zaken met Libië en vervolgens schieten we Kahdaffi dood. De woede en agressie maken soms ook deel uit van mijn systeem, maar aan het einde van het refrein ben ik er niets mee opgeschoten…..de cirkel is nog steeds rond en morgen hebben we er niks van geleerd. Ik roep het wellicht erg vaak hier, maar doe het bij deze weer; we moeten eerst zelf willen veranderen en dat dan ook uitvoeren. Dan pas zal er wereldwijd iets veranderen en van mijn part het huidige systeem in elkaar storten, maar dat lost zich dan vanzelf op.

  3 likes
  • EllenB schreef:

   Je hebt natuurlijk gelijk, maar het is wel begrijpelijk dat we massaal in deze val getrapt zijn.
   Rente betalen over een lening leek ons gewoon logisch.
   Wat we niet beseften was, dat dit geld alleen op papier bestond.
   Dat deze zogenaamde (inflatie) rente, direct in de zakken van de centrale banken zou verdwijnen.
   En daar zijn we nu allemaal de dupe van.

   10 likes
 • jenne schreef:

  O Yes hang theme high !!!, geloof mij now we moeten van die kwade elite af, heb niets tegen elite, behoor hier zelf ook toe, maar dit is vreselijk er schijnt geen eind aan te komen, het groeid, sneller als ik kan drinken pardon denken, hé prettige Zondag !!!

  3 likes
  • Trix schreef:

   Bah… Het ene zeggen en het andere doen.

   6 likes
   • jenne schreef:

    Als je bij niet gekozen sturende groep behoord, kun je veel goeds doen, geld is macht maar brengt niet altijd wijsheid, je kunt heel goed dit zeggen en dat doen, mijn beste !
    Dat heet diplomatie, leugentjes om bestwil, het ziet er binnen de elitaire groepen niet anders uit als bij het proletariaat, ook hier heerst vaak het onverstand.
    Ik ga er van uit ; de waarheid bevindt zich in het midden !

    2 likes
 • ferrimassi schreef:

  Goldman sachs is een roversnest. Gaat niks mee gebeuren. En deze klokkenluider word voor het einde van de week tot antisemiet verklaart. Zo rollen ze op wallstreet..

  8 likes
 • peter schreef:

  Mooi zo, tegengas van binnenuit, ook al is het voormalig binnenuit.

  Maar zolang de politiek genoeg garen spint bij de excessen van de bankwereld, zal er niet echt veel veranderen tot de grote massa eindelijk kritisch wordt en zich gaat roeren. Echter, zolang iedere massa zich laat wijsmaken dat bijv het griekse probleem er een is van het griekse volk ipv een zichzelf verrijkende -understatement- elite, gaat er helemaal niets gebeuren. Op die manier gaat het spel gewoon door en kan de massa alleen hopen dat de onafwendbare grote crash nog gaat gebeuren voordat de elite de ‘veilige havens’ overal ter wereld heeft kunnen bereiken.

  Een afloop als bij de franse revolutie waarbij vele vervuilers uiteindelijk met hun hoofd hebben moeten betalen zal de elite liever niet meer zo laten gebeuren. Overal in de wereld wordt er gebouwd aan veilige heenkomens voor de happy few. Ook hier is de globarisering duidelijk ingetreden, binnen luttele uren sta je ver van alle brandhaarden met je natje en droogje binnen handbereik al dan niet met meegaande bediende.

  Het is maar te hopen dat het ontvangende land dan tegen deze gelukszoekers niet ‘vol is vol’ gaat roepen.

  5 likes
 • Emile schreef:

  Ben zelf ook in de val getrapt van geld uitgeven terwijl ik het niet had, heb drie jaar in de schuldsanering gezeten, ik heb uiteindelijk 3 kwart van mn schuld terugbetaald dus de bank (postbank toen) heeft bijna al z’n geld terug gekregen maar ze moeten ook een deel afschrijven zeg maar, dus dat een bank rente vraagt over een lening is heel normaal want het komt vaak genoeg voor dat mensen hun lening niet of gedeeltelijk terugbetalen.
  Als ik het geld bij een loan-shark (maffia) had geleend en niet had terugbetaald lag ik waarschijnlijk nu onder de grond want die gaan denk ik niet akkoord met een “sanering”.
  Uiteraard heb ik ook te maken gehad met de gemeentelijke krediet bank en deze vragen simpelweg waar je het te lenen bedrag voor nodig hebt want ze lenen niet zomaar geld aan iedereen en zo moet het denk ik, iemand die duidelijk zegt hoe een lening werkt, wat je aan rente betaald en ze willen een “bon” zien van hetgeen je hebt gekocht met het geleende geld.
  Kortom: lenen voor burgers zou alleen bij een bank moeten kunnen van de staat zelf, dus maak banken weer eigendom van de staat, het probleem is dat ze ‘privaat” bezit zijn en niemand kan hen regels opleggen, we kunnen alleen op hun menselijkheid een beroep doen, tja, en dat zijn die gasten nou eenmaal niet.

  Ijsland is een goed voorbeeld van een burgermaatschappij en z’n politiek leiders die een middelvinger opstaken naar de bankiers in London en ze gaven helemaal niks terug omdat de schulden cq leningen simpelweg niet deugden.
  Wat wil een bankier doen : Ijsland overnemen, veroveren, claimen ? , ze kunnen helemaal niks, en dat hebben we gezien bij Ijsland, dus ook de Grieken moeten dat doen, schuld op nul zetten en niemand meer wat betalen, wat wil je doen dan ? , Griekenland overnemen ? , en wie moet dat dan gaan doen ?
  We zijn op zoek naar allerlei oplossingen bla bla bla.
  Heel simpel, geld moet gedrukt worden door de bank van een land (DNB) , niemand anders mag dat recht hebben, de staat geeft iedereen dezelfde rente en vraagt dezelfde rente.
  Openbaar vervoer, ziekenhuizen, gezondheidszorg, nutsbedrijven, medicijn fabrikanten, moeten gewoon onderdeel zijn van de staat, dat is niet communistisch maar gewoon logisch, zo hou je ten alletijde de kosten en salarissen op een normaal niveau, en gaat er iets mis bij 1 van deze instellingen dan hoef je als burger maar naar 1 loket en dat is het gemeentehuis cq Den Haag.
  Als je nu ergens een klacht over hebt dan krijg je van de politiek het antwoord, tja, het is een private instelling dus daar hebben we geen vat op, tja.
  Dus ik leef nu in een wereld waarbij alle bedrijven die direct invloed hebben op mijn bestaan zijn geprivatiseerd dus waar heb ik dan nog politiek voor nodig, Den Haag heeft op mijn leven totaal geen impact meer, ik heb niks aan ze en ze kunnen werkelijk niks voor me betekenen, niet over mijn welvaart en zeker niet over mijn welzijn, zieke bende in de wereld !!!

  6 likes
 • jenne schreef:

  De mensen cq Mensheid, zijn gulsig willen te veel en te snel, en daar betaal je een prijs voor, net als te veel eten en drinken, die prijs is een vroegere dood.
  Heb nog nooit iets in mijn leven gekocht, wat een duurzame koop was, met geld van anderen of de bank, met spaargeld, en geluk kom je een eind, maar je bengeld wel altijd achter aan, en alles is kleinder je huis, je autotje, je vacantie, en je buik, maar alles is wel van jou en te overzien, mooi van Einstein twee dingen zijn oneindig, de menselijke domheid, en het universum, alhoewel ik van dat laatste nog niet zo zeker ben.
  Mensen voed je kinderen goed op, laat ze sparen, en leg de ware waarden van het leven uit, daar komen ze al een stuk verder mee !

  1 likes
  • huisheks schreef:

   En laat ze uit de supermarkten alle rot troep van Monsanto en consorten kopen en eten . Je kunt net zo goed zeggen; maak van je kinderen zombies, dan hebben ze niet in de gaten hoe pijnlijk slavernij is.
   Maak ze ziek en oliedom en je houdt ze onder de duim. Dan gaan ze niet in opstand komen en herrie trappen.
   En dan kunnen de haaien doorgaan met graaien !
   HET grote voorbeeld is NEDERLAND; het braafste jongetje van de klas.
   Dus………. zie hoe goed het gaat ………..

   3 likes
 • Faith schreef:

  Zwaar gespuis dat Goldman Sacks. Maar waarom doet die Amerikaan zijn neus nog in Europeese zaken steken? Ze hebben alles naar de filistijnen geholpen, meer niet. Zit dat addergebroed nog in Brussel mee te sissen wat er gaat gebeuren?! Daar is nog maar een kruid tegen opgewassen en dat is dat daar iemand indrukwekkend de aandacht op zich weet te vestigen zoals normaliter alleen een Amerikaan dat kan, indrukwekkend met zijn rechterhand gaat wapperen en zegt ”je weet dat dit betekent.” Dit is historische Hollywood spierballen taal waar elke Amerikaan en iedere Amerika aanhanger van onder de indruk is.

  2 likes
  • Frans schreef:

   Doe A.U.B mee het Nederlandse referendum tegen de euro en tegen de eu.
   het Burgercomite EU. We kunnen hier allemaal blijven spuwen, maar wie doet er iets mee?!
   Leiden alle reacties op deze site tot verdere bewustwording en wakker worden?
   En leidt dit dan tot protest en actie e opkomen voor meer menselijkheid?
   doe mee met het referendum Burgercomite EU!!! Alsjeblieft mensen.

   1 likes
   • Frans schreef:

    En.. koop allemaal een bakje Griekse Kersen. Ook al blijft 50 % als winst hangen bij de handelaren en AH.
    De Grieken moeten bv door de Eu opgelegde prijzen vragen voor de produkten. Je kunt in Griekenland bv niet een meer een potje olijven kopen tegen een redelijke prijs. En de winst gaat naar de EU. Wie die ‘EU’ dan ook mag zijn, want dat weten we niet eigenlijk. Nee niet de stromannen en lobbyisten, maar zij die daar boven uitgaan. Bv Goldman-Sachs. en vele andere banken, waaronder de ECB.

    0 likes
  • Frans schreef:

   Doe A.U.B mee het Nederlandse referendum tegen de euro en tegen de eu.
   het Burgercomite EU. We kunnen hier allemaal blijven spuwen, maar wie doet er iets mee?!
   Leiden alle reacties op deze site tot verdere bewustwording en wakker worden?
   En leidt dit dan tot protest en actie e opkomen voor meer menselijkheid?
   doe mee met het referendum Burgercomite EU!!! Alsjeblieft mensen.

   0 likes
 • alfred schreef:

  Het zou erg mooi zijn als dit eens gebeurde. De banken moeten ook weten dat ze niet onaantastbaar zijn. En goldman aansprakelijk stellen zou een correct signaal uitzenden.

  Uiteraard is het wish full thinking. De banken bepalen hoe het met een land gaat. Als griekenland goldman aanpakt dan kunnen ze verdere leningen wel op hun buik schrijven. Vandaar dat het nooit zal gaan gebeuren.

  3 likes
 • Richard schreef:

  Allemaal lid van de Stoute Jongens Club.

  Onze Rotterdamse Griekse minister van financiën Euclid Tsakalotos is namelijk getrouwd met een Engelse.
  Zij heeft haar sporen verdiend bij JP Morgan en Black Rock, grote Amerikaanse investeerders.

  https://herstelderepubliek.wordpress.com/2015/07/07/nieuwe-griekse-minister-van-financien-tsakalotos-nu-al-door-de-mand-gevallen/

  Hoe gek kan je het bedenken hè?

  3 likes
 • Sam schreef:

  IN 2015 worden we invaded waar las ik dat weer???

  2 likes
 • loeky123 schreef:

  Goldman SachS draait helemaal nergens voor op, dat doe de belastingbetaler

  2 likes
 • Johan schreef:

  Jeff, helemaal met jou eens.

  1 likes
 • karel schreef:

  Vandaar dat de ‘Guy’ zo van leer trekt, in gebrekkig Engels.

  1 likes
 • nunki schreef:

  JP Morgan is veul erger. GMS is een geldmaakmachine. JPM nekt wetenschappelijke sprongen vooruit.

  0 likes
 • Mariatje schreef:

  Heb dr geen verstand van maar is zo iemand niet gewoon een radertje in het geheel?

  0 likes
 • […] 12 07 – ninefornews.nl – “Goldman Sachs moet voor de problemen in Griekenland opdraaien” […]

 • […] 12 07 – ninefornews.nl – “Goldman Sachs moet voor de problemen in Griekenland opdraaien” […]

 • x

  Check Also

  koning

  Koning Willem-Alexander viert vakantie op peperdure boot: ‘Your tax euros at work’

  Koning Willem-Alexander – ‘Hou vol’ – viert ...

  rutte

  ‘Rutte is één van de grootste leugenaars die Nederland ooit gekend heeft’

  Geert Wilders confronteert premier Mark Rutte op ...

  >