Homepagina » Gezondheid » 23 jaar onderzoek: “Kankerpatiënten die chemotherapie weigeren leven tot vier keer langer”
chemotherapie-kanker

23 jaar onderzoek: “Kankerpatiënten die chemotherapie weigeren leven tot vier keer langer”

Kankerpatiënten die een behandeling ondergaan sterven eerder dan patiënten die er niets aan laten doen, zo claimde de inmiddels overleden dr. Hardin B. Jones van de Universiteit van Californië in Berkeley.

“Mijn studies hebben onomstotelijk aangetoond dat onbehandelde kankerpatiënten tot wel vier keer langer in leven blijven dan individuen die worden behandeld,” zei de prominente kankeronderzoeker. “Mensen die een behandeling weigeren leven gemiddeld nog 12,5 jaar. Mensen die een medische ingreep of ander soort behandeling accepteren, leven gemiddeld nog drie jaar!”

“Er is geen twijfel over mogelijk dat het opereren van kankerpatiënten meer kwaad dan goed doet,” zei hij. Over radiotherapie zei hij: “In de meeste gevallen maakt het geen enkel verschil of de machine aanstaat of niet.”

Minder operaties en chemotherapie
25 jaar onderzoek: "Kankerpatiënten die chemotherapie weigeren leven tot vier keer langer"

Dr. Hardin B. Jones (Yale)

Dr. Jones heeft gedurende zijn carrière 23 jaar lang onderzoek gedaan naar kanker. Hij reisde de hele wereld af op zoek naar gegevens over de slopende ziekte en presenteerde zijn bevindingen aan de American Cancer Society en diverse universiteiten.

Dr. Jones pleitte voor minder operaties en chemotherapie. Hij wees erop dat er vandaag de dag net zoveel mensen sterven aan kanker als in de 20e eeuw. “Bij kankerpatiënten die een goede fysieke conditie hebben en hun weerstand verhogen, is de kans groot dat het lichaam zelf in staat is om kanker te bestrijden,” legde hij uit.

Reinste onzin

“Het is je reinste onzin dat de ontdekking van kankersymptomen in een vroeg stadium de overlevingskans van een patiënt verhoogt,” aldus dr. Jones. “Er is geen enkele wetenschapper of studie die dat bewezen heeft.”

Iemand met borstkanker die zich niet laat behandelen leeft vier keer langer dan een borstkankerpatiënt die zich wel laat behandelen: “Een operatie of chemotherapie verhoogt de levensverwachting van een kankerpatiënt niet, maar datzelfde slachtoffer zal een stuk langer in leven blijven als hij of zij de behandeling weigert.”

[AltHealthWorks]


Vond je deze info waardevol? Deel het dan met iedereen op Facebook/Twitter
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

43 reacties

 1. Dit soort berichten gaan eigenlijk te ver. De vrouw van mijn werkgever had kanker. Dankzij de chemotherapie is ze nu volledig genezen. Geen zorgen meer, alle haren terug gegroeid en gelukkig. Zonder deze chemotherapie had ze nu niet meer geleefd.

  47 likes
  • Waarom leest niemand nu serieus wat die man onderzocht heeft? De onderzoeksresultaten zijn zo van internet te plukken. Hoe kan je een onderzoek uit midden jaren 60 geldig verklaren in de huidige tijd? Waarom staat geen 1 van de aangehaalde citaten in het onderzoek? Waarom gewoon niet vermelden wat er wel in het onderzoek staat? Zou dat niet veel interessanter zijn? Of willen ze dat liever niet?
   Tegenwoordig is de “alternative pharma” nog groter dan de “big pharma”. Aan beide zijden worden massa geld verdiend. Aan boekjes vol nonsens, poeders van beschermde dieren, chemische medicijnen die totaal niet werken, flesjes met alcohol waar de kans op een molecule van de werkzame stof nog kleiner is dan het winnen van de staatsloterij etc. etc. Bij beide kampen ben je een dankbaar doelwit om vooral veel geld aan je verdienen. Al was het maar met een website.
   In een reactie las ik dat de waarheid misschien wel in het midden zou liggen. Maar, wat je van beide “kampen” niet mag weten is dat juist het omgekeerde wel eens waar zou kunnen zijn. De waarheid ligt aan beide zijden en juist niet in het midden. Wist je dat bijvoorbeeld: de combi van een chemokuur, een natuurlijk middel (paardenbloemthee of hennepolie), stoppen met roken, gezond eten (eko, geen GMO) en een bootcamp (sporten) de grootste overlevingskans bij sommige vormen van kanker bied?
   Maar dat mag je echt niet weten. Je moet een kant kiezen anders valt er niets aan je te verdienen.

   30 likes
   • Deze meneer Hardin, die in 1978 overleed deed deze uitspraak in 1956!
    Dat was een tijd waarin de chemo nog in de kinderschoenen stond, maar wel hoge verwachtingen gewekt had. Vandaar de teleurstelling van Hardin.

    Als je dit soort jaartallen en omstandigheden weglaat krijg je een indruk alsof het gisteren bekend geworden is.

    http://www.users.on.net/~pmoran/cancer/hardin_jones_and_cancer.htm

    10 likes
   • Mensen lezen inderdaad niet en nemen dit soort berichten voor waar aan… Als je niks aan deze ziekte doet is de kans nog altijd het grootst dat je er aan dood gaat. Chemokuur heeft mijn tante nog 20jaar een goed leven gegeven en is uiteindelijk aan een hartkwaal overleden.

    Nou ben ik geen voorstander van chemo, totaal niet zelfs. Het idee erachter vind ik ook erg stom. Maar helaas is dat tot nu toe nog de beste wat er tegen te doen is. Goed is het niet maar soms moet je kiezen voor het minst erge.

    7 likes
  • Het probleem met ‘dit soort berichten’ is dat dit berichten zijn uit de jaren 50; zo’n zestig jaar geleden. Er is sinds die tijd gelukkig een boel verandert: Hier een artikel van iemand die echt heeft uitgezocht wat Dr. Hardin Jones heeft gezegd, dan blijkt het wel iets anders dan bovenstaande artikel doet vermoeden:
   http://www.users.on.net/~pmoran/cancer/hardin_jones_and_cancer.htm

   32 likes
  • Denk dat de waarheid in het midden zweeft, een kankerpatiënten hebben alle verschillende fysieke lichamelijke condities bij een zelfde aandoening, je moet behoorlijk sterk zijn als je chemotherapie ondergaat.

   22 likes
  • De laatste jaren worden regelmatig mensen met kanker gediagnostiseerd terwijl de tumor goedaardig is. Behandeling werkt dan altijd want de patiënt had geen kanker!

   Om te stellen dat de patiënt dood zou zijn geweest is absoluut flauwekul. Dat weet je alleen als je twee zelfde patiënten afzonderlijk wel en niet behandelt!

   Slagingspercentage chemokuur is 2,1%. Cijfers worden kunstmatig omhoog geschroefd.

   http://www.chrisbeatcancer.com/how-effective-is-chemotherapy/

   11 likes
   • Hoe kom jij aan je 2,1%, werk jezelf met kankerpatienten?

    4 likes
   • @Nexus: “Slagingspercentage chemokuur is 2,1%. ”

    Nee, dat zegt dat onderzoek helemaal niet! Dit is het (samengevatte) resultaat van het onderzoek waar dit fabeltje op is gebasseerd:

    “Results:
    The overall contribution of curative and adjuvant cytotoxic chemotherapy to 5-year survival in adults was estimated to be 2.3% in
    Australia and 2.1% in the USA.”
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15630849

    Dus het is niet zo dat het slagingspercentage van chemo slechts 2.1%, de bijdrage aan de algehele overlevingskans op bepaalde kankers is 2.1%: iets volkomen anders!

    3 likes
   • inderdaad. Bijvoorbeeld: Schildklierkanker is niet altijd kwaadaardig, een behandeling waarbij de gehele schildklier verwijderd wordt betekent een leven lang afhankelijk van synthetisch schildklierhormoon, met enorme gevolgen voor energie, psychische gesteldheid.

    2 likes
  • Natuurlijk. Het zou wat zijn om het in alle gevallen negatief te laten verlopen. Ze weten echt wel waar ze mee bezig zijn. Het doel is echter niet om je met chemo te laten genezen, maar ze moeten wel een bepaalde percentage geloofwaardigheid erin houden; anders verdienen ze er niets aan. Als je zo wanhopig bent, dan kies je wel voor chemo; je weet niet(s) beter(s).

   18 likes
  • hans van der sluis

   de waarheid zal inderdaad in het midden liggen, mijn vrouw is na de ontdekking van borstkanker niet behandeld , maar wel 100% genezen. Het is een keuze die je maakt en waar je jezelf op instelt. Maar waar ik persoonlijk een beetje bang voor ben is dat de chemo ook de gezonde cellen dood….en die heb je hard nodig. Maar wellicht heb ik het mis.

   12 likes
  • Ze heeft nu ook zeker 4x zoveel kans later een andere vorm van kanker te krijgen.

   5 likes
  • De conclusie die getrokken wordt is niet dat een chemo niet werkt maar dat mensen die geen behandeling langer leven dan zij die wel een behandeling kiezen.

   Dat is ook logisch want de chemo is een ware aanslag op je lichaam. Het vreet je weerstand op.
   Ja de chemo kan kanker verdrijven, maar als je dan bv na enkele jaren opnieuw kanker krijgt omdat je weerstand dusdanig is afgenomen kun je alsnog sterven. Als je niet behandeld heb je igg de kwaliteit van leven tot zo lang mogelijk en wordt je niet doodziek van de chemo.

   4 likes
  • Dat is uiteraard mooi dat het zo gelopen is maar als ze zich niet had laten behandelen was ze dan gestorven of was ze dan ook volledig genezen ???? Dat blijft dus de vraag die nooit beantwoord zal worden dus…….
   W. Visser Neuenhaus BRD

   0 likes
 2. @draco, dankzij of ondanks de chemokuur dat zij volledig is genezen?
  Je weet niet of de vrouw van je werkgever was overleden of was blijven leven als zij de chemokuur niet had genomen.

  Het is ergens natuurlijk ook erg gek dat je denkt beter te worden als je je lijf vol stopt met gif en je lijf stuk bestraald.

  Vast dat de cijfers laten zien dat er nu minder mensen dood gaan aan kanker dan vroeger vanwege al die bevolkingsonderzoeken van tegen wordig . Zouden de personen die de diagnose kanker of voorstadium kanker na een bevolkingsonderzoek krijgen daadwerkelijk (vrijwel) allemaal kanker krijgen en eraan dood gaan zonder chemo/bestraling?

  18 likes
  • Zei zij terwijl zij weer wat gmo voer uit de supermarkt naar binnen werkte.

   Chemo en bestraling verdienen niet de schoonheidsprijs, maar werken tot nu toe wel het beste.
   Wat wil je Mariska, een mooi antwoord of een waar antwoord. The blue or the red pill mr Andersson?

   Word wakker beste prinsjes en prinsesjes. Het leven is bikkelhard. Ervaar jij dit anders dan heb je heel heel veel geluk en is dankbaarheid en bescheidenheid op zijn plaats.

   9 likes
   • En ‘the red pill’ is in jouw ogen een chemokuur? Misschien moeten we het ‘no cure no pay’ principe invoeren, kijken of er dan nog steeds zoveel chemokuren worden voorgeschreven!

    8 likes
   • Het werkt echt niet het beste. Er zijn zoveel alternatieven die veel effectiever zijn gebleken de afgelopen eeuw onderdrukt, daar wordt je niet goed van wat die mongolen der mensheid flikken.

    Hier een samenvattinkje.
    http://brekendnieuws.nl/09-02-16-acht-succesvolle-kankerbehandelingen-die-verboden-zijn.html

    De documentaire reeks “The Truth About Cancer” moet je ook eens bekijken daarin worden tal van hedendaagse opties in genoemd voor de behandeling van kanker.

    8 likes
   • Jahoor Mariska, blijf jij vooral in je droomwereldje, waar ze nog nooit van medicijnen hebben gehoord en iedereen oud en gelukkig wordt.

    Ik ben echt benieuwd hoe jullie handelen indien bij jullie zoiets wordt geconstateerd (niet dat ik iemand die verschrikkelijke ziekte gun overigens). Maar het is echt te gek voor woorden hoe sommige mensen zichzelf hier hebben gehersenspoeld en hebben laten hersenspoelen….

    8 likes
 3. Ik zou chemo weigeren.

  29 likes
 4. Wat wel helpt is CBD pasta in combinatie met THC pasta. zoek maar op dan zal men de ogen uitkijken over alle berichten en goede resultaten die dit heeft op de genezing van kanker. mensen die waren opgegeven en toch weer helemaal hersteld. inmiddels zijn er ook de nodige onderzoeken geweest waarin het steeds duidelijker wordt dat de hennepplant meer geneest dat dat er door de farma mafia wordt uitgegeven aan medicatie

  27 likes
 5. Artsen willen patiënten ook helemaal niet beter maken, moeten we ons goed voor ogen houden, ze willen geld verdienen aan de behandelingen, dat is heel wat anders. De artsen kijken dan helemaal niet of een behandeling wel zin heeft of niet, omdat ze aan zinloze behandelingen die schadelijk zijn meer kunnen verdienen. De patiënt is onwetend, en zo werkt de gezondheidszorg in ons land. Te kinderachtig, beneden peil, en slechts voor commercieel gewin.

  6 likes
  • Ja, want je wordt arts omdat je geld wilt verdienen aan iemands leed. En de betaling voor de behandelingen gebeurt handje contantje, boter bij de vis dus.

   Nog ff….

   4 likes
  • annick Vanderaarden

   Artsen willen heel graag mensen beter maken, hoe durf je zoiets te schrijven.
   Dit zijn ook mensen hoor, heb al veel meegemaakt en ben blij dat er artsen zijn met een hart van goud.

   3 likes
 6. Een uitspraak gedaan in 1956… 60 jaar geleden dus.

  9 likes
  • Zou jij alsjeblieft je ogen niet open willen doen voor de waarheid? Als je hier niet over alles totaal out of the box denkt en je ook niet overal complottheorieën in ziet, ben je niet gewenst… 😉

   3 likes
 7. Super artikel!

  10 likes
 8. Heb mijn beide ouders de laatste paar jaar verloren aan kanker. Zij gebruikten beiden een chemo-kuur. Geen idee of ze zonder beter af waren, wel had ik het idee dat ze beroerder werden van het spul. Mijn ouders gingen altijd af op wat de artsen zeiden. Dit waren dokters die mijn ouders weldegelijk beter wilden hebben, of ik moet mij daar heel erg in vergissen. Ook de artsen staan vaak met de rug tegen de beruchte muur. Wat chemo betreft, zie ik het zo; als je een vlekje op je t-shirt hebt, kun je dat natuurlijk ook schoonmaken met zoutzuur. Je beschadigt alleen wel het weefsel. Wat is wijsheid? ik houw het erop, dat het een keuze is. Een keuze die je alleen maar kan maken als je in die situatie zit.

  9 likes
 9. Er zijn soorten kanker die goed te behandelen zijn. Je zou dan dom zijn om je niet te laten behandelen. Andere kankersoorten zijn niet te behandelen en deze personen zijn proefkonijnen voor de wetenschap

  7 likes
 10. De kankerindustrie is groter dan de woonmarkt, denk aan 2008 en stel je voor als we kanker goedkoop leren genezen.

  3 likes
 11. Het gaat natuurlijk om gemiddelden. Er zullen mensen zijn die dankzij of ondanks chemo langer leven, niet direct aan de kanker overlijden. Wellicht ook door een wake -up-call, dat er iets bij die persoon verandert, in levenshouding en voedingspatroon. Kan ook zomaar zijn dat diegene op dat moment niet overlijdt maar een aantal jaar later wel en dat de doodsoorzaak anders benoemd wordt. Dan heeft diegene een of andere kwaal door een verzwakt systeem en overlijdt daaraan of aan de kanker die terugkomt. Die eerste behandeling heette dan succesvol te zijn omdat ze even iemands leven kunnen rekken. Een uitgeput paard nog even de zweep geven, zodat ie doorkachelt, waarna ie instort.
  Aan de andere kant mensen die langer leven met de kanker of de kankercellen kwijtraken.
  Ook de soort kanker kan nog uitmaken. En mensen die wat bewuster leven en dan toch kanker krijgen doen misschien meer hun best om wat aan hun ziekte te doen. Mensen die denken dat alles hen overkomt, alles met medicijnen willen oplossen zullen ook eerder voor chemo kiezen, denken dat ze geen keuze hebben. Zulke mensen geloven ook eerder in hun ziekte. En dan wordt het zelfgenezend vermogen niet aangesproken.

  2 likes
  • Ik ben het met u eens. Het zelfgenezend vermogen van t lichaam is sterk. Maar door alle rotzooi die we binnen krijgen, stress, luchtvervuiling, ons eten, make-up ed., zijn de cellen in ons lichaam verzwakt en werken daardoor niet optimaal. Als je daar bewust van bent let je beter op wat je eet bv, al valt t in deze maatschappij niet mee om nog gezonde voeding binnen te krijgen.

   1 likes
 12. Ja, dat hebben we ook wel gezien bij Silvia Millecam. Liet zich ook niet behandelen. Nu dood.

  1 likes
 13. ik heb 3 nichten dood aan de chemo kuur en een nicht niet die geen chemo gedaan heeft maar cbd gebruikt super

  1 likes
 14. Het domein vd kanker industrie moet strenger bewaakt worden?
  RIVM heeft dit door eindeloos vaccinaties uit te delen wel duidelijk gemaakt?

  0 likes
 15. Je hoort dus inderdaad regelmatig beweringen zoals: “zonder chemotherapie had hij/zij nu niet meer geleefd”. Hoe weet je dat dan??? In het geval van borstkanker is dit een interessante studie (eentje waarover je nooit iets zal vernemen van je oncoloog): “Therefore, for every 100 nonpalpable cancers found through mammography alone, 54 would presumably have gone away” https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3320224/

  Moet je eens aan een oncoloog vragen hoeveel percent van alle borstkanker (indien nooit ontdekt zou zijn) vanzelf weg zou gaan. Het antwoord dat ik kreeg was: zo goed als zero. Officieel ligt het cijfer tussen 1 op 50.000 en 1 op 100.000. Niet dus! Wat mensen niet beseffen is dat dokters vanuit hun vermeende kennis over kanker en andere ziekten het gevoel hebben patiënten tegen zichzelf te moeten beschermen, desnoods door schaamteloos liegen – heb dat zelf al regelmatig moeten ontdekken, maar dat kan enkel als je je verdiept in het wel en wee van de medische sektor. Veel geluk nog, mensen!

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Pas op met CT-scans. Ze verviervoudigen de kans op deze vorm van kanker

Pas op met CT-scans. Ze verviervoudigen de kans op deze vorm van kanker

Een CT-scan – een technologisch hoogstandje dat ...

Mammografie verergert de kankerepidemie. Deze onderzoeken laten zien hoe dat komt

Mammografie verergert de kankerepidemie. Deze onderzoeken laten zien hoe dat komt

Mammografie leidt niet alleen tot overdiagnose en ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
PGlmcmFtZSBzcmM9Ii8vd3d3LnBheXByby5ubC9wcm9kdWN0ZW4vaW50ZXJuZXRfc3VjY2VzX2dpZHNubF8tX2ludGVybmV0X21hc3RlcmNsYXNzLzMzMDY2LzMxMjUxL2l3Yy9odHRwczovL3d3dy5pbnRlcm5ldHN1Y2Nlc2dpZHMubmwvaXdjX3JlZGlyZWN0IiBuYW1lPSJteWlGcmFtZSIgc2Nyb2xsaW5nPSJubyIgZnJhbWVib3JkZXI9IjAiIG1hcmdpbmhlaWdodD0iMHB4IiBtYXJnaW53aWR0aD0iMHB4IiBoZWlnaHQ9IjEwMCUiIHdpZHRoPSIxMDAlIiBhbGxvd2Z1bGxzY3JlZW4+PC9pZnJhbWU+