Homepagina » Natuur en Milieu » Populairste Franse weerman van tv gehaald: “Klimaatverandering is oorlogsmachine die ons vasthoudt in angst”
Populairste Franse weerman van tv gehaald: "Klimaatverandering is oorlogsmachine die ons vasthoudt in angst"

Populairste Franse weerman van tv gehaald: “Klimaatverandering is oorlogsmachine die ons vasthoudt in angst”

De populairste weerman van Frankrijk is door de Franse publieke omroep France Télévisions met verlof gestuurd nadat hij een boek had gepubliceerd waarin hij schrijft dat klimaatwetenschappers ‘de wereld gijzelen’.

Philippe Verdier presenteert normaal gesproken iedere avond op France 2 voor vijf miljoen kijkers het weerbericht. De ‘Monsieur Météo’ schitterde deze week door afwezigheid, nadat hij van zijn baas verplicht op vakantie moest. Hij wordt ervan beschuldigd een klimaatscepticus te zijn.

Verdier werd van tv gehaald na publicatie van een boek waarin hij schrijft dat ’s werelds meest vooraanstaande klimatologen en politieke leiders het volk met gemanipuleerde gegevens proberen te overtuigen van klimaatverandering.

Wereldwijd schandaal

In een video zegt Verdier: “Iedere avond horen vijf miljoen Fransen mij praten over de wind, de wolken en de zon. Er is echter iets heel belangrijks waarover ik niet met jullie heb kunnen praten. We zijn gijzelaar geworden van een wereldwijd schandaal over klimaatverandering – een oorlogsmachine die ons vasthoudt in angst.”

Verdier, die ontkent dat hij een klimaatscepticus is, zegt dat er wetenschappers zijn die gemanipuleerd worden en alleen in dienst staan van de verblinde media, commerciële ngo’s en religies die op zoek zijn naar nieuwe manieren om geld te verdienen.

Dat was voor de baas van Verdier genoeg om hem van tv te halen. France 2 wil geen commentaar geven op het vertrek van de weerman. “Hij is op vakantie,” zei de zender. Tegenover RTL radio zei Verdier: “Ik heb een brief gekregen waarin staat dat ik niet hoef te komen. Ik ben geschokt.”

“Beschamend”

In het boek staat ook een hoofdstuk over de positieve impact van klimaatverandering in Frankrijk. Zo is de wijnoogst beter dan voorheen, sterven er ’s winters minder mensen en komen er door het warmere weer meer toeristen naar Frankrijk.

De timing van het boek ligt gevoelig omdat de Franse regering eind dit jaar een belangrijke klimaattop organiseert. Verdier schreef ook een kritische brief aan Hollande, waarin hij de president fileert. De brief werd gepubliceerd door een Franse nieuwssite.

Hij besloot het boek te schrijven na een bijeenkomst met de Franse minister van Buitenlandse Zaken, waarin weermannen en -vrouwen kregen te horen dat ze tijdens het weerbericht de nadruk moesten leggen op klimaatverandering.

“We worden onder druk gezet om te zeggen dat de ondergang nabij is als we niet opschieten. Dat is beschamend,” besloot Verdier.

[The Local]
0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
x

Check Also

rutte

Kijk: Rutte spreekt hier evident namens het World Economic Forum (en niet namens het Nederlandse volk)

Begin dit jaar sprak premier Mark Rutte ...

schwab

Klaus Schwab noemt Covid-19, klimaatverandering en 4e industriële revolutie ‘belangrijkste uitdagingen’

Klaus Schwab, oprichter van het World Economic ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

0
We lezen graag je reactie!x