Homepagina » Natuur en Milieu » Florida verbiedt de term klimaatverandering
Florida verbiedt de term klimaatverandering

Florida verbiedt de term klimaatverandering

In de Amerikaanse staat Florida mogen ambtenaren in hun officiële communicatie geen gebruikmaken van de term klimaatverandering. Dat schrijft het Florida center for investigative reporting (FCIR).

Ambtenaren van het Departement Milieubescherming (DEP) in Florida hebben van hun oversten de opdracht gekregen om de begrippen ‘klimaatverandering’, ‘opwarming van de aarde’ en ‘duurzaamheid’ niet meer te gebruiken in elke vorm van officiële communicatie, e-mails en rapporten.

De aanbeveling dateert van kort nadat de huidige gouverneur van de staat, de Republikein Rick Scott, in 2011 werd verkozen. Het rapport van het DEP uit 2009-2010 gebruikt nog 15 keer het woord klimaatverandering. In hetzelfde document voor het jaar 2014-2015 valt de term alleen in de officiële titels van rapporten of conferenties uit het verleden.

Gouverneur Scott heeft herhaaldelijk gezegd dat hij er niet van overtuigd is dat klimaatverandering wordt veroorzaakt door menselijke activiteit zoals de verbranding van fossiele brandstoffen en ontbossing.

[MO]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

13 reacties

 1. Ben benieuwd waarom de redactie dit artikel plaatst. Vermoedt de redactie dat gouverneur Scott handelt uit gezond verstand? Vindt de redactie dit een terecht en verstandig besluit?
  Het lijkt er meer op dat de gouverneur zijn macht misbruikt. Zet dat maar boven het artikel: “Gouverneur Florida misbruikt zijn macht en snoert klimaatwetenschappers de mond.”

  22 likes
  • Oeboema misschien moet jij jezelf eens verdiepen in de materie..
   heel het universum warmt op niet alleen de aarde, het is een hoax om angst te zaaien en chemtrails over je te kunnen sprayen en geld te verdienen..
   oké wat ontbossing betreft ben ik niet met hem eens, ik vind dat voor iedere gekapte boom er 1of 2 terug moet(en) worden gezet ..

   5 likes
   • “…heel het universum warmt op niet alleen de aarde,… ”
    Lulkoek. Sommige planeten vertonen opwarming, andere afkoeling. weer andere geen verandering. Elke planeet heeft zijn eigen klimaatsysteem, met meerdere factoren die een rol spelen. OP Aarde zijn de spelers die in aanmerking komen voor een snelle stijging in korte tijd, zoals we die in de laatste pakweg 50 jaar zien alleen de zon en de broeikasgassen. Van de zon weten we dat die de laatste 50 jaar iets minder energie is gaan geven, van de broeikasgassen weten we dat die de afgelopen 50 jaar flink gestegen zijn (m.n. CO2 en CH4). De conclusie ligt voor de hand.

    18 likes
    • Hoi henk001
     ik zeg het misschien verkeerd dat het hele universum opwarmt in de zin dat op andere planeten ook ijskappen smelten ect , dat bedoel ik er dus mee..
     dus ja je hebt gelijk dat het allemaal afhankelijk is van vele factoren waar het 1 opwarmt en ander afkoelt.

     laat duidelijk zijn dat ik bewust ben dat wij als mens verkeerd bezig zijn..
     en niet perse wij zelf, maar de elite die alles voor ons beslist en achterhoud sinds mensen heugenis..
     maar dat dat mede komt door manipulatie, indoctrinatie, misleiding ect..
     laat ook duidelijk zijn dat de info is dat chemtrails waar we mee besproeid worden zorgt voor een opwarming van de aarde..
     het hele global warming verhaal is in mijn ogen om een waardeloze satanische agenda door te drukken, en om geld te verdienen en angst te zaaien onder de mensen..
     we worden net als met de bijbel gebeurd dus alleen maar gedrukt op ons zogenoemde zondaars gedrag..
     en dat terwijl de meeste van ons goede en liefhebbende mensen zijn die misleid worden van hier tot lutje broek en weer terug..
     er is al 100 jaar vrije stroom, nee niet de machine maar de stroom die het levert..
     er is al 100 jaar een elektrische auto en die is zolang tegengehouden door de elite, die over onze aarde en onze rug geld willen verdienen.
     en lekker hun leventje willen leiden, terwijl ons de pestpokken moeten werken voor een korstje brood..
     dus er is de laatste 100 jaar geen technologische revolutie geweest maar juist een anti technologische revolutie, want we hadden zoveel beter kunnen gaan ..
     als tenminste de satanische vrienden van Babylon dat niet tegen hadden gehouden..
     daar komt nog bij, alle testen van atoom bommen en vele andere oorlogs wapens en tuig
     haarp die in de ionosfeer zit te wroeten en zo kan ik nog een paar uur verder gaan..
     het komt er op neer dat er overal oorlog is om olie omdat en fossiele brandstoffen om de wereld nog meer naar de klote te brengen..
     als het zo’n issue was die opwarming waren ze wel overgegaan op de technologieën die er al zijn in een noodvaart..
     maar dat willen ze niet want ze willen alles voor hunzelf houden met controle en het klein en ontwetend houden van mensen..
     al met al gewoon 1 grote hoax hele opwarming verhaal..
     GRT Mono

     4 likes
   • Dus jij zegt dat er iets is dat het HELE universum opwarmt…

    Inderdaad henk: ‘Lulkoek.’ Mono, Leg jij mij maar eens even uit welke eigenschap van het vacuum dat naar voren komt…

    Volgens mij is de absolute minimum temperatuur toch echt wel iets wat meerdere malen geprobeerd te benaderen is.

    Tjonge, jonge, jonge. Ik denk dat er meer financieel belang is bij het ontkennen van het broeikaseffect… Iets met fossiele brandstoffen

    8 likes
 2. In het kader van, als je je ogen dicht doet en er niet over praat gaat het vanzelf wel weg…

  19 likes
 3. Je ambtenaren verbieden om bepaalde woorden te gebruiken. Dat is volgens mij gewoon censuur.

  18 likes
 4. Duurzame ontwikkeling is ontwikkeling die aansluit op de behoeften van het heden zonder het vermogen van toekomstige generaties om in hun eigen behoeften te voorzien in gevaar te brengen, aldus de definitie van de VN-commissie Brundtland uit 1987. Maar je mag natuurlijk geen rekening houden met toekomstige generaties. Stel je voor!. Dan doe je je egoïstische zelf immers te kort!

  17 likes
 5. Hier gebeurt ook van alles om dingen te verdoezelen. Reacties in de telegraaf mogen vrijwel alleen pvv of fascistisch gestemd zijn. Je wordt gewoon afgewezen.(ik schreef dat ik het niet normaal vond dat Teeven en co met miljoenen criminelen paaien en geld in eigen zakken steken, terwijl een bijstand oma een megaboete krijgt, omdat ze op haar eigen kleinkinderen paste.( buiten het weekend om). Klik je anti pvv, dan komt er automatisch een plusje bij aan de andere kant. Het volk wordt zo dom gehouden. Let op de verkiezingen. Uitslag voor mij is al bekend. D66 Waarom? Zij zijn voor de EU. Media valt onder de EU. Media houdt mensen dom(afleiding), maar zorgt wel voor de juiste winnaar. Het groter plan(NWO) zal doorgaan. Vrijwel iedereen moet onteigend worden van bezit en geest. Middenstand is al bezig om kapot te gaan en nu de mensen met veel geld. Zal eens leuk zijn als dit compleet in beeld zou kunnen worden gebracht.
  Vb. dat mensen met veel geld(aandelen) nu worden kapot gemaakt. De aandelen worden minder waard, want er is geld bijgedrukt enz. Alleen de grootaandeelbezitters zoals het koningshuis en ander goede bloedlijnen, die niet, want die bepalen de kleine aandeelhouders en de overnames. Alles loopt dus in de lijn via de piramideconstructie naar een NWO. Camelot is zo’n wereldovernameorganisatie. Zij verzorgen leegstaande gebouwen met bijbehorende constructies en die vind ik verdacht. Ook de eigenaren. Zonder mega inleg en ruimere regels kun je nooit zoiets opzetten.
  Nog een voorbeeldje: de man, die familie van de Mol bedreigde had ook te maken met aandeelverliezen. Heb ik 1 keer vluchtig gehoord in de media op tv.
  We worden dus langzaam geheel slaaf van het systeem. En daar kun je boven staan met zweverige oplossingen(je geest), maar je lichaam/ruimte om te ontplooien enz. wordt wel geketend. Dus gebeurt er wel degelijk iets met ons, waar je geen vat op hebt.

  10 likes
 6. Eindelijk een wijze Gouverneur die ook zijn mond nog eens open doet.
  Eens kijken hoe lang hij nog op zijn plekkie zit.

  7 likes
 7. In het artikel staat dat de gouverneur wel in klimaatverandering gelooft, maar dat het niet door menselijk handelen komt. Dus vreemd dat hij het woord dan verbiedt. Als hij het nu over ‘global warming’ had …

  6 likes
 8. Ik ben ervan overtuigd dat het klimaat evolueert, en dat uitstoot een klein impact heeft, maar het is niet de mens die klimaat evolutie zal stoppen; het is een excuus voor overheden om meer belasting etc te heffen .

  4 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

award-winnende

Award-winnende klimaatactivist biedt excuses aan voor klimaatbangmakerij (en wordt gecensureerd)

De award-winnende klimaatactivist Michael Shellenberger schreef voor ...

elektrische auto

Studie: Elektrische auto verre van klimaatvriendelijk. ‘Grote misrekening’

In Duitsland is de elektrische auto ‘verre ...