Gezondheid

5 x ‘Mind Over Matter’-bewijs. Zo krachtig is ook jóuw brein!

Help mee door dit artikel met je kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het menselijk onderbewustzijn is nauwelijks te doorgronden. Toch zijn er manieren om invloed uit te oefenen op het onderbewustzijn, waarmee je nieuwe deuren kunt openen in je dagelijks leven. Michel Lejeune van Trancewerk is expert op het gebied van het menselijk onderbewustzijn en de afgelopen tien jaar heeft hij tienduizenden mensen geholpen bij het oplossen van problemen, zowel mentaal als lichamelijk, die hun oorsprong vinden in het onderbewuste deel van het brein.

Lejeune zegt: “Soms denken mensen dat ziek worden of bepaalde fysieke problemen alleen met fysieke oplossingen behandeld kunnen worden. Dit is pertinent niet waar en berust op een denkfout. Soms zien we een ogenschijnlijk ‘wonder’, als iemand met behulp van zijn of haar gedachten een ziekte als bijvoorbeeld kanker overwint. Maar het mechanisme achter het ‘wonder’ is dat diegene gebruik heeft gemaakt van de kracht van het eigen onderbewustzijn. En dat is eenvoudig, als je weet wat je moet doen. Als je dat niet weet, kun je een geleide meditatie- of hypnosesessie gebruiken, zodat je bij de hand genomen wordt. Zo simpel is het. Het is voor zover ik weet de snelste en makkelijkste manier om iets aan jezelf te verbeteren.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

“Maar geloof niet wat ik zeg”, besluit hij, “test het uit en ervaar het zelf.”

Trancewerk biedt nu tijdelijk alle hypnosesessies in de categorie lichamelijke gezondheid aan voor slechts 10 euro per stukKik hier voor een overzicht van alle sessies in deze categorie.

Wil je meer weten over de kracht van de geest?

Lees dan hieronder de vijf ‘Mind over Matter’-bewijzen, en sta versteld van het potentieel dat ook jóuw onderbewustzijn heeft!

monkBewijs 1 – Het menselijk lichaam als hete kachel
Tibetaanse monniken hebben een betere controle over hun geest en lichaam dan de gemiddelde persoon. Wat extra bijzonder is, is dat sommige monniken bewust hun fysieke processen kunnen beïnvloeden, zoals bloeddruk en lichaamstemperatuur. In één experiment werd een groep Tibetaanse monniken getest door een groep artsen.

De monniken kregen natte, koude (onder 10 °C) lakens omgeslagen en zij namen plaats in een nog koudere ruimte van 4,5 °C. Normale mensen zouden al vrij snel onderkoeld raken, maar de monniken niet. Zij pasten een techniek toe die bekend staat als ‘g Tum-mo’ en binnen enkele minuten ontstond er stoom. Hun lichamen werden zo warm dat de koude natte lakens binnen een uur compleet droog waren.

 

multiple personalityBewijs 2 – Meervoudigepersoonlijkheidsstoornis (MPS)
Meervoudigepersoonlijkheidsstoornis, of MPS, is een mentale conditie die op veel gebieden interessant is. Wellicht is het meest bizarre fenomeen dat wanneer iemand van persoonlijkheid wisselt, de fysieke kenmerken ook meetbaar mee wisselen. Zo kan de ene persoonlijkheid allergisch zijn voor iets, en de andere persoonlijkheid niet.

Ook kan de ene persoonlijkheid diabetes hebben, en de andere persoonlijkheid niet. En er is meer. Bloeddruk, oogdruk en zelfs oogafwijkingen verschillen meetbaar per persoonlijkheid. Eén persoonlijkheid kan een zware bril nodig hebben, terwijl een andere persoonlijkheid zonder bril, haarscherp kan zien. En dit alles speelt zich af in één en hetzelfde lichaam!

 

medicineBewijs 3 – Het placebo-effect
Een placebo is een nepmedicijn dat geen werkzame stoffen bevat, maar tóch werkt, omdat de patiënt denkt dat hij of zij een echt medicijn krijgt. Er zijn wereldwijd honderdduizenden tests en experimenten gedaan en elke keer blijkt dat de menselijke geest sterker is dan welk medicijn dan ook. Een groot probleem voor Big Pharma is dat het placebo-effect sterker lijkt te worden en beter werkt dan chemische medicijnen zoals bijvoorbeeld Prozac.

 

 

golf1Bewijs 4 – Sportvisualisatie verbetert prestaties en conditie
Veel atleten beweren dat zij betere fysieke prestaties neerzetten als zij mentaal de prestatie al geleverd hebben. Een extreem voorbeeld is dat van luchtmachtkolonel George Hall, die ten tijde van de Vietnamoorlog gedurende meer dan zeven jaren opgesloten zat in een Vietnamese gevangenis. Veel mensen zouden knettergek geworden zijn, maar Hall niet.

Hij had van zijn cel een ingebeelde fijne plek gemaakt waar hij elke dag golf speelde. Hij visualiseerde de hem bekende golfcourses en liep van de ene tee naar de volgende, onderweg bedenkend welke club hij voor zijn volgende putt nodig zou hebben. Hij praatte met denkbeeldige mensen die hij tegenkwam en voelde in gedachten zelfs de wind op zijn gezicht. En dit alles in zijn kleine cel van iets meer dan twee bij twee meter!

Toen hij na zevenenhalf jaar vrij kwam, was hij niet broodmager en verzwakt. Integendeel! Hij werd al vrij snel uitgenodigd om in New Orleans mee te doen aan een groot golfevenement. Tot ieders verbazing scoorde hij 76, en dat na zevenenhalf jaar geen golf te hebben gespeeld. Mensen vroegen hem of het beginnersgeluk was, maar toen vertelde hij hen over zijn ervaringen in de cel, waar hij elke dag gemiddeld negen holes speelde.

Zijn brein had het verschil tussen visualisatie en realiteit nauwelijks gemerkt, wat bleek uit zijn golfprestaties! Denk eens aan de mogelijkheden die zulke verbeeldingskracht biedt!

 

jack-schwartzBewijs 5 – Pijn blokkeren
Jack Schwarz was een in Nederland wonende Joodse schrijver die in de Tweede Wereldoorlog een verschrikkelijk leven leidde in een Nazi-concentratiekamp. Hij werd erger gemarteld en meer uitgehongerd dan de meesten fysiek aan konden. Om met zijn situatie om te kunnen gaan leerde hij mediteren. Op een bepaald moment was hij daar zover mee dat hij de pijn volledig kon blokkeren, waardoor hij de martelingen met gemak kon doorstaan.

Na zijn bevrijding ging Schwarz door met zijn Mind-over-Matterpraktijk en hij demonstreerde regelmatig dat hij pijn kon blokkeren door dikke zeilmakersnaalden door de biceps van zijn arm te steken, zonder pijn en zonder verwonding. Hij liet ook zien dat hij de bloedstroom op commando kon stoppen en starten door een gat te maken in zijn arm. Schwarz is onderzocht door de Menninger Foundation en zij bevestigden dat hij inderdaad met zijn geest deze controle had over zijn lichaam.

Een andere zeer bekende persoon die zijn autonome zenuwstelsel weet te beheersen is natuurlijk ‘Iceman’ Wim Hoff.

Test het zelf

Wil je zelf ook de kracht van je eigen onderbewustzijn gebruiken? Klik dan hier voor de categorie Lichamelijke Gezondheid op Trancewerk.nl en download één of meerdere sessies voor slechts tien euro per stuk. Beslis snel, want de aanbieding verloopt over enkele dagen, en als je het interessant vindt deel dit bericht dan ook op Facebook!

[Harvard UniversiteitNew York Times, Avatarepc, MSFame, Jack Schwarz, Trancewerk]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
trackback
Eindtijdberichten en ander nieuws verzameld door: Arie Goedhart | Silvia's Boinnk!!!
8 jaren geleden
Back to top button