Mens en Dier

Premier doet opmerkelijke uitspraak over platteland: ‘Dit is Rutte ten voeten uit’

Help ons door deze informatie met jouw vrienden op je social netwerk te delen!

In aanloop naar het kabinetsberaad over de monsterzege van BBB heeft premier Rutte gezegd dat er meer geld naar het Nederlandse platteland moet.

De modellen die we in Nederland hebben – om geld te verdelen – houden weinig rekening met het feit dat er ook gebieden zijn waar op een groter landoppervlakte minder mensen wonen, zei Rutte tijdens een persconferentie met de Duitse bondskanselier Scholz.

https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
Ga weg

De premier krijgt veel kritiek over zich heen. Telegraaf-verslaggever Wierd Duk merkt op: “Eerst moest BBB een electorale bedreiging vormen eer dit doordrong.”

“Natuurlijk zegt Rutte dit. Hij is veel te veel opportunist om het kabinet en het regeerakkoord uit te voeren. Dat is nu niet in zijn belang,” reageert neuroloog Jan Bonte.

“Dit is Rutte ten voeten uit. Het de wind uit de zeilen te nemen van zijn politieke opponenten, door met ze mee te waaien, en als de wind draait, gewoon meewaaien met de volgende windrichting. Hij heeft het al talloze malen gedaan, en doet het gewoon weer.”

Columnist Marianne Zwagerman haalt uit naar Rutte: “Niet alles is af te kopen. Ga weg.”

Echt geen nieuwe informatie

“Na 12 jaar lang beleid te ontwikkelen en formuleren op basis van empirische modellen, komt deze uitspraak niet zo heel overtuigend op mij over,” stelt Welmoed Vlieger, hoofd beleid van Groep Omtzigt.

Kamerlid Pieter Omtzigt wijst erop dat in 2016 uit onderzoek al duidelijk was dat het platteland te weinig geld kreeg. Nota bene minister Blok (VVD) weigerde dat recht te zetten.

“Dit is echt geen nieuwe informatie,” aldus Omtzigt. “Dit is dus geen reactie op nieuwe inzichten, maar een reactie op verkiezingsuitkomsten.”

SP-raadslid Michel Verschuren schrijft: “Deze man zoekt nooit de schuld bij zichzelf of het economisch systeem waar hij zo in gelooft. Alsof het hem overkomt. Zo denigrerend.”

4.9 135 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

78 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Nog niet!
Nog niet!
10 maanden geleden

Theater.

Victor Hugo
Victor Hugo
10 maanden geleden

Huichelaar!

Geert-Jan
Geert-Jan
10 maanden geleden

Psychopaat pur sang

Wakkere Henkie
Wakkere Henkie
10 maanden geleden

”Rutte is zo’n goedzak. Geweldige premier’
Als je achterlijk bent en nog in de fabeltjes gelooft 😉

Back to top button
78
0
We lezen graag je reactie!x