Buitenland

Journalist: ‘Wat er gebeurt in Australië is alarmerend, extreem en gevaarlijk’

Help ons door deze informatie met jouw vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De overheid van Zuid-Australië doet proeven met een systeem dat burgers dwingt via een overheidsapp binnen 15 minuten een foto van zichzelf te sturen om te laten weten waar ze zijn. Als burgers niet op tijd reageren, wordt de politie ingeschakeld.

Ja, echt. The Atlantic heeft er een stuk over gepubliceerd waarin de auteur zich afvraagt of Australië zich nog wel een democratie kan noemen gezien de verlammende maatregelen die de overheid heeft opgelegd aan de bevolking.

De overheid van Zuid-Australië is van plan een app uit te rollen die willekeurig contact zoekt met mensen en die vraagt om binnen 15 minuten te reageren met een foto. Als mensen niet op tijd laten weten waar ze zijn, start de politie een klopjacht.

Enkelband

De app is vergelijkbaar met een enkelband die de bewegingen van gevangenen volgt die onder huisarrest zijn geplaatst, een maatregel die overigens eerder dit jaar werd overwogen door de Australische autoriteiten.

“Wat er gebeurt in Australië is alarmerend, extreem en gevaarlijk,” reageerde journalist Glenn Greenwald.

Langs deuren gaan

Afgelopen maand zei de premier van deelstaat Victoria dat autoriteiten ‘niet zullen schromen langs deuren te gaan’ om Australiërs te onderwerpen aan een coronatest.

De Australische overheid heeft ook plannen om de politie toegang te geven tot social media-accounts:


[Summit News]

4.9 51 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit goed?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
129 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Arnie
Arnie
1 jaar geleden

Dit is een van de onderdelen van de the great reset……

Annette
Annette
1 jaar geleden

O.k. Dit is ENG, DOODENG! ALS de Australiërs NU nog niet opstaan, dan zijn ze verloren. En niet alleen ZIJ. Wij ook, want Australië is niet anders dan een proeftuin om te kijken hoe vér ze met de bevolking kunnen gaan.
Ik zou zeggen: tot hier en niet verder.
Het krankzinnige idee dat je met een overheidsapp moet rondlopen of -rijden en je je dan binnen 15 minuten moet melden. Zijn ze helemaal van de ratten besnuffeld!
Mijn antwoord is duidelijk: niemand moet meer met zijn of haar smartphone op weg gaan. Als je niet zo’n ding hebt, kunnen ze je ook niet bereiken. Kijken wat er DAN gebeurt.
Wat betreft het langs de huizen gaan om zomaar even een test af te nemen.
Laat dat HIER niet gebeuren, want ze komen voor een gesloten deur. Daar hebben wij al heel wat maatregelen voor genomen. Uiteraard ga ik daar veiligheidshalve niet op in. Maar jullie zullen vast wel begrijpen wat ik bedoel.

Oleehop
Oleehop
1 jaar geleden

Gewoon even een rondje demonstreren. Is alles weer snel ok.

Piet
Piet
1 jaar geleden

Whahaha.. In wat voor peuterklas leven we???

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

129
0
We lezen graag je reactie!x