Mens en Dier

Premier Rutte ‘heeft de beschaving geheel verlaten’

Help anderen door dit met iedereen op je social netwerk te delen!

Zaterdag hebben honderden mensen in Rotterdam meegedaan aan een manifestatie om gedupeerden van de toeslagenaffaire te steunen. Onder anderen Kamerleden Renske Leijten en Pieter Omtzigt liepen mee.

Als gevolg van de doorgeslagen fraudeaanpak van de Belastingdienst moesten tienduizenden ouders ten onrechte hun ontvangen kinderopvangtoeslag terugbetalen. Zo’n 1115 kinderen van gedupeerden werden door de toeslagenaffaire uit huis geplaatst.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
Zegt-ie dat nu écht met droge ogen?

Er hebben zich inmiddels 53.000 mensen gemeld als gedupeerde van de affaire. Premier Rutte was niet aanwezig bij de manifestatie. Hij had ‘andere verplichtingen’. “Maar ik ben zeer nauw bij dit onderwerp betrokken zoals u weet,” zei Rutte donderdag na de ministerraad tegen de pers. “Het is een ongelooflijk ingewikkeld vraagstuk.”

Op de vraag of dit nog jaren gaat duren voor die ouders, antwoordde de premier: “Ja, dat vrees ik wel. Voordat je alles hebt afgewikkeld, ben je echt een tijdje verder.”

“Zegt-ie dat nu écht met droge ogen? Onacceptabel!” reageerde Leijten.

Dus onder een volgend kabinet

Juridisch adviseur Roger Vleugels constateert: “Rutte geeft aan dat de toeslagenaffaire pas over jaren, dus onder een volgend kabinet, opgelost zal zijn. Die man heeft de beschaving geheel verlaten.”

“Heeft iemand een verklaring voor het feit dat de Belastingdienst sneller miljoenen kan terugstorten naar vermogende mensen dan naar de slachtoffers van de toeslagenaffaire?” vraagt Vleugels, docent gespecialiseerd in openbaarheid van bestuur.

4.9 132 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

166 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Hugo
Hugo
1 jaar geleden

Ik snap nog steeds niet dat deze aartsleugenaar daar nog steeds zit als MP, Deze psychopaat wordt door duistere figuren de hand boven zijn hoofd gehouden. als hij werkzaam was geweest in het bedrijfsleven had die gast al lang ontslagen geweest.
Het zal zijn suikeroom Klaas Zwabber wel zijn die hem op deze post houd tot dat de Great Reset is voltooid. God mag ons behoeden voor dat kwaad.

Jos Veraart
Jos Veraart
1 jaar geleden

Die vent TOTAAL DEBIEIL

André
André
1 jaar geleden

WEF

F.B.
F.B.
1 jaar geleden

Vuile schoft is het. Lekker je eigen volk op de laatste plaats zetten, maar miljarden naar Oekraïne en naar de opvang voor Oekraïners . Voor dit volk kan ineens alles gedaan en geregeld worden, doe dat voor je eigen volk. Zo moeilijk is dat toch niet te regelen.

Back to top button
166
0
We lezen graag je reactie!x