Buitenland

President Mexico: Politici die lockdowns instellen gedragen zich als ‘dictators’

Help anderen door deze info met anderen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Mexicaanse president Andrés Manuel López Obrador heeft lockdowns tijdens een persconferentie een vorm van ‘dictatuur’ genoemd. Hij zei tegenover het aanwezige journaille dat dergelijke maatregelen de ‘autoritaire instincten’ van overheden verraden.

De populistische leider, die door zijn aanhangers ook wel AMLO wordt genoemd, zei dat politici die lockdowns afkondigen zich gedragen als ‘dictators’. Hij zei ook dat autoriteiten door middel van de coronalockdowns willen laten zien dat ze houden van een zware aanpak en een dictatuur zijn.

“Veel van hen laten hun autoritaire aard zien,” voegde hij toe. López Obrador merkte op dat het van fundamenteel belang is om ‘vrijheid te garanderen’.

De Mexicaanse president benadrukte ook dat het dragen van mondkapjes niet verplicht, maar vrijwillig moet zijn. “Iedereen is vrij. Wie een mondkapje wil dragen om zich veiliger te voelen, mag dat doen,” citeerde persbureau AP López Obrador, die zelf vrijwel nooit een mondkapje draagt.

Verkwistend en zinloos

Hoewel veel andere Zuid-Amerikaanse landen strenge lockdowns hebben ingesteld, heeft AMLO zich uitgesproken tegen verplicht thuisblijven. De Mexicaanse overheid vindt het massale testen ‘verkwistend en zinloos’.

Sommige lokale overheden in Mexico hebben de politie ingezet om coronaregels te handhaven, wat heeft geresulteerd in schandalen. López Obrador zei dat deze maatregelen vrijwillig moeten zijn.

[Summit News via National File]

5 47 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
47 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Jan
Jan
2 jaren geleden

Voor het geval wij niet ontkomen aan het vaccin: bevatten straks alle vaccins nano en RNA? Of komen er ook vaccins zonder deze bestanddelen

Ertje
Ertje
2 jaren geleden

Deze man snapt het!

Jeff
Jeff
2 jaren geleden

Tja, dat is ook wel makkelijk lullen, in een land waar de drugskartels de dienst uitmaken. Niet dat ie ongelijk heb hoor, maar kijk is in je spiegel.

Joyce Ramgatie
Joyce Ramgatie
2 jaren geleden

Lockdown is het schenden van onze rechten.

Negeer alle maatregelen..Het ligt aan ons om deze illegale maatregeling toe te laten !!
Wij het volk moet zelf beslissen over onze leven..
Rutte MOET weg
Hugo MOET weg
GEEN MONDKAPJES DRAGEN !!
Dictators NIET toelaten!!NEDERLAND WEER NEDERLAND !!

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

47
0
We lezen graag je reactie!x