Buitenland

President van Servië waarschuwt voor ‘groot wereldconflict’ binnen nu en 2 maanden

Help anderen door dit artikel met jouw vrienden op je social media te delen!

We zullen verzeild raken in ‘een groot wereldconflict’, zo heeft de president van Servië gewaarschuwd. Dat zou volgens hem binnen nu en twee maanden al kunnen gebeuren.

Aleksandar Vucic deed deze verontrustende uitspraken bij de VN-Veiligheidsraad in New York. Tegenover de Servische staatszender RTS zei hij dat er overal ter wereld crises woekeren.

Veel dodelijker

De Servische president waarschuwde dat de strijd in Oekraïne nog veel dodelijker gaat worden. Ik ga ervan uit dat we de fase van de speciale militaire operatie achter ons laten en een groot gewapend conflict aanstaande is. De vraag is nu of we binnen een bepaald tijdsbestek, misschien zelfs binnen een maand of twee, in een groot wereldconflict verzeild gaan raken dat we sinds de Tweede Wereldoorlog niet meer hebben gezien, aldus Vucic.

Hij deed zijn uitspraken op dezelfde dag dat de Russische president Poetin een gedeeltelijke militaire mobilisatie afkondigde. Er wordt overgegaan op de mobilisatie van 300.000 reservisten.

Geen bluf

“Als de territoriale integriteit van ons land wordt bedreigd, zullen we alle beschikbare middelen gebruiken om onze mensen te beschermen. Dit is geen bluf,” zei Poetin.

In zijn speech beschuldigde de president het Westen van nucleaire chantage. Hij zei dat Rusland ‘veel wapens’ heeft om mee te reageren, die in bepaalde opzichten moderner zijn dan die van de NAVO.


[Summit News]

4.9 80 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie goed?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
132 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Jos Veraart
Jos Veraart
2 maanden geleden

Cu Allemaal door Amerika EU Navo VN

Deneb
Deneb
2 maanden geleden

De eerste klap is een daalder waard.

Victor Hugo
Victor Hugo
2 maanden geleden

Hetgeen al een hele tijd duidelijk is door de houding van de VS en Europa. Men is er duidelijk op uit om het conflict te laten escaleren tot een wereldgebeuren. Als een financieel systeem op instorten staat volgt er gewoonlijk een oorlog, waarin men zoveel mogelijk vernietigt om het nadien weer terug op te bouwen…

jan de wit
jan de wit
2 maanden geleden

Was toch vanaf t begin duidelijk. Misschien toch 24-09-22

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

132
0
We lezen graag je reactie!x