Buitenland

President van Servië waarschuwt voor ‘groot wereldconflict’ binnen nu en 2 maanden

Help door deze info met vrienden op je socials te delen!

We zullen verzeild raken in ‘een groot wereldconflict’, zo heeft de president van Servië gewaarschuwd. Dat zou volgens hem binnen nu en twee maanden al kunnen gebeuren.

Aleksandar Vucic deed deze verontrustende uitspraken bij de VN-Veiligheidsraad in New York. Tegenover de Servische staatszender RTS zei hij dat er overal ter wereld crises woekeren.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png
Veel dodelijker

De Servische president waarschuwde dat de strijd in Oekraïne nog veel dodelijker gaat worden. Ik ga ervan uit dat we de fase van de speciale militaire operatie achter ons laten en een groot gewapend conflict aanstaande is. De vraag is nu of we binnen een bepaald tijdsbestek, misschien zelfs binnen een maand of twee, in een groot wereldconflict verzeild gaan raken dat we sinds de Tweede Wereldoorlog niet meer hebben gezien, aldus Vucic.

Hij deed zijn uitspraken op dezelfde dag dat de Russische president Poetin een gedeeltelijke militaire mobilisatie afkondigde. Er wordt overgegaan op de mobilisatie van 300.000 reservisten.

Geen bluf

“Als de territoriale integriteit van ons land wordt bedreigd, zullen we alle beschikbare middelen gebruiken om onze mensen te beschermen. Dit is geen bluf,” zei Poetin.

In zijn speech beschuldigde de president het Westen van nucleaire chantage. Hij zei dat Rusland ‘veel wapens’ heeft om mee te reageren, die in bepaalde opzichten moderner zijn dan die van de NAVO.


[Summit News]

4.9 80 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie interessant?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

131 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Jos Veraart
Jos Veraart
1 jaar geleden

Cu Allemaal door Amerika EU Navo VN

Deneb
Deneb
1 jaar geleden

De eerste klap is een daalder waard.

Victor Hugo
Victor Hugo
1 jaar geleden

Hetgeen al een hele tijd duidelijk is door de houding van de VS en Europa. Men is er duidelijk op uit om het conflict te laten escaleren tot een wereldgebeuren. Als een financieel systeem op instorten staat volgt er gewoonlijk een oorlog, waarin men zoveel mogelijk vernietigt om het nadien weer terug op te bouwen…

jan de wit
jan de wit
1 jaar geleden

Was toch vanaf t begin duidelijk. Misschien toch 24-09-22

Back to top button
131
0
We lezen graag je reactie!x