CoronaBuitenland

Totale chaos in Australië: ziekenhuizen stromen vol, geen bedden beschikbaar, ambulances in de wachtrij

Help door dit met iedereen op je socials te delen!

De situatie in de ziekenhuizen in de Australische deelstaat Victoria is buitengewoon ernstig. Het is chaos. De ziekenhuizen stromen vol en ambulances staan in de wachtrij.

Afgelopen vrijdag kondigde de ambulancedienst in Victoria code rood af: ambulances moesten zo vaak uitrukken dat voor 70 patiënten niet meteen een ambulance beschikbaar was. “Het is een ernstig probleem. Het is nog niet eens winter,” klaagde Mark Putland, directeur van de spoedeisende hulp van het Royal Melbourne Hospital.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Hij zei dat mensen op de spoedeisende hulpafdeling gemiddeld negen tot 10 uur moeten wachten tot ze aan de beurt komen. Sommige patiënten moeten meer dan 20 uur wachten vanwege een tekort aan bedden.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Schokkend

De problemen beperken zich niet tot Melbourne. Ook in de steden Shepparton en Bendigo waren geen ambulances beschikbaar. Het probleem is dat ambulances patiënten niet kwijt kunnen op de overvolle spoedeisende hulpafdelingen. Ze moeten noodgedwongen op de stretcher van de ambulance blijven liggen omdat er simpelweg geen bedden beschikbaar zijn.

Het afgelopen jaar is het aantal patiënten dat op stretchers moet wachten verviervoudigd. “Schokkend,” zei een ambulancebroeder die anoniem wil blijven omdat hij niet met de media mag praten. Het gaat daarbij onder meer om mensen die een beroerte of hartaanval hebben gehad en die onmiddellijk moeten worden behandeld door een cardioloog.

Gezondheidscrisis

Verslaggeefster Christine Ahern van de Today Show zei daarnaast dat vrouwen op de spoedeisende hulp bevallen vanwege een ‘chronisch tekort aan verloskundigen’. Zij sprak van een ‘gezondheidscrisis’.

Een woordvoerder van de autoriteiten zei te verwachten dat de druk op de ziekenhuizen deze winter verder gaat toenemen.

Waarom zijn mensen zo ziek in Australië? Het veilige en effectieve vaccin zou er toch voor zorgen dat de ziekenhuizen juist níet overstromen?

4.9 137 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

101 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Annie
Annie
1 jaar geleden

Binnenkort ook in Nederland!!!

Maria
Maria
1 jaar geleden

En zwijgen als het graf en doorgaan met spuiten!

sjef
sjef
1 jaar geleden

Het tekort aan huizen los je dus ZO op. Rutte en Co ligt op schema.

Nojojo
Nojojo
1 jaar geleden

Onbegrijpelijk dat een regering die heeft gekozen voor deze gifprikken en druk uitgeoefend heeft deze te nemen nog niet afgezet zijn en in het gevang zitten. Dat alle landen nog zo braaf luisteren naar de duivels die de mens kapot prikt omdat ze de satanisten dat willen. Landverraad moet gestopt, leugen virologen de bak in en zeker de opgekochte lamlendige politieke nest in de EU pek en veren wegwezen ermee

Back to top button
101
0
We lezen graag je reactie!x