Financieel

Presidentskandidaat Bernie Sanders: “Onze economie wordt gemanipuleerd door de mensen aan de top”

Help mee door deze informatie met jouw kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Bernie Sanders, de progressieve Democratische senator die het in de Amerikaanse voorverkiezingen opneemt tegen Hillary Clinton, zegt dat de economie wordt gemanipuleerd door ‘de miljardairsklasse’.

Tijdens een speech in het volgepakte auditorium van de Liberty University in Virginia zei hij onlangs dat ‘onze economie is ontworpen door de rijkste mensen in het land om de belangen van de rijksten te behartigen, ten koste van de rest van de bevolking’.

Met andere woorden: de inkomensongelijkheid wordt in stand gehouden door de rijken. “Deze economie wordt gemanipuleerd door de mensen aan de top,” zei Sanders. “We hebben een boodschap voor de miljardairsklasse: je kunt niet alles hebben.”

Armoede

Miljoenen mensen werken voor verschrikkelijk lage lonen, terwijl 58 procent van al het nieuwe inkomen gelijk naar de rijkste 1 procent gaat, aldus Sanders. Hij zei ook dat 20 procent van alle kinderen in Amerika – en 40 procent van de Afro-Amerikaanse kinderen – in armoede leeft, terwijl het aantal miljonairs en miljardairs alleen maar stijgt.

De presidentskandidaat ging onlangs in Washington DC met een aantal economen in gesprek over het Griekse schuldenfiasco. Hij trok tijdens het welkomstwoord een parallel met de Verenigde Staten en de manier waarop de 1 procent het economische systeem manipuleert.

Rijken en machtigen

Meer dan 70 jaar geleden kwamen de economische leiders van 44 landen bijeen in een hotel in Bretton Woods in New Hampshire om internationale financiële en economische regels op te stellen. Tijdens die conferentie werden het Internationaal Monetair Fonds en de Wereldbank opgericht.

“Voor iedereen die zich hierin heeft verdiept is het duidelijk dat het internationale financiële systeem wordt gemanipuleerd door de rijken en machtigen,” zei Sanders. “De 85 rijkste mensen ter wereld bezitten meer dan de armste helft van de bevolking, meer dan drie miljard mensen.”

“Volgens Oxfam zal de rijkste 1 procent volgend jaar meer rijkdom in handen hebben dan de overige 99 procent,” ging hij verder. “We moeten gaan nadenken over nieuwe financiële regels om de inkomensongelijkheid terug te dringen, niet alleen in Griekenland en Puerto Rico, maar overal ter wereld.”

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

0
We lezen graag je reactie!x