Homepagina » Straling » Straling mobieltje gelinkt aan tumoren bij ratten. Dit Amerikaanse overheidsonderzoek is reden tot zorg
Straling mobieltje gelinkt aan tumoren bij ratten. Dit Amerikaanse overheidsonderzoek is reden tot zorg

Straling mobieltje gelinkt aan tumoren bij ratten. Dit Amerikaanse overheidsonderzoek is reden tot zorg

Hoge blootstelling aan radiofrequente straling die wordt uitgezonden door je mobieltje veroorzaakt kanker bij ratten. Dat blijkt uit een tweetal overheidsstudies.

De studies, die zijn uitgevoerd door de Amerikaanse gezondheidsautoriteit NIH, laten zien dat blootstelling aan hoge stralingsniveaus resulteert in tumoren in het weefsel rond zenuwen in het hart van mannetjesratten.

Zowel mannetjes- als vrouwtjesratten die werden blootgesteld aan de straling vertoonden tekenen van hartschade, aldus de onderzoekers.

Veel hoger

De stralingswaardes lagen veel hoger dan waar je normaal gesproken aan wordt blootgesteld als je belt met je mobieltje.

Bovendien werd het hele lichaam van de knaagdieren aan de straling blootgesteld.

Deze bevindingen hoeven dus niet per se van toepassing te zijn op het gebruik van mobieltjes door mensen, aldus NIH-wetenschapper John Bucher in een verklaring.

Overeenkomsten

“We zagen echter dat de tumoren die verschenen tijdens deze studies, overeenkomsten vertoonden met tumoren die eerder zijn waargenomen tijdens sommige studies naar mensen die vaak met hun mobieltje bellen,” waarschuwde hij.

Pasgeboren ratten en hun moeders die tijdens het zogen en de zwangerschap werden blootgesteld aan de straling, waren lichter.

Meest uitgebreide

Bucher zei dat dit tot op heden de meest uitgebreide onderzoeken zijn naar de gezondheidseffecten van blootstelling aan radiofrequente straling bij ratten en muizen.

Beide studies zijn hier te vinden.

[CBS San Francisco]


Vond je dit interessant? Klik dan hieronder om te delen op Facebook/Twitter
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

7 reacties

 1. voor de mensen die fysiek bewijs nodig hebben.

  https://www.youtube.com/watch?v=-WnNlnDyRag

  4 likes
 2. ” Scheduled Peer Review Date: March 26 to 28, 2018 ”

  Kwalijke zaak dat men nu al hoog van de toren blaast zonder dat de peer review heeft plaatsgevonden. Misschien vertrouwen ze er niet op dat dit onderzoek ongeschonden uit de peer review komt en gooien ze vast alles de media in. Dan blijft de boodschap altijd hangen, ongeacht de uitkomst van de peer review.

  3 likes
 3. Door het onderzoek dat ik met een zendmast bij Den Bosch bezig ben, begin ik hier bijna aan te geloven?

  0 likes
 4. Ach wie belt er nou nog met zijn mobieltje. Appen, Snapchatten etc. dat is het nieuwe bellen geworden. Laat dat onderzoek naar bellen met een mobiel maar zitten. Wat veel interessanter is, wat het effect op je ogen is, met al dat gestaar op je telefoon.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

5G

‘Wow! Voormalig hoofd Microsoft Canada waarschuwt voor gevaren 5G. Overtuigend’

Robert Jensen heeft op Twitter een filmpje ...

5G

Staat voor rechter gesleept om ‘gevaarlijke’ 5G-straling. ‘Help ons de uitrol van 5G te stoppen!’

Een stichting sleept de overheid voor de ...