Gezondheid

10 redenen waarom melk niet goed voor je is

Help mee door dit met vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Melk werd lange tijd gepromoot als gezondheidsdrankje. Het bevat essentiële vitamines en mineralen als fosfor en calcium. Een glas melk houdt je botten sterk en gezond, zo werd gedacht.

Zweedse onderzoekers ontdekten onlangs dat veel melk drinken helemaal niet zo goed is als vaak wordt beweerd. Wie veel melk drinkt, kan eerder doodgaan. Hoewel het Voedingscentrum stelt dat melk en melkproducten een goede manier zijn om genoeg calcium binnen te krijgen, zijn er genoeg redenen om aan te nemen dat melk lang niet zo gezond is als we ooit dachten.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

1. Het drinken van melk voorkomt botbreuken niet

Vrouwen die meer dan drie glazen melk per dag drinken, hebben een grotere kans op botbreuken dan vrouwen die minder melk drinken. Vrouwen die veel melk drinken, hebben twee keer zoveel kans op een heupfractuur.

2. Melk kan bijdragen aan hartziekte

Sommige onderzoekers zijn van mening dat het vetgehalte in melk bijdraagt aan een verhoogd risico op een hartaanval. Kaas en yoghurt zouden juist een positief effect hebben.

3. Het drinken van melk is natuurlijk noch nodig

Professor Jonathan Brostoff van het King’s College London heeft gezegd dat mensen er niet op zijn gemaakt om na de kindertijd melk te blijven drinken. “Alleen in West-Europa kunnen we dankzij een genetische mutatie als volwassene melk tolereren.” Hij zei ook dat we melk niet nodig hebben. “Dieren drinken na de zoogtijd ook geen melk meer en ze missen niets. Je kunt calcium en vitamines in melk ook uit andere voedingsproducten halen,” aldus Brostoff.

4. Melk geeft je een opgeblazen gevoel

Mensen verliezen naarmate ze ouder worden de mogelijkheid om melksuikers af te breken, zegt professor Brostoff. “En als je melksuikers niet kunt afbreken gaan ze in de darmen fermenteren. Daarom krijg je als je veel chocola eet last van winderigheid en een opgeblazen gevoel.”

5. Melk stimuleert de aanmaak van speeksel

Veel mensen maken minder speeksel aan als ze stoppen met het drinken van melk. “Ik heb patiënten die me vertellen dat hun neus veel minder vaak verstopt zit en dat hun buik veel beter voelt als ze stoppen met het drinken van melk,” zei Brostoff.

6. Melk kan je jeugdpuistjes geven

Een studie uit 2007 van de Harvard-universiteit laat een duidelijk verband zien tussen het drinken van melk en acne. Het eten van voedsel met een hoge glykemische index in combinatie met het drinken van melk blijkt acne niet alleen te verergeren, maar in sommige gevallen zelfs uit te lokken.

7. Magere melk verstoort de hormoonproductie

Als melk wordt afgebroken neemt de hoeveelheid hormonen in het drankje toe, wat nadelige gevolgen kan hebben voor mensen die last hebben van jeugdpuistjes.

8. Melk kan leiden tot verkoudheid

Soms lijkt het alsof je keel bedekt is met een dikke laag slijm als je melk drinkt. Die slijmlaag kan vervolgens een loopneus en hoest veroorzaken. De temperatuur van de melk (koud uit de koelkast) kan ook hoest veroorzaken. Kinderen die last hebben van een melkallergie vertonen soms symptomen die lijken op astma.

9. Door het drinken van melk kunnen je oren verstopt raken

Het verband tussen koemelk en oorinfecties werd 50 jaar geleden voor het eerst aangetoond. In zeldzame gevallen kunnen ziekteverwekkers in melk oorinfecties veroorzaken. Er is zelfs een longaandoening, het Syndroom van Heiner geheten, die gelinkt is aan melkconsumptie.

10. Een melkallergie kan dodelijk zijn

Naar schatting één procent van de volwassenen is allergisch voor melk. Mensen die er allergisch voor zijn kunnen gaan overgeven, hijgen, krijgen last van buikpijn of in uitzonderlijke gevallen een dodelijke anafylactische shock.

[Daily Telegraph]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

31 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Huisheks
Huisheks
9 jaren geleden

WAT kunnen wij nu nog WEL nuttigen cq eten of drinken ??????
Bijna ALLES wordt als zijnde slecht of giftig betiteld. Of, we hebben het niet nodig, of we krijgen er van alles van…. GRATIS !
Mag ik nu even weten ( behalve dan de Ayurvedische kruiden van hiervoor) wat we nu nog WEL zonder risico tot ons mogen nemen ???

Lyra
Lyra
9 jaren geleden

Ik zelf drink mijn hele leven GEEN melk, en ik voel me gezond en fit en hoef nooit naar de dokter.
Maar of dat nou ligt aan het feit dat ik geen melk drink durf ik echt niet te zeggen want als je bijvoorbeeld naar de Masaai kijkt (dat etnische volkje in Afrika) die leven lang en zijn gezonde en fitte mensen, maar die hebben een dieet van melk gemixt met bloed. Al is het natuurlijk pure melk direct van hun eigen koe.
Als melk zo slecht voor je is waarom drinken de Masaai het dan wel gewoon voor duizenden jaren en lopen er nog fit en gezond bij? Dus ik zie geen bewijs dat melk perse ongezond is. Dan zou het meer de rotzooi wat ze bij de melk toevoegen wat ongezond is of allicht een te grote dagelijkse hoeveelheid van melk.
Wel kan een mens uitstekend geheel zonder melk en er heel gezond bij blijven, daar ben ik zelf het bewijs van.

Lucas
Lucas
9 jaren geleden

in de ayurveda word wel melk genoemd als gezond maar dat lijkt me niet gepasteuriseerd etc

Rini
Rini
9 jaren geleden

Ja mijn zoontje was net een paar maanden oud en kreeg bijna geen adem meer,ben nar het ziekenhuis gegaan en ze hebben dat mannetje van buiten naar binnen gedraaid,ruggenmerg en en al afgenomen.
Na een helle tijd moesten we er zelf meekomen of het geen koemelkalergie was(ik als leek moet dat een arts vertellen)
Lachertje toch.
En ja hoor dat bleek het te zijn,en niet alleen bij mij kind was dat,bij heel veel kinderen bij mij in de buurt.
Ik praat nu over ongeveer 23 jaar geleden,gek he en wat leeren die schooier van dokters dan toch op hun scholen,niks.
NA 23 jaar komt men er dan achter dat het niet gezond is voor de mens,nee er werd er teveel geld me verdien.maar de mens word wakker en nu zegt men(omdat men niet anders kan) van het is niet gezond voor de mens elende dat brengen julie bewust op de wereld.
Het is niet melk geod voor elk,het is MELK NIET GOED VOOR ELK,WEG MET DIE MELK!!!!!!!!

Back to top button
31
0
We lezen graag je reactie!x