Homepagina » UFO » Ik heb nog nooit zoiets gezien. Mysterieuze bolvormige UFO gaf deze Amerikaanse piloot het nakijken
Ik heb nog nooit zoiets gezien. Mysterieuze bolvormige UFO gaf deze Amerikaanse piloot het nakijken

Ik heb nog nooit zoiets gezien. Mysterieuze bolvormige UFO gaf deze Amerikaanse piloot het nakijken

De Amerikaanse piloot George F. Gorman kwam op 1 oktober 1948 boven de staat North Dakota oog in oog met een mysterieuze witte bol.

Uit documenten die nu zijn vrijgegeven blijkt dat de UFO en de piloot 27 minuten lang een kat-en-muisspel hebben gespeeld en dat het object zowel op de grond als in de lucht door meerdere gerespecteerde bronnen is waargenomen.

“Ik heb nog nooit zoiets gezien,” zei de piloot na zijn waarneming tegen een lokale krant.

De 25-jarige gevechtspiloot vloog die dag in een P-51 Mustang en wilde rond 21.00 uur lokale tijd de landing inzetten, toen hij een ander vliegtuig meende te zien.

Niets op de radar

De luchtverkeersleiding zag echter niets op de radar. Gorman besloot op onderzoek uit te gaan en stuurde zijn vliegtuig richting het object.

“Het was helderwit en had gladde randen,” zei hij. “Toen ik naderde maakte het een scherpe bocht naar links. Ik dacht dat het over de toren zou vliegen.”

Gorman probeerde tevergeefs de witte bol bij te houden. Ineens maakte het object nog een scherpe bocht en vloog het recht op zijn P-51 af.

Om een botsing te voorkomen dook Gorman met zijn toestel omlaag. Hierna schoot het object recht omhoog.

Geen geluid

De UFO steeg zo snel dat de motoren van Gormans vliegtuig stilvielen toen hij de achtervolging inzette. Daarna heeft hij het object nooit meer gezien.

De piloot zei dat het geen geluid voortbracht en geen sporen achterliet. “Ik ben ervan overtuigd dat het door iets werd aangestuurd,” zei hij in een verklaring.

Vanwege de hoge snelheden die hij bereikte tijdens de achtervolging, verloor Gorman een paar keer kort het bewustzijn.

Er waren die avond nog meer mensen die het mysterieuze object zagen, waaronder luchtverkeersleiders Lloyd D. Jensen en H.E. Johnson.

Perfect gevormd

Johnson zei dat de P-51 van Gorman niet in staat was het object bij te houden en dat ‘het een rond licht was, perfect gevormd, met gladde randen’.

Een andere piloot, dr. A.E. Cannon, zag het object in de lucht en bij terugkeer op het vliegveld. Het licht bewoog volgens Cannon ‘zeer snel, veel sneller dan de 51’.

Daarnaast zagen twee luchthavenmedewerkers het object vanaf de grond.

Topgeheim testvliegtuig

Volgens één theorie werd Gorman geconfronteerd met een topgeheim testvliegtuig. Anderen claimden dat hij een weerballon had gezien.

Maar de piloot zei dat hij niet 27 minuten lang met een verlichte ballon had geduelleerd. Wat heeft hij die dag gezien?

[History]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

6 reacties

 1. In 1936 heb ik zo iets dergelijks gezien …..

  6 likes
 2. ik zie geen bol?

  1 likes
 3. Ik snap ik er geen bol van!

  1 likes
 4. Het is echt ! Ik heb op mijn 16e een UFO gezien overdag boven een woonwijk een oranje bol wat van metaal leek met oranje pulserend licht hij teleporteerde en maakte vreemde bewegingen ik heb nooit iets ermee gedaan totdat ik de bijbel better begreep door de semerian tablets en book of enoch en een boek uit India waar ik de naam Ff van ben vergeten . Duitsland/ hitler waren marionet van khazar/joodse bankiers dezelfde bankiers die admiraal byrd op pad stuurde en Duitse nazi wetenschappers onder operation paperclip binnen halen in Amerika en vervolgens Zie je UFO verschijningen bij area 51 en in andere landen.. en even tussen ons Duitsland doet stoer maar is slachtoffer het draaide allemaal om de belford declaration naar wie is Israël gegaan uhm ja die bankiers zwart op wit . Gaan jullie lekker aan her werk en laat je vooral indoctrineren . Groetjes je verlosser

  1 likes
 5. Gedeclassificeerd? Maar dit verhaal is al zeer lang bekend buiten alle zogenaamde poppenkast-geheimhoudingsclassificaties van de opeenvolgende Noord-Amerikaanse regeringen. Zo staat het ondermeer te lezen in Jim Marrs boek “Alien Agenda: Investigating the Extraterrestrial Presence Among Us” uit 1997, dat naar het Nederlands vertaald al in 1998 op de markt gebracht werd als “Het alien logboek – Het meest complete onderzoek naar UFO’s en buitenaardsen”. Dit soort vreemde vertalingen van titels is om het mensen gemakkelijker te maken informatie terug te vinden.

  En, o ja, moet een heel klein weerballonnetje geweest zijn, want Gorman gaf aan dat de witte bol een diameter had van rond de twintig centimeter.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

trump

Trump: ‘Wat ik weet over aliens en Roswell? Het is heel interessant’

Donald Trump jr. vroeg zijn vader in ...

straaljagerpiloot

Het gedroeg zich niet volgens de normale natuurwetten. Straaljagerpiloot verbreekt na 15 jaar stilte over UFO

Straaljagerpiloot Chad Underwood legde in 2004 een ...