Archeologie

Onthullen deze legendarische tombes dat er reuzen hebben geleefd op Sardinië?

Help door dit artikel met je vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Volgens legendes leefden er ooit reuzen op Sardinië. Ze zouden er reusachtige graftombes hebben achtergelaten en de nuraghi – forten met torens – hebben gebouwd.

Op het eiland kunnen tot wel 20.000 van deze nuraghi worden gevonden.

Eén daarvan werd gevonden in Barumini. Het kostte archeologen 14 jaar om het bouwwerk onder een 12 meter dikke laag modder vandaan te halen.

2,5 meter

Op 30 oktober 1953 werden op Sardinië meer dan 2,5 meter lange skeletten opgegraven.

Reuters meldde dat archeologen bij Porto Torres reuzenskeletten van twee krijgers hadden ontdekt die zo’n 4000 jaar geleden waren gestorven.

De twee skeletten, beide intact en omringd met wapens en vazen, waren meer dan 2,5 meter lang, aldus het persbureau.

Reuzen van Mont’e Prama

Dan is er nog het mysterie rond de zogeheten Reuzen van Mont’e Prama, oude stenen sculpturen gemaakt door de Nuraghische beschaving.

Opvallend is dat de beelden, die in maart 1974 bij toeval werden ontdekt nabij Mont’e Prama in het westen van Sardinië, ongeveer 2,5 meter lang zijn.

De beelden, gemaakt van zandsteen, worden bewaard in het nationaal historisch museum van Cagliari.

[Gaia]

1 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info interessant?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
9 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Willem
Willem
2 jaren geleden

We noemen het nu reuzen maar ze waren toen van een normale lengte. In Tibet zijn er ook twee bewaard gebleven en naar het schijnt hebben ze ook twee skeletten in het Vaticaan maar dat is natuurlijk niet te controleren. Wat zou de wereld er beter aan toe zijn wanneer er niet zo geheimzinnig zou worden gedaan om een systeem in stand te houden dat zijn falen al keer op keer bewezen heeft.

André
André
2 jaren geleden

Die 4000 jaar is waarschijnlijk ook op basis van schatting adhv geologie. Het kan maar zo zijn dat het van veel recenter is. De mudflood is echt en heeft relatief recent plaatsgevonden over de gehele wereld. Het kunnen prima de bewoners van Tartaria geweest zijn. Waarom we niets van deze, vrij recente en wereldwijde, beschaving horen zet ook zwaar aan tot nadenken…
Reuzen is niets nieuws en waren echt. Er zijn veel te veel skeletten, buitenproportioneel grote gebouwen, foto’s en verhalen om het af te doen als onwaarheid.
De echte leugenaars zijn de betreffende instituten.

Bas van Stapelberg
Bas van Stapelberg
2 jaren geleden

Misschien was er zeer goede moedermelk aanwezig.

Eelke Piers
Eelke Piers
2 jaren geleden

Nederland heeft ook haar verhalen over Reuzen.
De Bijbel staat er vol mee dat de Aliëns naar de Aarde kwamen en gemeenschap hadden met de aardse vrouwen waaruit de Reuzen geboren werden

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

9
0
We lezen graag je reactie!x