Homepagina » Gezondheid » Dit stofje uit broccoli en selderij doet wat chemotherapie niet kan
Dit stofje uit broccoli en selderij doet wat chemotherapie niet kan

Dit stofje uit broccoli en selderij doet wat chemotherapie niet kan

Eén op de vijf gevallen van borstkanker is ‘triple negatief’. Het gaat om één van de meest dodelijke vormen.

Een bestanddeel gevonden in selderij, broccoli en kruiden als tijm en peterselie kan de verspreiding van deze vorm tegenhouden, zo hebben onderzoekers van de Universiteit van Missouri ontdekt.

Het stofje luteïne doet wat chemotherapie niet kan, namelijk de triple negatieve cellen opsporen en voorkomen dat ze zich uitzaaien.

Weerhield

De cellen missen drie receptoren die normaal gesproken door chemotherapeutische medicijnen worden opgespoord en vernietigd.

Doordat de receptoren ontbreken, moeten oncologen zeer agressieve middelen en therapieën gebruiken om te zorgen dat de kankercellen zich niet uitspreiden.

De onderzoekers ontdekten dat luteïne de triple negatieve cellen weerhield van uitzaaiing naar de longen.

Blokkeerde

In een tweede studie blokkeerde het stofje zelfs uitzaaiing door de rest van het lichaam. Daarbij komt dat luteïne de kankercellen ook doodt.

De onderzoeken worden momenteel nog beperkt tot dieren, maar wetenschappers hopen de stof in de toekomst ook te kunnen testen bij mensen.

Snel

Aangezien er alleen al in de VS ieder jaar ruim 40.000 vrouwen sterven aan borstkanker, hoopt het onderzoeksteam dat de toezichthouders snel zullen handelen.

Het onderzoek is gepubliceerd in het tijdschrift Breast Cancer – Targets and Therapy.

[The Optimist]


Vond je deze informatie interessant? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

13 reacties

 1. Hmmm dus strax een prijs stijging van de Brocolli van zeg paar 1000 %, patent door monsanto en alleen leverbaar door Pharmaceuten, en verboden je eigen brocolli te verbouwen, want dat is slecht voor de gezondheid..

  16 likes
  • De Waarheid

   Zullen we de tijd even terug draaien want schijnbaar heb je het gemist.

   http://www.gewoon-nieuws.nl/2013/07/monsanto-krijgt-patent-op-broccoli/

   3 likes
   • Het is niet zo zwart wit als het gebracht wordt, Monsanto heeft GEEN patent op Broccoli als zijnde het ras. Ze hebben patent op een zelf gekweekte soort broccoli met een langere steel.

    5 likes
    • @Roy. Sleutelen aan de groente door Monsanto betekent in de toekomst dat boeren alleen nog bepaalde soorten mogen verbouwen die worden aangeleverd door Monsanto en dat betekent wederom dat andere soorten verdrongen zullen worden of niet meer verbouwd zullen of mogen worden en heeft Monsanto het juridische alleenrecht op diverse soorten groente gewonnen, waaronder broccoli. In India plegen boeren uit pure wanhoop zelfmoord,

     Monsanto legt in een WC-eend verklaring uit dat ze haar handen wast in onschuld en de meeste verhalen broodje aap verhalen zijn. Vraag blijft dan wel waarom boeren met heel andere verhalen komen rond Monsanto.

     Natuurlijk is Monsanto niet de enige die zich zo begeeft op de markt, maar van natuurlijke zaadverdeling en netjes handel drijven is allang geen sprake meer, tenminste als je de boeren die zich wanhopig verdedigen tegen deze reuzen mag geloven.

     4 likes
   • Dit is een verhaal van een site net als deze, en niet volledig verifieerbaar. als ik het goed lees hebben ze wel patent aangevraagd maar niet specifiek op de groente broccoli maar op een eigenschap die ze zelf ontwikkeld hadden op bassi van broccoli. We moeten wel scherp blijven he. en niet alles voor waar aannemen. !

    3 likes
  • Pharmaseuten

   3 likes
  • Dat is de spijker op de kop, Loki
   Zo laten we ons dus manipuleren.
   Weten Wie is de mol, is voor veel dombo’s veel belangrijker dan vrije keuzes maken m.b.t. hun eigen gezondheid.
   Brood en spelen, spiegeltjes en kralen voor de inboorlingen van Europa.

   2 likes
  • Sorry hoor maar dat is allang bekend,self broccoli e.t.c. kweken en beschermen tegen weers invloeden (chemtrail regen e.t.c) en dat werkt écht wél ! Verder zijn bepaalde kiemgroenten óók effectief, let wel op waar je de zaden haalt! Namasté

   0 likes
 2. De meeste broccoli wordt verbouwd op de chemische stortplaatsen bij Napels Italie. Wordt dan doorverkocht met een label spanje of wordt gewoon gemengd met andere soorten. Hoe gezond is dat dan.

  5 likes
  • Hoi Pia,

   Klopt, je zegt het juiste! Maar de biologische broccoli van de hoogvliet is echt bio en goed
   is ietsje duurder.. maar je proeft en ziet het als je het kookt en eet!
   De zogenaamde bimi is de broccoli soort met de langere steel, zelf vindt ik de bimi een stuk bitterder
   en stugger als de bio broccoli van bovengenoemde super
   ( je kan natuurlijk altijd nog naar de Groene winkel, maar die is megaaaa duur ! )

   3 likes
 3. ik heb al zoveel langs zien komen wat helpt (zou) tegen kanker maar daarna hoor je niets meer.

  2 likes
 4. We eten allang geel broccoli meer. Het lijkt op broccoli en bezit nog wel de nodige voedingswaarden, maar niet dat wat tegen kanker helpt. Hebben jullie weleens groente en fruit gegeten buiten Europa en Amerika? 1. Het ziet er heel goed uit. 2. Je ruikt het van een aardig afstandje. 3. Het is heerlijk.

  2 likes
 5. Hopla, er is iets nieuws (hopelijk verbetering) op komst en … de discussie van voor- en tegenstanders schiet weeral in gang !

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

marc de hond

Marc de Hond wenst president Trump kanker toe. Kijk, dit zijn zogenaamd de deugers op de linkse flank

Marc de Hond, de zoon van opiniepeiler ...

chemotherapie

Chemotherapie kan juist leiden tot méér kanker. Dit is hoe het werkt

De behandeling tegen kanker is in de ...