Binnenland

Koninklijk rijtuigenpark kost miljoenen

Help door deze informatie met iederen die je kent op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De paarden, rijtuigen en auto’s van het Koninklijk Huis kosten de Staat ieder jaar 2 tot 2,5 miljoen euro. Dat blijkt uit onderzoek van RTL Nieuws.

In 2010 werd ruim 2,6 miljoen miljoen euro betaald voor de instandhouding van het rijtuigenpark, een jaar later 2,3 miljoen euro.

De cijfers over de functionele uitgaven van de Oranjes zijn vrijgegeven door het ministerie van Algemene Zaken. De stukken waren tot dusver vertrouwelijk. Ook de Tweede Kamer kreeg geen inzage.

Fors hoger

Waar het geld aan wordt besteed is onduidelijk. Het ministerie wil geen specificaties geven van kosten van staatsbezoeken. De openbaarmaking zou volgens het ministerie de ruimte van de koningin inperken.

De kosten voor het rijtuigenpark liggen fors hoger dan eerder werd aangegeven. In 2009 werd in een specificatie nog gesproken over een bedrag van in totaal 1,7 miljoen euro voor auto’s en luchtvaartzaken, de koninklijke trein en paarden en rijtuigen.

Belastinggeld

RTL Nieuws overweegt opnieuw naar de rechter te stappen. “Het ziet ernaar uit dat er bij het ministerie van premier Rutte meer bekend is dan we tot dusver mochten weten,” zei adjunct-hoofdredacteur Pieter Klein. “Omdat het gaat om de besteding van belastinggeld, denken we dat we een sterke zaak hebben als we hiermee naar de rechter gaan.”

Afgelopen jaar ontstond nog ophef over de hoge onderhoudskosten van de Groene Draeck, het privéjacht van de koningin, en de vliegkosten van de koninklijke familie.

Bron: RTL.nl

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel goed?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
32 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Peter
Peter
9 jaren geleden

Nou dat kan wel wat minder zeg, 2,5 miljoen voor een hoop schroot voor mensen die weinig uitvoeren. Laat ze eens wat vaker de fiets pakken zoals Juliana ook deed een een paar rijtuigen minder kan vast ook wel. Echt de hoogste tijd dat het koningshuis word gemoderniseerd en als het aan mij lag zelfs afgeschaft.

s.dam
s.dam
9 jaren geleden

Weg met het koningshuis!

-Jack
-Jack
9 jaren geleden

De jaarkosten van wat Bea en haar troep graag “het Koninklijk Huis” noemt, zijn vele malen hoger dan slechts de kosten van het bewegend materiaal. Met dat Markie Rutte ook nog niet wil opgeven wat er nou precies betaald wordt met de ca 2,5 miljoen Euro dat het bewegend materiaal per jaar zou kosten; zodat de werkelijke kosten wel weer eens veel hoger zullen zijn.
Een voorzichtige schatting komt uit op een kostenpost van ca 300 miljoen Euro per jaar dat genoemd “KoninklijkHuis” ons Nederlanders kost.

Plien
Plien
9 jaren geleden

Stel dat Alexander geen aanspraak maakt op de troon als Beatrix besluit af te treden, dat zal pas echte reuring geven:-)

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

32
0
We lezen graag je reactie!x