Homepagina » Binnenland » Koninklijk rijtuigenpark kost miljoenen
Koninklijk rijtuigenpark kost belastingbetaler miljoenen

Koninklijk rijtuigenpark kost miljoenen

De paarden, rijtuigen en auto’s van het Koninklijk Huis kosten de Staat ieder jaar 2 tot 2,5 miljoen euro. Dat blijkt uit onderzoek van RTL Nieuws.

In 2010 werd ruim 2,6 miljoen miljoen euro betaald voor de instandhouding van het rijtuigenpark, een jaar later 2,3 miljoen euro.

De cijfers over de functionele uitgaven van de Oranjes zijn vrijgegeven door het ministerie van Algemene Zaken. De stukken waren tot dusver vertrouwelijk. Ook de Tweede Kamer kreeg geen inzage.

Fors hoger

Waar het geld aan wordt besteed is onduidelijk. Het ministerie wil geen specificaties geven van kosten van staatsbezoeken. De openbaarmaking zou volgens het ministerie de ruimte van de koningin inperken.

De kosten voor het rijtuigenpark liggen fors hoger dan eerder werd aangegeven. In 2009 werd in een specificatie nog gesproken over een bedrag van in totaal 1,7 miljoen euro voor auto’s en luchtvaartzaken, de koninklijke trein en paarden en rijtuigen.

Belastinggeld

RTL Nieuws overweegt opnieuw naar de rechter te stappen. “Het ziet ernaar uit dat er bij het ministerie van premier Rutte meer bekend is dan we tot dusver mochten weten,” zei adjunct-hoofdredacteur Pieter Klein. “Omdat het gaat om de besteding van belastinggeld, denken we dat we een sterke zaak hebben als we hiermee naar de rechter gaan.”

Afgelopen jaar ontstond nog ophef over de hoge onderhoudskosten van de Groene Draeck, het privéjacht van de koningin, en de vliegkosten van de koninklijke familie.

Bron: RTL.nl

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
32 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Peter
Peter
8 jaren geleden

Nou dat kan wel wat minder zeg, 2,5 miljoen voor een hoop schroot voor mensen die weinig uitvoeren. Laat ze eens wat vaker de fiets pakken zoals Juliana ook deed een een paar rijtuigen minder kan vast ook wel. Echt de hoogste tijd dat het koningshuis word gemoderniseerd en als het aan mij lag zelfs afgeschaft.

s.dam
s.dam
8 jaren geleden

Weg met het koningshuis!

-Jack
-Jack
8 jaren geleden

De jaarkosten van wat Bea en haar troep graag “het Koninklijk Huis” noemt, zijn vele malen hoger dan slechts de kosten van het bewegend materiaal. Met dat Markie Rutte ook nog niet wil opgeven wat er nou precies betaald wordt met de ca 2,5 miljoen Euro dat het bewegend materiaal per jaar zou kosten; zodat de werkelijke kosten wel weer eens veel hoger zullen zijn.
Een voorzichtige schatting komt uit op een kostenpost van ca 300 miljoen Euro per jaar dat genoemd “KoninklijkHuis” ons Nederlanders kost.

Plien
Plien
8 jaren geleden

Stel dat Alexander geen aanspraak maakt op de troon als Beatrix besluit af te treden, dat zal pas echte reuring geven:-)

x

Check Also

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

gezondheidspas

Beelden: van Parijs tot Tel Aviv, overal zijn grote protesten tegen de ‘gezondheidspas’

Op talloze plekken in Europa en daarbuiten ...

verpleegkundige

Dappere IC-verpleegkundige: er wordt gesproken over het weigeren van zorg aan ongeprikten

De Amerikaanse IC-verpleegkundige Chelsea Walls werkt al ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

32
0
We lezen graag je reactie!x