Homepagina » Spiritueel » 3 keer ‘bewijs’ dat de ziel het lichaam verlaat tijdens een BDE
3 keer 'bewijs' dat de ziel het lichaam verlaat tijdens een BDE

3 keer ‘bewijs’ dat de ziel het lichaam verlaat tijdens een BDE

In het boek Wat een stervend brein niet kan worden bijna 80 bijna-doodervaringen (BDE’s) beschreven die verzameld zijn door Titus Rivas, Anny Dirven en Rudolf Smit.

Deze BDE’s zijn ontleend aan grondig onderzochte bronnen. De drie auteurs proberen aan te tonen dat het juist de paranormale ervaringen zijn die BDE’s zo belangrijk maken.

"Bewijs dat ziel het lichaam verlaat tijdens bijna-doodervaring"Bijna-doodervaringen kunnen parapsychologische of paranormale aspecten vertonen. Onder deze aspecten verstaat men verschijnselen die gekoppeld zijn aan de geest, de ziel of het bewustzijn en die niet in het gangbare materialistische wereldbeeld passen.

De BDE’s die hier besproken worden zijn ook bevestigd door derden, zoals familieleden, vrienden, artsen of verpleegkundigen. Het gaat om de ‘harde kern’ op dit gebied.

Hieronder volgen enkele samenvattingen van een drietal BDE’s:

Buitenzintuiglijke waarneming van de naaste omgeving

De Amerikaanse arts Joan La Rovere vertelde dr. Sam Parnia dat ze deel uitmaakte van een medisch team dat naar kleine lokale ziekenhuizen ging om zieke kinderen op te halen die in het Great Ormond Street Hospital te Londen een speciale behandeling moesten ondergaan.

Op een avond ging ze met de rest van het team naar een ziekenhuis in Kent, om een 9-jarig kind met een ernstige nieraandoening op te halen.

Tijdens de rit met de ambulance kwam het team vast te zitten in het verkeer, waardoor de toestand van het meisje sterk achteruit ging.

Plotseling begaf het hart van het meisje het en ze kreeg een hartstilstand. Het team van La Rovere begon onmiddellijk met een reanimatie, maar slaagde er niet in haar hart weer op gang te brengen.

Men bleef het echter proberen en La Rovere probeerde het meisje gerust te stellen door tegen haar te praten.

Rond het moment waarop ze aankwamen bij het ziekenhuis, begon het hart van het meisje weer op gang te komen, hoewel ze nog in een erg kritieke en onstabiele toestand verkeerde.

Uiteindelijk herstelde het meisje toch en enkele maanden later bracht ze een bezoek aan het ziekenhuis om iedereen te ontmoeten die voor haar gezorgd had.

Parnia schrijft dat ze daarbij vroeg: “Waar is die Amerikaanse dokter die in de ambulance voor me zorgde en onderweg tegen me praatte?”

Ze had alles van bovenaf gezien en kon zich alle details herinneren.

Telepathie

Een jonge cardioloog uit South-Dakota vertelde hoe hij op een dag een aanrijding had met zijn auto, toen hij ‘s ochtends op weg was naar het ziekenhuis.

Hij was erg van streek en maakte zich grote zorgen dat de mensen in kwestie een aanzienlijke schadevergoeding van hem zouden eisen.

De man was hier nog mee bezig toen hij naar de afdeling spoedeisende hulp snelde om iemand te reanimeren die een hartstilstand had gehad.

De dag erop vertelde de man die hij gered had dat hij tijdens de reanimatie uit zijn lichaam was getreden en hem had gadegeslagen tijdens zijn werk.

De arts vroeg zijn patiënt wat hij dan zoal gezien had en was verbaasd over de juistheid van de beschrijving van de gebeurtenissen.

De patiënt vertelde hem exact hoe de medische instrumenten eruit hadden gezien en in welke volgorde ze gebruikt waren.

Hij beschreef de kleuren en de vormen van het gereedschap, en zelfs de wijzerplaatjes op diverse apparaten.

Wat de cardioloog pas echt overtuigde was de volgende uitspraak: “Dokter, ik kon zien dat u zich zorgen maakte over dat ongeluk. Maar u heeft geen enkele reden om zich over zulke dingen zorgen te maken. U wijdt uw tijd aan andere mensen. Niemand zal u iets aandoen.”

Contact met onbekende overledene

Dr. Parnia bespreekt de BDE van een jongen van drieënhalf die hij Andrew noemt. Deze jongen kreeg tijdens een openhartoperatie een BDE, waarbij een ‘zwevende dame’ zag.

“Die dame kwam en nam me mee. Ze hield mijn hand vast en we zweefden omhoog. […] Het was goed, de dame zorgde voor mij, de dame houdt van me, ik was niet bang, het was fijn. […] Ik was wakker, maar ik was bovenaan bij het plafond en toen ik naar beneden keek lag ik in een bed met mijn armen naast me en dokters deden iets aan mijn borst. Alles was heel licht en ik zweefde terug naar beneden.”

Andrew herkende een jaar later bij een televisieprogramma over een hartoperatie bij een kind de bypass-machine die volgens hem ook bij zijn eigen operatie was gebruikt.

Hij had dit waargenomen toen hij met ‘die dame’ naar boven zweefde.

Een tijdje later liet zijn moeder hem een keer een oude foto van haar moeder zien toen ze haar leeftijd had. Andrew zei: “Dat is ze, dat is die dame.”

Het boek ‘Wat een stervend brein niet kan’ is hier verkrijgbaar.

[Epoch Times]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • pietje schreef:

  iK KAN NOOIT VERGETEN DAT MIJN VADER TERWIJL HIJ STIERF ZEI TEGEN MIJ KIJK EENS WAT ER ALLEMAAL OM MIJN HEEN STAAT ! iK ZAG NIETS MAAR HIJ ZAG ZIJN OUDERS, ZUSJES EN ZOVEEL MEER DUS JA DA GA JE ERIN GELOVEN ! vanaf DAT MOMENT GELOOF IK IN HET HIERNAMAALS DANK ZIJ MIJN VADER ! hEERLIJK MENS !!! hOU VAN JE PAPPA ! jE HEBT DE WERELD VOOR MIJ GEOPEND !

  32 likes
 • charlud schreef:

  Fijn dat er veel meer bewijzen zijn van leven na de dood. Een betere aanrader dan dit boek vind ik persoonlijk de website van advocaat Victor Zammit (victorzammit.com). In zijn website worden wetenschappers aangevoerd die ook geloven en geconstateerd hebben van leven na de dood.

  8 likes
 • trix schreef:

  Ja nee ho even das een goeie .. ga het lezen …. pfff.. ga het beleven zou ik zeggen..Neem wat DMT rook het op. Go see whats out there.

  3 likes
 • Axmann schreef:

  Alleen dwazen geloven nog dat ná dit leven alles ophoudt. Integendeel, dan BEGINT het leven pas. Het èchte leven, wel te verstaan. Na dit leven wordt álles, zelfs het moeilijkste, je onmiddellijk duidelijk. Je zintuigen, je begrip en gevoelens werken dan op volle kracht. Je zult dan het huidige aardse leven het best kunnen vergelijken met een droom, die je snel vergeet.
  Overigens, best wel belangrijk: vergeet niet je op tijd ‘reisklaar’ te maken, zodat je niet onvoorbereid het eeuwige leven betreedt. Eenmaal daar beland, kan je namelijk niet meer terug om effe ‘iets recht’ te zetten.

  5 likes
  • freefighter schreef:

   Ik zal het ook tegen die honger/ aids kinderen zeggen om zich ‘reisklaar’ te maken. En tegen… ach, laat ook maar. Waarom reageer ik hier eigenlijk ook op….

   2 likes
 • Erik schreef:

  Mooi zeg, het is een groter geheel, dat mogen we niet vergeten.

  3 likes
 • Lichtwezen schreef:

  Lees de boeken van Jozef Rulof waarin alles tot in detail beschreven wordt, over: God, het stervensproces, reïncarnatie, evolutie, (het steeds verder gaan), de 7 graden op aarde, er is geen dood, de Christus, het verschil tussen karma en oorzaak en gevolg, begraven laten en niet laten cremeren, zelfmoord enz. enz. enz. zie: http://www.rulof.org

  3 likes
 • frans schreef:

  ‘3 keer bewijs’
  En het bewijs van al die andere tig-miljarden keren van alle mensen bij elkaar die we op dit moment nog, althans een groot deel van de de massa, onderbewust en onbewust als bewijs bij ons dragen?
  Hoe is het mogelijk geweest dat sinds 1850 leven na de dood is verdwenen uit ons wereldbewustzijn?.
  Juist. Het materialisme moest en zou oppermachtig worden in het wereldbestel, met enkel het rationele denken.
  Echter nu zitten we op een nieuw keerpunt, op een markante verandering en verruiming van ons bewustzijn.
  Nl. Het zelfbewustzijn brengt aan het Licht dat je met de ratio, met het lineaire denken, dat door de zegen van het pure materialisme in ons bezit is gekomen de Geestelijke wereld moet en kan herontdekken. Die ontwikkeling gaan we tegemoet, het BDE wordt een kristal heldere ervaring, ook alle doodervaringen die we gehad hebben als eindigen van vorige levens in allerlei cultuurperioden in allerlei landen en werelddelen.

  3 likes
 • Jaya schreef:

  Aliens kunnen het beste met BDE’s omgaan.

  2 likes
 • Tinus Blaaskaak schreef:

  Dat lijkt me geheel logisch omdat als iemand overlijd veranderd het gezicht van de persoon en dus heeft de ZIEL een uiterlijk en daarmee ook een kleur en cultuur.

  Zo moeilijk is het niet.

  1 likes
 • Vincent Robbesom schreef:

  Leven na de dood en nagenoeg elke religie is bedacht om in goede gemoedsrust ons leven door te komen en om met onmacht om te kunnen gaan. Dat is als een warme deken voor iedereen. Keerzijde van de medaille is dat alle zaken welke op- en aangepakt dienen te worden blijven liggen. ‘gods wegens zijn ondoorgrondelijk’ lotsbestemming… karma.. dus ja, als er kinderen dood gaan een paar duizend kilometer verderop dan zal dat wel zo horen…

  bah, we doen het erg slecht als ras.
  Maarja we hebben altijd nog god of aliens om ons de weg te wijzen.. gaan we weer..

  1 likes
 • berma schreef:

  Er is een speciale website voor bijna dood ervaringen nderf zoek bij google.

  0 likes
 • rasecht berensiroop schreef:

  Space Scientific Politics and Monetary Systems
  Exopolitics.org. EU/BE/FL : Space Defensie

  Bijna-doodervaringen kunnen parapsychologische of paranormale aspecten vertonen. Onder deze aspecten verstaat men verschijnselen die gekoppeld zijn aan de geest, de ziel of het bewustzijn en die niet in het gangbare materialistische wereldbeeld passen.
  De juiste woordelijke bepaling de geest, de ziel, het bewust zijn beter de humane onsterfelijke intelligentsia, is een creatie van buitenaardse space wetenschappelijke origine die niet onder de noemer god bepalend zijn,

  0 likes
 • sara schreef:

  In de allerlaatste leven fase zeggen de meeste mensen, was ik maar liever voor mijn dierbare geweest.

  0 likes
 • koos schreef:

  ik heb in 1997 een ernstig ongeluk gehad, werd die dag drie keer gereanimeerd.
  een keer op straat en later in het ziekenhuis nog twee keer.
  ik lag 8 dagen in coma en begon na ontwaken meteen honderd uit te praten wat ik ervoor nooit deed, stille wateren hebben diepe gronden paste precies bij me.
  ik heb in die comatieuze toestand een bde ervaren welke ik desgewenst met iedereen wil delen.

  enkele jaren later werd ik benaderd door iemand die mij vroeg of ik aan stervens begeleiding deed, nee was mijn antwoord dat kan ik niet, men kon mijn bde verhaal en waren er van overtuigd dat ik de betreffende stervende kon helpen.

  ik ben op bezoek geweest bij deze jan

  0 likes
 • x

  Check Also

  geheugen

  Hoe Hack Je Jouw Brein voor een SUPERGEHEUGEN?

  Zou een sterker vermogen om dingen beter ...

  Hij is drie keer slimmer dan de beste student ooit. Maak kennis met de negenjarige die binnenkort afstudeert aan de universiteit

  Hij is drie keer slimmer dan de beste student die ik ooit ontmoet heb. Maak kennis met de negenjarige die binnenkort afstudeert aan de universiteit

  Laurent Simons studeert binnenkort af aan de ...

  >